odhad opravy-ceny vraku

Moderátor: Blue Lanos

_luky_

odhad opravy-ceny vraku

Příspěvek od _luky_ »

Bohužel můj Mates zažil svoji první bouračku. Pojišťovna to bude posuzovat jako totální škodu, kolik mi dají zatim nevím. Prosím zkušenější o odhad ceny opravy nebo prodejní ceny "vraku".

Je to Matiz M150, 0,8l, r.v. 2005, najeto 40 000 km. Předtím nebourané, loni ošetřené dutiny a podvozek, bez závad a koroze. Výbava nulová.

Je to bourané zezadu (zastavil jsem před přechodem) na pravý zadní roh. Tedy odnesly to 5.dveře (sklo je vcelku), kryt pod světlem, možná světlo, nárazník. Uvnitř je vidět, že celý náraz pohtila podlaha - převis od kola dozadu je jako harmonika. Tedy ještě narovnat na stolici, vyklepat, přelakovat, seřídit geometrii. Přikládám pár fotek z mobilu.

Tedy mám dvě možnosti - nechat opravit nebo prodat a koupit něco jiného. Dokáže někdo odhadnout cenu opravy a prodejní cenu v tomhle stavu?

Že mě to sere vám nemusim povídat. Podařilo se mi získat takovouhle leštěnku a teď mam hovno a navíc límec na krku.
Přílohy
003.jpg
003.jpg (186.27 KiB) Zobrazeno 4127 x
002.jpg
002.jpg (196.53 KiB) Zobrazeno 4127 x
001.jpg
001.jpg (188.28 KiB) Zobrazeno 4127 x
Reklama

lomngi

Re: odhad opravy-ceny vraku

Příspěvek od lomngi »

To sa opraviť dá bez problémov. a cena tiež by nemala byť vysoká.Treba pozrieť a potom sa dá urobiť rozumná cena. Podľa fotky nie je to nič hrozného.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený

Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb

Kód: Vybrat vše

http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
_luky_

Příspěvek od _luky_ »

lomngi píše:...
Podľa fotky nie je to nič hrozného.
No ano, z venku to vypadá dost nevinně. Ale ta část karoserie pod nárazníkem je asi tak o 25 cm jinde, než má být. Třeba rezervu jsem vypáčil a už jí tam nevrátím. Ta díra je teď prostě moc malá. A i u PZ dveří je vidět, že karoserie už není tak rovně jak bývala.
Zítra se zkusím zastavit u souseda v autodílně. Tak mi snad řekne.
Pepino_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepino_99 »

A nechtěl by jsi ho rozprodat na díly? Potřeboval bych přední světla. :-))
Tico - it's fun!
Pivson

Příspěvek od Pivson »

Matiz je známý tím že pokud dostane takvou ránu, je prakticky hnutej celej a můžeš mít velké problémy.
Opravit by to šlo, ale kastle může být celá zkroucená.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Môj niekdajší Šunkovec prežil čosi podobné presne,boli stopy po oprave,veľmi odbornej,zrejme v značkovom servise,ale predpokladám,že bol buchnutý ešte doma v BE-NE-LUXe odtiaľ zopár šupov dovezený sem,do BA a tam spravený,svedčili by o tom zbytky prachu pod rezervou,že bol transportovaný v poškodenom stave sem,ina neprohloupil som ,ani ja,ani zrejme ten čo to doniesol sem,následne opravil a strčil do bazáru,podľa dokladov to bolo kúpene vyslovene na ten účet,opraviť a streliť,to sa písal ale rok 2007,vtedy boli ceny asi na historickom maxime,kiež by boli bývali všetky autá čo som mal,také nanáročne,neúročne a spoľahlivé,ako Šunkovec,dodnes naň s úctou spomínam,ale pri dnešných cenách je otázne,či by do toho oplatilo investovať,rozhodne nie za účelom predaja,iba tak,že spraviť a ešte používať 3-4 roky
Obrázek
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Robert08

Příspěvek od Robert08 »

Ahoj,
no opravit se to dá určitě.
Mám podobně pokrácenýho matesa, ale tu rezervu mám zmaštěnou o něco méně.
už to bylo opravený když sem to kupoval a jediný co je poznat je právě ten prostor na rezervu.
Vytáhnout by to prý asi nešlo nejlépe uříznout a navařit nové ( z vraku).
já sem to nechal tak jen rezerva je tam na těsno.

Tak bych se z toho nevěšel jen škoda těch pátých dveří.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
_luky_

Příspěvek od _luky_ »

Tak jsem navštívil souseda. Že jsem to já, tak by si za práci na stolici vzal 15 tis., lak by stál tak 2600-2800 a díly (5.dveře, nárazník...) bych mu přinesl. Takže pod 20 to asi neopravim. No kdyby měl někdo zájem o "trochu" bouchnutého matize, tak by možná byl k mání.
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

Pivson píše:Matiz je známý tím že pokud dostane takvou ránu, je prakticky hnutej celej a můžeš mít velké problémy.
Opravit by to šlo, ale kastle může být celá zkroucená.
No teda není co závidět - Pivson má pravdu - ten můj Mates než jsem ho koupil dostal ránu na předek a po těch letech vidím jaký to je problém - na první pohled super opravené ,ale po těch letech - nejde seřídit pořádně geometrie - pravý přední blatník začíná chytat bublinky... a navíc teď mám větší zimní kola a při max záběru mi drhne trochu o podběh - je hnutá náprava - dělat s tím nic nejde ....Dneska bych už bouračku nekoupil...!!
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Presne tak,Jirko,predok je komplikovanejší,na šunkovcovi čo mal pred kúpou "hnutý" zadok,nebolo dokopy nič poznať,ale na veľrybáku,som si sám rozbil predok hoc to bolo opravované v značkovom servise,ostali následky podobné ako opoisuješ,trošku škúli jeden reflektor,nemôžem nastavenie v polohe 0,lebo mi blikajú oprotiidúce autá,hoc cez STK mi to prejde, občas sa ozve z prednej nápravy neidentifikovateľný klepot,podobne ako kedysi na wartburgu po náraze na pred nápravu. Ono sa dá také auto používať bez problémov,ale pri prípadnim predaji to cenu značne ťahá dolu,takže kúpiť sa tooplatí iba v prípade,že je to značne cenovo zohľadnené,ako to bolo v mojom prípade,navyše ja som to kupoval od vlastného otca :D
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
_luky_

Příspěvek od _luky_ »

Tak Matiz je už v opravě. Přes kamaráda domluveno za 15tis celé u jednoho chlapíka na melouch. Při bližším ohledání jsme zjistili, že je skutečně celá karoserie malinko křivá. Oboje zadní dveře jsou trochu promáčklé v místě zámků. Zadní náprava asi netknutá. 5.dveře i nárazník se snad podaří zachránit. Lak se provede jenom sprejem. Jedná se vlastně jen o ty 5.dveře. Ta podlaha je celá schovaná pod nárazníkem a kobercem. Tam to může být klidně černé.
Potom poreferuju, jak to dopadlo. Pojišťovna se taky zatím neozývá.

viz https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=21&t=19262
Magnet172
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magnet172 »

Tak jak to tady dopadlo? Mě dal někdo pusu na parkovišti. Mám to na dvou místech pdo nádrží promáčklé o pár milimetrů dovnitř. Lak nepočkozený. Mám to dát někam klepat a kolik to bude stát? Popřípadě dá se to udělat na dílně svépomocí? Co poradíte? :?: :)
_luky_

Příspěvek od _luky_ »

Dopadlo to nakonec dobře. Odhad 65, cena vraku 15. :) Trvalo to přesně měsíc. Škodu na zdraví zatim pořád řeší, i když už mají všechny papíry.

Jo a asi trochu proprudím úřad pro ochranu osobních údajů. Nechápu, jak se do nějakýho posranýho sročka může dostat moje jméno, adresa, telefonní číslo, datum bouračky, zavinění, zranění...

Magnete, pokud je to jen promáčknuté a lak není poškozený, tak by mohlo stačit do toho praštit pěstí zevnitř, popř. nějakým gumovým kladívkem.
Magnet172
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magnet172 »

Tak je to vyřešené. Dneska jedna pipka nepoznala značku stop :oops: a vzala mě čelně. Kapota dole, levej blatník dole. maska dole. první plech pod ní našrot a ten co na něm je chladiš namáčklej až na něm :( . jediné co se pohlo v motoru je sání vzduchu které stačí jen vyměnit.
No takže zejtra vrakáč a schválně kolik za všechny železa budou chtít. prvnmí plech vyměním. Druhej plech zkusím nějak narovnat aby to nějak drželo a zbytek nějak svépomocí. Na servis to nikam asi nedám to se fakt nevyplatí. No vzhledem k tomu že to je jediné auto a týdně najedu 2000km mám sakra problém protože tohle do pondělí fakt asi nedám :|

NĚJAKÁ RADA ZKUŠENĚJŠÍCH?
tomask

Příspěvek od tomask »

Co děláš že najedeš tolik km ?
Myslím že za víkend to neopravíš ale držím palce.
Pochybuji že se ti podaří zítra vše sehnat.
Carthell Prg
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“