Nádrž u orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
Nádrž u orlanda
Kolegové, dokáže mi někdo říct, kolik má opravdu objem nádrž v Orlíkovi ? Podle TP to je 60l, ale já dnes tankoval 61 !!!
- Reklama
Re: Nádrž u orlanda
Ten jeden až dva litříky je hadice.
Yamaha XJ6 Diversion,Yamaha WR 250R,Chevrolet Orlando 1,8LTZ černá metalíza
co to bylo za benzinku?johnlord píše:Kolegové, dokáže mi někdo říct, kolik má opravdu objem nádrž v Orlíkovi ? Podle TP to je 60l, ale já dnes tankoval 61 !!!
Chevrolet Orlando LTZ 1.8 16V
Podľa návodu (str. 255) to je 64l.
Zatiaľ sa mi podarilo natlačiť max. 59,35l.
Zatiaľ sa mi podarilo natlačiť max. 59,35l.
Vždycky když se mě rozsvítí kontrolka tak tam jdu narvat 50l a je plno.Takže rezerva tam je slušná...
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
No je pravda, že jezdím úplně na doraz. Počítač ukazuje Fill Fuelling. Včera jsem si bral už i kanystr, bo jsem měl strach, abych dojel, V našem kraji jsou rozdíly benzínu až 3Kč/l a to už se kolikrát vyplatí přemýšlet, kde tankovat.
Zábřeh na Moravě - Benzina 36,90kč a Mohelnice VenaTrade 33,70. Já bral v Mohelnici na LUkOil za 34,70.
Zábřeh na Moravě - Benzina 36,90kč a Mohelnice VenaTrade 33,70. Já bral v Mohelnici na LUkOil za 34,70.
ja som minule natankoval 63,95 l. takze asi som prisiel na pumpu uz len na vyparoch
Chevrolet Orlando, LT plus 2,0 diesel 120 kW, strieborne
Opel Astra G Caravan, 1,6 benzin automat, 74 kW, sedy - rok vyroby 1999, kupeny v roku 2007 v AAA
Trabant 601 Combi, 19 kW, biely
Nitra
Opel Astra G Caravan, 1,6 benzin automat, 74 kW, sedy - rok vyroby 1999, kupeny v roku 2007 v AAA
Trabant 601 Combi, 19 kW, biely
Nitra
No nektere benzinky umi zazraky....jsem jednou nacepoval do fabie pres 50 litru, prestoze ma nadrz myslim 45 litru. Jeste na te benzince jsem se pohadal, ze to jsou podvodnici, a ze na ne poslu kontrolu, ale pak jak jsem jezdil na tu nadrz, tak jsem opravdu najel asi o 100 km vice nez pri jinych cepovanich...takze nevim jestli jsou ty udavane objemy jakesi "jeste bezpecne" a ve skutecnosti se do kazdeho auta vejde o hezkych par litru vice (pokud ta benzinka ma pomale cepovani a nema tak citlivou pistoli...) nebo kde se mi to tam tehdy veslo
Orlando 1.8 LTZ Smoke Grey s navi, LPG
Není to benzinkou, ale způsobem zastrčení pistole atd. Většina aut má opravdu ještě dostatek prostoru v čerpacím / odvzdušňovacím systému palivové nádrže. Ten ale není určen k trvalému skladování paliva (čerpání).
Např. u Fabie 1G bylo možno nad myslím udávaných 42-45 litrů natankovat dalších 10 litrů - udávalo se, že to může poškodit hromadu věcí, nikdy to nic nepoškodilo a tankoval jsem po hrdlo opakovaně.
Doporučuji tankovat po "cvaknutí" - je to lepší, ale ještě se tam něco vejde...
Např. u Fabie 1G bylo možno nad myslím udávaných 42-45 litrů natankovat dalších 10 litrů - udávalo se, že to může poškodit hromadu věcí, nikdy to nic nepoškodilo a tankoval jsem po hrdlo opakovaně.
Doporučuji tankovat po "cvaknutí" - je to lepší, ale ještě se tam něco vejde...
Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG
Tak ako píše "inza" nechám vypnuť pištoľ, zaokrúhlim na celé eurá a hotovo .
Tankujem až po rozsvietení kontrolky, prípadne až po naskočení nápisu "Fill fuelling".
Tankujem až po rozsvietení kontrolky, prípadne až po naskočení nápisu "Fill fuelling".
Jen tak pro zajímavost:od kdy se rozsvítí ten nápis od rozsvícení kontrolky?
Mě se to ukázalo už dvakrát ( Fill Fuelling) a bylo to kolem asi 40km.
Chevrolet Orlando LT+bílá OLYMPIC
1,8 16V benzín 104kW 141k
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
Daewoo Matiz 38Kw 52k ZLATEJ
www.chevroletorlando.webnode.cz
1,8 16V benzín 104kW 141k
Chevrolet Orlando Club EAGLE SQUADRON
Daewoo Matiz 38Kw 52k ZLATEJ
www.chevroletorlando.webnode.cz
Kontrolka pri dojazde cca 80-90 km, nápis pri cca 40-50 km.
Chěl jsem to dnes zkusit ale ještě jsem měl ježdění,tak zas je plná nádržka,ale díky za info,to jsem fakt nevěděl.Takže nápis rovná se poslední výstraha před smrtí...
Ahoj Jozane. Uz mas ten nerez kryt?