spravny vyber baterie
Moderátor: Blue Lanos
spravny vyber baterie
zdravim vsetkych. nedavno mi odysla baterka na matizkovi. Mal som tam
VARTA BLUE dynamic 12V 40Ah 330A
a chcel by som sa poradit ci mam kupit takuto istu bateriu alebo ci mi viete poradit neaku pripadne vykonejsiu s ktorou nebudem mat problem pri startovani.
Ake baterky mate vo svojich autach?neaka dobra rada nad zlato by bodla. pripadne ze kde by som vedel daaku dobru autobateriu kupit som so slovenska presnejsie s KE ale kludne kupim aj ces zasielkovu spolocnost...za rychlu odpoved vopred dakujem
a chcel by som sa poradit ci mam kupit takuto istu bateriu alebo ci mi viete poradit neaku pripadne vykonejsiu s ktorou nebudem mat problem pri startovani.
Ake baterky mate vo svojich autach?neaka dobra rada nad zlato by bodla. pripadne ze kde by som vedel daaku dobru autobateriu kupit som so slovenska presnejsie s KE ale kludne kupim aj ces zasielkovu spolocnost...za rychlu odpoved vopred dakujem
- Reklama
Re: spravny vyber baterie
problem je v tom ze na Matyza potrebujes obratenu bateriu
cize vymenene plus a minus
a tie su drahsie
co sa tyka samotnej baterie tak plati ze cim viac AH ma tak tym lepsie a viac vydrzi ...
samozrejme treba aby mala dostatocne male rozmery aby sa zmestila
takze toto su hlavne kriteria na kupu
na nete najdes celkom zaujimave ceny
vacsinou ovela lepsie ako v beznych obchodoch
niekedy aj o 30 Euro menej
cize vymenene plus a minus
a tie su drahsie
co sa tyka samotnej baterie tak plati ze cim viac AH ma tak tym lepsie a viac vydrzi ...
samozrejme treba aby mala dostatocne male rozmery aby sa zmestila
takze toto su hlavne kriteria na kupu
na nete najdes celkom zaujimave ceny
vacsinou ovela lepsie ako v beznych obchodoch
niekedy aj o 30 Euro menej
no dakujem velmy pekne...a take nieco sa neda ze ked je obratene + a - tak obratim bateriu a bude to ok??? a nevies neake internetove obchody kde sa viem pozriet po bateriach???teras som ma 40 AH a som chcel viac....problem tam mam taky ze bateria sama o sebe je dost mala a taku dost tasko je najst...za kazdu web stranku budem vdacny
Dá se tam dát i baterie s opačnými kontakty.
Už jsem viděl v Matesu i klasickou baterii,jak je třeba ve Felďe.Samozřejmě se musí vyměnit svorky na kabelech a celé to vypadá potom trochu divně
Už jsem viděl v Matesu i klasickou baterii,jak je třeba ve Felďe.Samozřejmě se musí vyměnit svorky na kabelech a celé to vypadá potom trochu divně
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
-
Ahoj,
nevím, zda můj dotaz přímo souvisí se zde uvedeným, kdyžtak založím nové téma.
Také sháním baterii do Matize. V současné době tam mám po předchozím majiteli 44Ah, která je poměrně velká (klasická baterie do felicie) a k jejímu namontování je třeba vymontovat tuším kabel na sání vzduchu. Baterie není ničím přichycena, drží sama tím, že je velká a nemůže se moc "hýbat".
Přečetl jsem si, že standardem do Matize by měla být baterie 40Ah. Ta je o dost menší, má jiné kontakty - ty by asi bylo nutné dokoupit a vyměnit - ale hlavně mi není jasné, jak v tom autě "sedí" - existuje nějaké upevnění takovéto malé baterie? Podle mě ji není možné jen posadit a upevnit svorkami, to by asi nebylo moc pevné.
K těm obráceným kontaktům - to znamená, že "plus" baterie připojím na "mínus" kabel?...
Děkuji za informaci.
nevím, zda můj dotaz přímo souvisí se zde uvedeným, kdyžtak založím nové téma.
Také sháním baterii do Matize. V současné době tam mám po předchozím majiteli 44Ah, která je poměrně velká (klasická baterie do felicie) a k jejímu namontování je třeba vymontovat tuším kabel na sání vzduchu. Baterie není ničím přichycena, drží sama tím, že je velká a nemůže se moc "hýbat".
Přečetl jsem si, že standardem do Matize by měla být baterie 40Ah. Ta je o dost menší, má jiné kontakty - ty by asi bylo nutné dokoupit a vyměnit - ale hlavně mi není jasné, jak v tom autě "sedí" - existuje nějaké upevnění takovéto malé baterie? Podle mě ji není možné jen posadit a upevnit svorkami, to by asi nebylo moc pevné.
K těm obráceným kontaktům - to znamená, že "plus" baterie připojím na "mínus" kabel?...
Děkuji za informaci.
-
Ahoj já mám právě v Matizovi 44Ah 12V, která je dost velká s její montáž je o něco komplikovanější. Jak ji upevňuješ - máš nějakou součástku, která tu baterii drží na místě, aby se při jízdě nehýbala? Ona ta 40Ah špatně startuje nebo s ní máš jiné špatné zkušenosti?danny188 píše:Mal som tam
Ake baterky mate vo svojich autach?
Díky
nie !K těm obráceným kontaktům - to znamená, že "plus" baterie připojím na "mínus" kabel?...
prosim Ta to nerob!!!
-------------------------------
ide o odlisnu konstrukciu
otocis bateriu sirsou stranou s kontaktami k sebe
ked mas plus napravo alebo nalavo tak sa to odlisuje
standard je napravo plus a nalavo minus
ale niektore baterie (napr do zigulaka) to potrebuju naopak
a Matiz je na tom rovnako ...
co sa tyka kapacity
tak 40 a 44 Ah je dost maly rozdiel
ale ked uz niekto dava bateriu z Felicie alebo skodovky
tak pri tych istych rozmeroch sa tam da dat az 55 Ah bateria a to uz je citit
hlavne vydrz pri vela kratkych studenych startoch ...
Napr v Oktavii sme menili bateriu
namiesto povodnych 55 Ah sme dali 75 Ah
(akurat sa este zmestila)
a je to naozaj citit, nerobi problemy v zime.
to prehodenie kablov + na - by som fakt asi nerobyl. Ja som mal no este aj mam bateriu VARTA 40AH 330A a mam ju 2 roky. Oco ked bol na aute zabudol zasvietene svetla a baterka skapala. Snazil sa ju spojazdnit neakou starou ruskou nabijackou. Ked ju isiel zapojit tak ze mu tam nieco zaiskrilo a neviem co a ze us nevedel nastartovat. nakoniec som doniesol ja normalnu nabijacku ale baterku sa mi nepodarilo nakopnut us vobec. tak teras zhanam novu bateriu a som chcel us nieco silnejsie este od toho. ale co som pozeral na internete tak take male rozmery nie a nie najst tak sa musim uspokojit asi stakou istou ako som mal doteras...
a ano mam tam neaku suciastku ktora mi drzi bateriu aby sa nehybala. a mozes mi povedat nazov tvojej baterie?zeby som skusil pohladat na nete.a mas ju vo velkosti na matiza alebo vacsiu???
a ano mam tam neaku suciastku ktora mi drzi bateriu aby sa nehybala. a mozes mi povedat nazov tvojej baterie?zeby som skusil pohladat na nete.a mas ju vo velkosti na matiza alebo vacsiu???
voltmeter mas?ale baterku sa mi nepodarilo nakopnut us vobec.
mozno neodisla bateria ale elektronika v aute ...
myslis ze to bude elektronika?? ces kable som nastartoval v pohode auto bes problemov...dosiel som domov..a nevedel som nastartovat
a ano voltmeter mam...ked meram baterku ma 9,6 a to po kompletnom nabijani baterky.a hodnotu by malo mat cca 14,5 pripadne 15V...
a ked by ze mala odyst elektronika v aute...niesu tam nahodou kvoli tomu poistky ked vznikne prepätie tak by sa maly odpalit poistky a nie nieco dvolezitejsie? toto je cisto moj nazor ze kvoli tomu tam su poistky
a ked by ze mala odyst elektronika v aute...niesu tam nahodou kvoli tomu poistky ked vznikne prepätie tak by sa maly odpalit poistky a nie nieco dvolezitejsie? toto je cisto moj nazor ze kvoli tomu tam su poistky
asi jedne clanok odisiela ano voltmeter mam...ked meram baterku ma 9,6 a to po kompletnom nabijani baterky.
treba zistit ktory a premostit ho ....
na starych AKUMAch sa to robilo v pohode
ale mozno vymyslis nieco aj teraz
ako zistit ktory clanok to je?
otvor kvapalinu a meraj napatie medzi platnami olova navzajom a medzi svorkami...
no to je v tom ze ja mam bezudrzbovu bateriu a neda sa otvorit....mozno by sa aj tala uvolnenim neakych srub alebo co ja viem..keby ze ju premostim ako vravis us by mozno ani tak nefungovala ako kedysi..racej kupim novu us a mam pokoj... .ale to us neriesim.objednal som si taku istu bateriu us s netu pretoze silnejsiu v tych rozmeroch som nevedel najst
na starych to bolo v pohodeja mam bezudrzbovu bateriu a neda sa otvorit....
tu musis pouzit vacsie mensie nasilie ...
Ahoj,
Já mám v matesovi Bosch stejných rozměrů jako originál.
Póly byly taky obráceně, i když mi v Elitu tvrdili, že to určitě v Matizu není obráceně.
Baterku sem otočil a + úplně v pohodě, - sem musel povolit to očko dole na kastli o 180° a dosáhl bez problémů.
Já mám v matesovi Bosch stejných rozměrů jako originál.
Póly byly taky obráceně, i když mi v Elitu tvrdili, že to určitě v Matizu není obráceně.
Baterku sem otočil a + úplně v pohodě, - sem musel povolit to očko dole na kastli o 180° a dosáhl bez problémů.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999