Mám Racera 1,5 z roku 1993. Potřebuji vyměnit těsnění pod hlavou motoru, poněvadž mi okolo něho prosakuje olej. Má otázka je:
- zda existuje nějaká náhrada, popřípadě zda se dá sehnat originál a kolik to stojí.
- jak na to (zda je třeba s tím jet doservisu nebo si to mohu vyměnit sám)
Výměna těsnění pod hlavu motoru
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
pokud mas 8V, zvladnes to v pohode sam, kup si ale tesneni korkove, to pak uz nebude nic prosakovat
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
myslim ze podle toho jak se pta na tu narocnost tak asi chce menit pod hlavou.asi to zvladne jestli uz nekdy drzel naradi v ruce.ale doporucuji nechat hlavu srovnat vyplati se to.tesneni samozrejme nemusi byt original dela ho spousta vyrobcu.jen jde o cenu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Re: Výměna těsnění pod hlavu motoru
Taky mě to v nejbližších dnech čeká...A taky by se ni hodil nějaký strohý návod,nebo aspoň rady/typy
no je to jednoduche podle klasickych montaznich postupu uz od skodovky nic extra.
rozvody aspon oznacit i kdy\z tam jsou znacky ,
oznacit presne rozdelovac
domecek s vackou pri montazi podmazat specialnim tesnicim lepidlem NE SILIKONEM
srouby hlavy povolovat od kraje
hlavu srovnat
srouby utahovat od stredu
nic jineho k tomu neni potreba
rozvody aspon oznacit i kdy\z tam jsou znacky ,
oznacit presne rozdelovac
domecek s vackou pri montazi podmazat specialnim tesnicim lepidlem NE SILIKONEM
srouby hlavy povolovat od kraje
hlavu srovnat
srouby utahovat od stredu
nic jineho k tomu neni potreba
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
No tak to dám rovnou do servisu..Hlavu sám těžko srovnám....Takže si můžu připravit 5000,- ....
Nvm tedy co mám přesně za závadu.Ale vypadá to na prolínající se těsnění...Asi už bude unavené..Pod hlavou mi prosakuje olej a zmizelo trochu vody..Ale emulzi na víčku nemám...Ani bílý kouř z výfuku...Jen mi to prosakuje...
Nvm tedy co mám přesně za závadu.Ale vypadá to na prolínající se těsnění...Asi už bude unavené..Pod hlavou mi prosakuje olej a zmizelo trochu vody..Ale emulzi na víčku nemám...Ani bílý kouř z výfuku...Jen mi to prosakuje...
Po 400 km mi nezmizela ani kapka oleje...TAk by mě zajímalo co to je za záhadu....že by se to samo od sebe dalo ,,dohromady,, ????