Zadni tlumiče

Moderátor: Blue Lanos

kesko

Re: Zadni tlumiče

Příspěvek od kesko »

Tak ten tlmič je KO. Vytečený, zrelý na výmenu. Podobne vyzeral môj predný. Tá prachovka kryje hornú časť a ked je auto na kolesách tak čiastočne aj spodok. Pod ňou je ešte gumený doraz. Keď budeš meniť tak obidva a skontroluj aj horné uloženia.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Reklama

Patrick

Příspěvek od Patrick »

1. No tak zatím jsem to bouchání nijak nevyřešil a jdu teda na výměnu tlumičů, předpokládám že jsou tam pořád originály tak mají vše za sebou a koupím nové asi z autodilykrč. Na netu jsem kdesi hledal tlumiče na Legu a u toho byl jakýsi vychylovací šroub mám to také koupit nový? cena byla kolem 1000kč sice nevím přímo o co jde, ale za nějaký šroub dávat tolik peněz a navíc na obě strany se mi nechce, tak poradte prosím, jestli to je nutné nebo ne při výměně tlumičů. Díky

2. To bouchání mi jde jakoby od levého tlumiče-aspon já se domnívam, protože jsem měnil stabilizátory+silentbloky a nijak jsem to nevyřešil. Po tlumičích se pustím do výměny středního a posledního dílu výfuku a snad bude klid.
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Ted se tak dívám na netu na ty tlumiče a koukám na ten držák zadního tlumiče, tak ten vypadá že by mohl vykazovat nějaké opotřebení třeba nějaké podložky opotřebované a způsobuje to ty rány.
Co myslíte?

http://www.czdrafel.cz/drzak-ulozeni-tl ... anza-p2072
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Patrick píše:Ted se tak dívám na netu na ty tlumiče a koukám na ten držák zadního tlumiče, tak ten vypadá že by mohl vykazovat nějaké opotřebení třeba nějaké podložky opotřebované a způsobuje to ty rány.
Co myslíte?

http://www.czdrafel.cz/drzak-ulozeni-tl ... anza-p2072
Tú misku možeš mat prehnitú ale najlepšie ked dáš tlmič von a potom uvidíš čo je zlé ;)
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Jj to by bylo nejlepší, ale tu výměnu nebudu dělat já, ale nechám to na servis-nemám ten stahovák těch pružin a bez toho nemám jak to udělat, tak se rozhoduju jak ted, zda to koupit taky nebo ne. Ale třeba to bude dobré ikdyž těžko říct po ted už najetých 293 000km a pořád vše origoš.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

podla mna to nestojí až tak vela alebo vyber len tlmiče z pružinami a nech Ti to potom prehodia a Ty ich potom už len nahodíš ;)
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Asi bude lepší to koupit at je to komplet a pak budu mít vystaráno na delší dobu.
kesko

Příspěvek od kesko »

Patrick

Příspěvek od Patrick »

Takže po přečtení příspěvku od Pehy bych řekl že ty rány způsobuje právě tento držák tlumiče, viděl jsem jak vypadal jeho, atak si radši nepředstavuju jak vypadá ten držák tlumiče u mě.

Díky všem za rady, snad se to kompletní výměnou tlumičů spraví a bude zase tichoučko.
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Tak jsem tu znovu s tím klepáním. Vyměnil jsem tlumiče a asi tak 3 týdny byl klid, žádný klepot nebo rány. Ovšem ted tam něco opět klepe, ale úplně stejně jak před výměnou tlumičů :/. Tlumiče, pružiny a držák vše nové-made in korea. Je zajímavé, že zase vždy jak se auto zahřeje tak ten klepot-rány přestanou. Ale jak mile auto dýl stojí a je studené, tak to zase mlátí na každém kanálu . Byl jsem s tím i na technické kontrole a tam řekli, že vše je v pořádku-což není. Zadní tyčky mají kolem 6 tis.km takže ty by to být neměly, pač navíc by klepaly pořád a ne jen když jsou studené, silentblok je taký nový + podložená náprava gumkou, takže to taky vylučuji. A "zbývá" výfuk, ale ten zvuk se mi nezdá, že by byl výfuk, na to by přišli i na technické. Zadní tyče měním snad každých 8 tis-strašně rychle odcházejí. Mj. jak byly měněné tlumiče, tak u toho se musely sundat také zadní tyčky, je možné, že tím sundáním se nějak mohly poškodit?

PS: jde o zadní levou stranu.

Tak kde může být chyba?

Díky za nějaké nápady, mě už toho moc nenapadá co by to mohlo být.
Slam

Příspěvek od Slam »

Ty gumové dorazy na spodku v zimě tuhnou a proto to trochu bouchá, taky to někdy slyším, v létě to bylo naprosté ticho...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
kesko

Příspěvek od kesko »

Ten tlmič je vytečený, čiže v háji. A keď zdvihneš auto, tak tá prachovka kryje len ten vrch tlmiča. To je podľa mňa zrelé na výmenu.
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Gumové dorazy, co je tím myšleno? díval jsem se na spodek a je tam plno silentbloků-nebo gum Tak možná něco z nich. Mj mě to začalo až tuto zimu, jinak nikdy v zimě mi to tak neklepalo. Tlumiče mám nové, ale zkontroluju je raději.
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“