zimní pneu....špatná ovladatelnost
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
zimní pneu....špatná ovladatelnost
Koupil jsem na zimu sadu pneu hankook a poslední dobou muj nubičoun při rychl nad 90 jakobi plave.na dálnici nemůžu víc jak 120,jinak je to jako v embéčku :lol:taky je to strašně citlyvý na boční výtr.když předjíždim nákla´dák tak třeba pul metru jdu do strany .pneu nafoukaný řízení v pořádku.můžou to bejt ty pneu?děkuju za pomoc [/img]
- Reklama
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
No popravde ja se tesim az pujdou dolu taky, mne hvizdaji jak kravy, taky to moc na asfaltu nesedi, mam je o hodne uzsi, ale na snehu to je to co potrebuju, takze to budou asi ty pneu, jestli ne, dej si udelat geometrii, ale ja jezdim i 130 na zimnich a extrem to zase neni, ale znat to 100% je.
Bocni vitr, nebo naraz vzduchu od nakladaku, to taky honim auto po silnici.
P.S. a na letnich nebo cos tam mel predtim ti to delalo?
Bocni vitr, nebo naraz vzduchu od nakladaku, to taky honim auto po silnici.
P.S. a na letnich nebo cos tam mel predtim ti to delalo?
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
No ptat se jestli mas kola s tema zimnima vyvazeny, je asi blbost, ze?nubičoun píše:Ne to jsem i při 190 auto držel jednou rukou a byla pohodička.
příde mi že to auto je teď takový rozblácený....žadnej cit,žádná přesnost..
Jinak bych to tipoval na ty zimaky opravdu, ja jak je mam uzky, taky mi to plave, ale ja je tak chtel schvalne, mam s tim dobre zkusenosti, tady je zima pokazde hodne kruta. nikdy nedavam protektory, mam vzdycky novy, v tom byl taky rozdil, oproti novym se na nich jezdilo hur
No uz tu ma byt jaro, tak vydrz, prezujeme
AKRI - (byl) Muž z Ria !
je to asi takhle.ty silentbloky začaly se zimou vrzat,ale bylo to dyl,než když se zhoršila ovladatelnost.
ty silentbloky ale nejsou drahý že ne
uvidim až přezuju,jinak je to jasný .Ještě otázečka když je studenej olej v převodovce jde trochu huř řadit.....normální jev u nubiry? mam ji teprve pul roku,ale jinak maximální spokojenost.
ty silentbloky ale nejsou drahý že ne
uvidim až přezuju,jinak je to jasný .Ještě otázečka když je studenej olej v převodovce jde trochu huř řadit.....normální jev u nubiry? mam ji teprve pul roku,ale jinak maximální spokojenost.
Nubira 2.0 CDX rv. 98
ať žijou rákosníci
ať žijou rákosníci
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Nonono, silentbloky na Nubiru stoji zadni kus 45 Kc a predni 35. Zadni se daj vymenit v pohode a predni si vymenit necham jelikoz nevim jak se k nim ohnout a ze spodu to nemuze jit leda bych mel ruce do bzAkri píše:Mne na lanose staly predni kolem 1100kč , co si pamatuju, to bude asi hodne podobny, s olejem nevim, mam lanose, ale kluci Ti urcite odpovi.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
No mám zimní nazutý, jen obyčejný Debica Frigo Directional 185/65/14 86 T, ale nepřipadá mi, že se vlastnosti oproti letním Yokohamám (stejný rozměr, rzchl limit H) zhoršily, jen mi připadá, že i při méně rasantním brzdění začne fungovat ABS. Jinak jezdím tak do max. 150 a bez problémů
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Citlivost na bocni vitr aspon u me silne ovlivnovala sirka profilu pneumatiky, stacil 1 cm rozdil a dost se to zmenilo. Hlavni rozdil mezi zimakama a letnima gumama pozoruju, ze zimni pri teplotach prez cca 5 stupnu na asfalte o poznani hur drzi. Pri stejnym rozmeru se my ale ve vyssich rychlostech chovaji podobne jako letni, jen jsou hlucnejsi.
sakra
Koukám, že mám možná podobný problém ale přece jenom si myslím, že u mě to budou pneu - pokud jedu na rovné suché silnici, sedí nubi velice dobře. Jakmile je na ní ale sníh klouže to jak blázen, lépe řečeno spíš děsně háže, jak jankovitá kobyla. Není to ale jen na sněhu, stačí, když při předjíždění najedu na nakupený posyp na středu silnice a celý auto jakoby uhne do strany... děs
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback