horúci kábel plusový k akumulátoru

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
boy

horúci kábel plusový k akumulátoru

Příspěvek od boy »

zdravím chcel by som sa opýtať, mám po jazde plusový kábel aj svorku na akumulátoru úplne vrelý, až tak, že mi to popáli prsty, neviem čo to môže byť, prosím o pomoc
ďakujem
Nubira 1,6 SX červená,predtým Nexia 1,5 GLE tm.zelená
Reklama

ppp

Re: horúci kábel plusový k akumulátoru

Příspěvek od ppp »

Ktory plusovy? od alternatoru? ak ano, tak by som radsej zmeral ci ti neprebija alternator, mohol by velmi rychlo znicit akumulator. Inak ostava uz len nejaky privelky odber ale neviem co by si takeho mohol mat. Alebo je zly kontakt svokry na akumulatore a zohrieva sa to od toho. Ide o to ci je aj kabel dalej od akumulatora aspon 30cm horuci.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Niekedy stačí len očistiť samotný pól akumulátora od usadenín,popr dotiahnuť maticu na svorke,aj to spôsobuje jej prehrievanie. Sprievodnym javom prebíjania akumulátora je časté a opakované "vypaľovanie sa" žiaroviek
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
boy

Příspěvek od boy »

Včera som to dal pozrieť autoelektrikárovi, dobíjanie je dobré, očistili sme kontakty a skrátili plusové káble,vymenili svorku konce boli dosť zoxidované, mám to sledovať inú príčinu ani on netušil čo by mohlo byť,
díky za rady
ppp

Příspěvek od ppp »

tak to by malo stacit, vyzraty kontakt ma velky odpor, takze sa moze slusne zohrievat
boy

Příspěvek od boy »

sledoval som to teraz sa už plusový kábel nezohrieva po skrátení, teraz sa začína mínusový zohrievať asi bude treba skrátiť aj to konce budu zoxidované aj tu
majte sa
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“