serviska cruze

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
chrudoš

Re: serviska cruze

Příspěvek od chrudoš »

Lubo, ono do knizet toho opravdu moc nepisou, dulezite je schovavat si faktury a doklady, ti mse da dokazat vsechno. Takze vzdycky je dulezite trvat na papire, kde je popsana zavada, popr ukon a co bylo provedeno a jak zaplaceno. A kdyz jsi jim zaplatil 163 euro, tak od toho nemas zadnou fakturu? Musis mit prece papir, kde je napsana 1. serviska a cena, pokud ne, urcite si ho vyzadej. No a jestli ti vymenili olej nebo ne nezjistis, nicmene pokud se ti neco s motorem stane a olej nevymenili, jde to na jejich triko, oni ti tu servisku provedli a ruci za to, neresil bych to
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Reklama

lluubboo

Příspěvek od lluubboo »

Dali mi doklad ku garacke – blocek ale nie fakturu (blocek, taky ako ked si kupis v obchode noviny). Ten atrament na blocku bude po roku necitatelny ale odfotil som si ho pre istotu.
To, co ide nakoho triko pri pripadnej oprave je otazne. Ak sa na to pozriem z pohladu servisu, oni si mohli svoju pracu urobit dobre ale nikde nie je garantovane, ze zakaznik sa v tom potom nebabral. Ale to su uz tazke hypoteticke konstrukcie :)

To ci sa pri garancke pisu udaje o oleji na str. 20, by som aj tak celkom rad vedel. Ak ano, nevidim dovod preco by som to tam nemal mat zapisane. Mate to tam niekto pisane?

K oprave spojky mi nic nedali. Povedali, ze to opravili v zaruke, takze nic neplatim. Nie je to nikde zapisane v serv. knizke a ani neviem, ci je to potrebne a ci sa to tam pise? Ja neviem, keby nastali v buducnosti nejake komplikacie so spojkou ale z nejakeho ineho dovodu ... ?
Cruze 1.8 LT, r.v. 2010
666

Příspěvek od 666 »

Tak já dostal fakturu - popsáno vše co se dělalo. Schválně jsem si přinesl serv. knížku- při kontrole byla vyplněná str. 17, 20, 23. Vzal jsem si servisní knížku k druhému autu /ještě mám 10 let starou Nubiru/ a taktéž bylo vždy vše vyplňované. Tam byla zapsána i výměna kličky u dveří jako záruční oprava :) Při prohlídce jsem byl u auta, mohl jsem se ptát na cokoliv.Vedoucí prodejny říkal, že veškeré záznamy o záručních prohlídkách, opravách v záruce atd dostává zastoupení Chevroletu, takže nic nejde "ochcat". :lol: No snad jsem mu rozuměl dobře, neměl jsem ty 2 hodiny nějak co dělat a tak jsem prolézal všechna vystavená auta, fotil a kecal.
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Hel lubo, k te spojce ti musi dat papir!!! To je blbost, ze ti zarucni opravu nikam nenapisou, to z nich dostan! A info o oleji mam vypsane a to jsem si privezl olej vlastni, technik hned uznal, ze kdyz je to stejny olej, ktery by tam nalili i oni, tak to tam napise, na tomhle me nikdo pak popotahovat nebude. No ale Renocar a BS auto v Brne si oba dva vedou dobrou evidenci a i kdyz jsem nemel papir od vymeny baterky (ztratil jsem), tak si nase uato nasli v databazi a rekl mi vsechny provedene opravy. No, je to holt servis od servisu, ale beznou tistenéou fakturu dneska davaji snad uz uplne vsude...
lluubboo

Příspěvek od lluubboo »

Tak som nabehol do servisu, ze to vybavim ale hned ma schladili.
Olej sa na stranu 20. nepise pri garancke ale len v pripade dalsej udrzby mimo garancky.
Na tej 17 strane mam pisane, ze sa menil olej tak by to asi nemal byt problem v pripade reklamacii (+ blocek ku garancke) - asi to tak necham.

Co sa tyka spojky tam maju argument taky, ze sa jedna len o drobnu opravu – vymena pruziny a premazanie v ramci zaruky, ze do servisnej knizky sa pisu len vacsie zasahy. Ten chlapik zo servisu bol dost presvedcivy, tak sam neviem. Naozaj ide asi o drobnost a vraj to maju vsetko evidovane v centralnom GM systeme. Asi to tak tiez necham. Ako vam riesili nejake drobne veci pisali to vzdy do serv. knizky?
Cruze 1.8 LT, r.v. 2010
666

Příspěvek od 666 »

Tak to budu muset říct ve svém servisu, ať si nepřidělávají práci s rozepisováním výměn oleje na více stránek :D . Ale vážně, pokud máš pochybnosti, tak klidně napiš na zastoupení Chevrolet. Drobné věci, jako např. výměnu žárovky do servisní knížky nazapsali :lol:
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Ten si z tebe udelal dobhrou srandu :) Ten olej si tam nech dopsat, pise se tam praveze v ramci garancky ( ale ted nechci kecat na ktere je to strance, osobne cislo neznam a autem ted nejezdim) A tu opravu spojky ne do servisni knizky, ale melo by to byt na nejake fakture, i kdyz s cenou 0 kc, nicmene nekde musis mit papir. Na druhou stranu, je to zarucni vymena drobneho charakteru, je to vlastne jedno, jestli k tomu neco mas nebo ne, takze asi pohoda, neresil bych to
tomask

Příspěvek od tomask »

Jedu na druhou garančku 38000 km, zjisťoval jsem ceny v Praze.
Srba servis- 8000 Kč
Staiger auto- 7500 Kč
Dojáček- 4500 kč
Rozdíl v ceně je dost velký, olej mám vlastní GM 5W30.
Carthell Prg
fatrc

Příspěvek od fatrc »

Včera som bol na prvej serviske po 15000km. Výmena oleja a olej. filtra vzduchový a kabínový neboli príliš znečistené tak po dohode s mechanikom ich iba vyčistil a vrátil späť. Cena cca 100eur -i -i -i . Poradím zbrusoval mi hrany na zadných brzdových doštičkách teraz už pri cúvaní nepískajú. Po obhliadke podvozka zistil vytlčený spodný gulový čap na prednom kolese hneď ho objednal a zajtra alebo pozajtra keď príde mám sa zastaviť vymenia to v rámci záruky. Ďalej sa zistilo že mám oba predné podblatníky (ten plastový kryt okolo kolies) dolámané a nakoľko som ich už raz menil nemienim to opravovať znova a znova lebo to nemá zmysel. A varoval ma že ešte dáke 3-4 roky a môžem meniť výfuk lebo neskutočne hrdzavie ako u všetkých Cruzov. -P -P -P
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
tomask

Příspěvek od tomask »

tomask píše:Jedu na druhou garančku 38000 km, zjisťoval jsem ceny v Praze.
Srba servis- 8000 Kč
Staiger auto- 7500 Kč
Dojáček- 4500 kč
Rozdíl v ceně je dost velký, olej mám vlastní GM 5W30.
Nakonec jsem dal do Dojáčka a vysledná cena 2 garančky- 3900 Kč.
Měnili olej, filtry, brzdovou kapalinu, pročistili brzdy a namazali, kontrola řemenu atd.
Dokonce mi vyčistili (umyli) motor, karoserii a ještě aj vyluxovali interier -i
Carthell Prg
Pantaleon

Příspěvek od Pantaleon »

Má niekto skúsenosť so servismi na východe Slovenska? ABAUTO Humenné, PKauto Prešov resp. SWAM v Košiciach.
Chevy CRUZE 1.6 LS/LT+ 2011 Velvet red, K&N air filter
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Ked som bol na vymene veci v ramci zaruky, sice som platil 0.- ale aj tak boli na fakture normalne rozpisane. A ten vyfuk, po 3-4 rokoch? To nebude este v ramci zaruky?
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
redstar

Příspěvek od redstar »

cauko...ja som z He, na garancky chodim do AB auto He, poznam vsetkych osobne, max. spokojnost.. -i

Příspěvek od Iacobus »

Prosím vás, je tu medzi majiteľmi benzínového Cruza nejaký ochotný kolega, ktorý by pre mňa naskenoval servisnú knižku ?

.......nie nemám servisnú knižku. :D
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIP »

A k čemu ti bude naskenovaná knížka? A co když už tam něco je napsáno? A to jako úplně celou?
Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Technická sekce“