Vadný Budíky? Ukazatel palivomeru x Teploty
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Vadný Budíky? Ukazatel palivomeru x Teploty
Zdravicko vsichni,
Muj starsi problem s teplotou motoru jsem resil tak ze jsem vymenil jak cidlo teploty tak termostat.... a ???
Po chvili jizdy teplota ukazuje "nulu".
Takže vadný budík???
Co ukazatel palivomeru? Je normalni že kdyz se vypne motor tak to stale ukazuje stav paliva?
POKUD NE, tak je to jasny - spatny budik !!!
Rada??
Dik
Muj starsi problem s teplotou motoru jsem resil tak ze jsem vymenil jak cidlo teploty tak termostat.... a ???
Po chvili jizdy teplota ukazuje "nulu".
Takže vadný budík???
Co ukazatel palivomeru? Je normalni že kdyz se vypne motor tak to stale ukazuje stav paliva?
POKUD NE, tak je to jasny - spatny budik !!!
Rada??
Dik
- Reklama
Teploměr ukazuje teplotu okamžitou, takže klesá po vypnutí klíčku. Palivoměr je bržděný, aby se ručička nechvěla pokaždé, když se auto zhoupne, takže se drží i po vypnutí klíčku, nevím jak dlouho, ale minimálně několik dní si drží svoji poslední polohu. Jestli je vadný budík se dá zjistit tak, že k budíku připojíš voltmetr a měříš, jestli se mění napětí. Může být chyba klidně i v drátech, který vedou k budíku, třeba studeňák někde v konektoru, nebo cvaklej drát.
Já měl podobný problém s teploměrem,mě ale při zahřívání motoru šel až do červenýho a po ujetí cca 30 km ručka spadla skoro na nulu a občas v průběhu jízdy opět vylezla někdy až do červenýho.Po výměně termostatu,čidla teploty se to nezlepšilo,tak jsem koupil celý přístr.štít z vrakáče a vyměnil.Už mě to neleze do červena,ale stejně to blblo a tak jsem obešel novými dráty(připojenými přímo na 3 šrouby kterými je tam teploměr přidělán)konektor do tachometru a tím i ten plošný spoj v igelitu na zadní straně tacho a konektor do něj a od tý doby je klid,po zahřátí temp vyleze cca do třetiny bílého pole a drží stabilně.
Prošel bych si kabely, jak říká Tomas. Nexie má 2 čidla teploty, jedno pro ŘJ a druhý pro budík.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
prosím mohl by mi někdo zhruba popsat kde můžu najít čidlo na budík, u 16V mám pod sacím potrubím tepl. čidlo, které když odpojím tak se to přepne do nouz. režimu(svítí kontr. check engine), po opětov. připojení je vše v normálu tzn.: to je čidlo pro ŘJ, myslel jsem že toto čidlo je na budík i pro řj., díky za info.Pepe píše:Prošel bych si kabely, jak říká Tomas. Nexie má 2 čidla teploty, jedno pro ŘJ a druhý pro budík.