výfuk Polmostrów
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
výfuk Polmostrów
Zdar pánové, má někdo z Vás zkušenost s výfuky polmostrów na nubiře? Naše nubirka má po smrti takřka celý výfuk, i kat je značně ohnilý a jelikož teď spolkla 14tis za vstupní repas, nechce se mi dát dalších 10 za výfuk a kat. Našel jsem toto:http://www.primavyfuky.cz/vyfuky/DAEWOO ... /02795001/, kde ty ceny vypadají příznivě. Jen by mě zajímalo, zda ten výfuk neodejde za dva roky a jeden měsíc... Originál je prý skoro nesmrtelný, ale našel jsem jen koncový díl u CZ Drafel. nebo kdyby měl někdo z nepojízdného něco zachovalého, asi bych to vzal. Dík
- Reklama
Re: výfuk Polmostrów
Asi takto, na espere polmostrow sice vosiel ale len taktak a zadny diel trosku ako keby ovisa, pritom je namontovany pevne, ale na nubire 1 kombi na moje prekvapenie sadol uplne presne. Dokonca predny diel s vlnovcom je podla mna rieseny lepsie nez original, akurat nema plechovy tepelny kryt ale ten nie je problem dorobit. CO sa tyka vydrze netusim, ja som si do oboch tlmicov navrtal 3mm dierky na odtok kondenzatu, takze su mierne hlucnejsie ale naprik tomu sa v strednom dieli niekde zdrziava voda. A predosly original daewoo na espere mi odhnil aj tak vo zvare, proste cely hruby zvar odhnil zatial co plech okolo ostal este pohlinikovany. Asi to nude tym, ze zvary su osetrene na vsetkych vyfukoch len striebrenkou a ta zlezie este pri montazi ak sa jej nechtiac dotknete, na vase ruky.
O.K. Tak já to asi risknu, teď koukám, že když od nich vezmu i montážní matroš, dávaj 36 měsíců záruku, tak to za ty peníze stačí bohatě.
Ještě jeden dotaz z jiného soudku: potřeboval bych sehnat ty černé plasty, co na zadních dveřích kryjí rám okna. na B sloupku. Na předních dveřích jsou ty plasty naprosto v pohodě, ale na zadních jsou úplně rozlámané a myslím, že tudy teče do dveří. Kdyby někdo o něčem věděl, byl bych rád.
Ještě jeden dotaz z jiného soudku: potřeboval bych sehnat ty černé plasty, co na zadních dveřích kryjí rám okna. na B sloupku. Na předních dveřích jsou ty plasty naprosto v pohodě, ale na zadních jsou úplně rozlámané a myslím, že tudy teče do dveří. Kdyby někdo o něčem věděl, byl bych rád.
- Hanzy
Neres vyfuky jsou dobre jsou to chlapci od nas co to delaji a monaz zdarma kdyz ho kupis tak se stav nebo to tak bylo aspon
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-
Hanzy píše:Neres vyfuky jsou dobre jsou to chlapci od nas co to delaji a monaz zdarma kdyz ho kupis tak se stav nebo to tak bylo aspon
... sorry ještě jsem neviděl polský výfuk , který by vydržel déle než 2 roky, ano samozřejmě vydrží třeba 10 let když nebudeš jezdit v zimě a autem pojedeš na Velikonoce a na Dušičky , nechápu jak si může někdo narvat na auto polskou kopii výfuku Walker (v Polsku je centrální sklad Walkeru pro Evropu , tam to vše okopírovali, ale používaj shit materiál) . Je to asi jako když si z tržnice přitáhneš kecky za 2 kila a za tři měsice máš náběh na plíseň nohou a navíc máš utrženou podrážku, chápu , že se každý snaží uživit jak se dá , ale říkat někomu , že Polmostrow je v pohodě ..... sorry mluvím ze zkušenosti mnoha lidí co u nás tyhle hnusy chtěli namontovat. Navíc montáž je také lahůdka když náhodou pasuje díra na díru tak nepasuje držak na držák prostě Poláci ti nikdy nic neuměli.....
jestli ušetříš 500 za dva roky a zase za dva roky 500 tak už jen to , že to musíš pořád řešit by mě vadilo
http://www.vyfukove-systemy.cz/index.php?item=02798504
např. na Nubiru střed i zadek za cenu velice přijatelnou za origo Walker co se dává do prvovýroby a záruka 4 roky to o něčem svědčí , pak si spočítej výdaje na polskej šit a na kvalitní zboží .... asi tak
Nojo, ale já třeba mám na 406 středovej díl walker a zadní polmo necelé 3 roky, a zatím drží oba, zvenku pohledově je zatím hezčí polák.. No a já na té nubi potřebuju zrekonstruovat celý výfuk, tj. předtí trubku od svodů, kat a obě zadní části. Je to totálně shnilé i s katem a za tuto cenu http://www.primavyfuky.cz/vyfuky/DAEWOO ... /02795001/ je to víc než přijatelné. Navíc píšou, že záruka tři roky, dýl to auto asi stejně mít nebudem...
-
tatřík píše:Nojo, ale já třeba mám na 406 středovej díl walker a zadní polmo necelé 3 roky, a zatím drží oba, zvenku pohledově je zatím hezčí polák.. No a já na té nubi potřebuju zrekonstruovat celý výfuk, tj. předtí trubku od svodů, kat a obě zadní části. Je to totálně shnilé i s katem a za tuto cenu http://www.primavyfuky.cz/vyfuky/DAEWOO ... /02795001/ je to víc než přijatelné. Navíc píšou, že záruka tři roky, dýl to auto asi stejně mít nebudem...
jasan každý svého štěstí strůjcem ........
Tak výfuk dnes PPLkou dorazil. Přišly tyto části:
- svodová trubka,
- katalyzátor,
- střední díl,
- zadní díl,
- montážní díly (těsnění mezi kusy a závěsné gumy)
Objednání montážních dílů bylo podmínkou pro obdržení záruky na díly 36 měsíců. V dohledné době bude provedena montáž. V krabici to vypadá moc pěkně, tak uvidíme, jak to bude pasovat.
Cena celkem s DPH 5.198,-- Kč, doprava zdarma, dodáno druhý den po objednávce, resp. třetí, protože jsem to objednával 28.6. v půl jedenáctý v noci.
Sám jsem si ještě za 250,-- Kč dokoupil těsnění mezi litinu a hlavu a až spočítám a změřím šrouby, tak musím dokoupit šrouby.
O montáži budu referovat.
- svodová trubka,
- katalyzátor,
- střední díl,
- zadní díl,
- montážní díly (těsnění mezi kusy a závěsné gumy)
Objednání montážních dílů bylo podmínkou pro obdržení záruky na díly 36 měsíců. V dohledné době bude provedena montáž. V krabici to vypadá moc pěkně, tak uvidíme, jak to bude pasovat.
Cena celkem s DPH 5.198,-- Kč, doprava zdarma, dodáno druhý den po objednávce, resp. třetí, protože jsem to objednával 28.6. v půl jedenáctý v noci.
Sám jsem si ještě za 250,-- Kč dokoupil těsnění mezi litinu a hlavu a až spočítám a změřím šrouby, tak musím dokoupit šrouby.
O montáži budu referovat.
Tak, výfuk už je týden na autě. Vše sedlo v pořádku, jen na posledním dílu se musel trochu dotvarovat jeden závěs, protože to viselo divně nakřivo. Teď už to visí krásně rovně, řekl bych že možná tak o 2 cm níž než původní origo. Zvuk dobrej, táhne to dobře, tak teď budu sledovat změny s přibývajícím časem a kilometry a budu referovat, zda se to vyplatilo či ne.
Ale mám jiný a větší problém. Chtěl jsem vyměnit i těsnění pod svody, jenže po sundání tepelného štítu jsem zjistil, že na 1. válci jsou prasklé dva štefty. Má někdo radu, jak to dostat ven?
Ale mám jiný a větší problém. Chtěl jsem vyměnit i těsnění pod svody, jenže po sundání tepelného štítu jsem zjistil, že na 1. válci jsou prasklé dva štefty. Má někdo radu, jak to dostat ven?
Tak to som mal viac stastia, mne na nubire sadol polmostrov uplne perfektne, horsie to bolo na espere. Len som ho predtym dal komplet opieskovat a ziarovo pohlinikovat, po skusenostiach s vyfukom na espere a odhnivajucich zvaroch. A menil som vlastne vsetko od motora vratane parohov az po koniec vyfuku.
Tie stefty jedine motor von a odvrtat ( najmenej vhodne), odleptat (najpomalsie), tusim je moznost nejakeho vyiskrenia ci co, alebo ak s neho este kusok trci, tak navarit maticu a kym je zeravy vytocit. Posledna moznost by mozno isla aj bez vyberania motora. Ja som sice nejake stefty menil ale len kvoli tomu, ze som menil prasknute parohy a stare matice isli aj so steftami a nesli poriadne povolit. A ten co je uplne pod termostatom bol krivo naskrutkovany, takze aj teraz tam drzi ako pes jeza. Na espere mam jeden steft ulomeny ale nastastie to nema zaden vplyv na motor.
Tie stefty jedine motor von a odvrtat ( najmenej vhodne), odleptat (najpomalsie), tusim je moznost nejakeho vyiskrenia ci co, alebo ak s neho este kusok trci, tak navarit maticu a kym je zeravy vytocit. Posledna moznost by mozno isla aj bez vyberania motora. Ja som sice nejake stefty menil ale len kvoli tomu, ze som menil prasknute parohy a stare matice isli aj so steftami a nesli poriadne povolit. A ten co je uplne pod termostatom bol krivo naskrutkovany, takze aj teraz tam drzi ako pes jeza. Na espere mam jeden steft ulomeny ale nastastie to nema zaden vplyv na motor.
Tady je slyšet, že za studena to fouká. Po zahřátí motoru to přestane být slyšet, lasi nabobtná to těsnění nebo co, ale stejně bych to radši dal do pořádku, protože to může strhávat falešnej vzduch a oblbovat třeba lambdu.
Tak ako drzi vyfuk po dva a pol roku?
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.