A dyť já vím, že jsi od Broumova /nebo ne?/Jožan píše:Neee,to je hodně daleko vod Prahy,ale kluci musí vydělávat holt...
Chevrolet Orlando
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: Chevrolet Orlando
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
- Reklama
Jj,jsem.Zajímavý je že se tady začali prohánět benga na policajtskejch Yamahach,zatím se s nima na motorce zdravíme,ale honit bych se s nima nechtěl...
Yamaha XJ6 Diversion,Yamaha WR 250R,Chevrolet Orlando 1,8LTZ černá metalíza
Prohání se všude a tady nad Brnem už nás zdravil plácačkou
Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, jak to děláte, včera Brno ze Šumperka, po D1, průměrně 120km/h v 7-mi lidech a spotřeba 8,6. Zatím se pod tuto hranici nemůžu dostat. Nyní mám najeto 2100km, motor se začíná chytat výkonově, je živější, ale spotřebu ne a ne snížit.jmatyas píše:Fleetové slevy samozřejmě na živnosťák, ale pokud Ti někdo ze státní správy dá potvrzení (obecní úřad, škola atd), že pro ně autem občas jezdíš, můžeš na fleet dosáhnout taky.
Bílá se mi na Orlandu opravdu líbí, takže volba byla jasná, navíc je to jediná barva bez příplatku 12000,- Kč, což je taky pro mnohé argument. LPG mě taky láká, ale zatím mě zrazuje ztráta záruky na motor a možná i další části. Ještě uvidím. Navíc jezdím relativně málo, cca 15000 km ročně, takže návratnost je relativně dlouhá.
Dnes jsem najel něco pes 200 km v podhůří Orlických hor, takže kopcovitý terén, samá zatáčka, s nonstop zapnutou klimou a průměrná spotřeba 7,6 l. Pravda s lehkou nohou v nízkých otáčkách, ale jak jsem si všiml, tohle orlíkovi co do spotřeby vyhovuje nejlíp. Na fungl nové auto (zítra ho jdu přihlásit) to myslím není špatné
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
NO je pravda, že já ji tam mám a zatím v poho. Chybí dotykový display, ale je to o zvyku. Zatím jsem nezkoušel zahraničí. V srpnu jedu slovensko, tak to otestuju.inza píše:No myslím že řadu věcí najdeš i v Opláckých fórech. Bohužel tato navi je tou nejnižší řadou, má malou vnitřní paměť, nevejdou se tam všechny mapy a nejde k tomu připojit žádná flashka nebo tak něco. Takže mapy s sebou na CD, v navi máš např. mapu ČR (ta obsahuje i průjezdní mapy ostatních států - hlavní tahy), dojedeš na hranice, strčíš CD, nahraješ Německo (jak dlouho to trvá opravdu nevím - řádově minuty?) a pokračuješ do DE. Nevýhoda je jasná - řeknu si u nás to znám, nahraju Německé mapy doma, nastavím cíl, vyrazím a za prvním bukem bude nějaká zácpa kterou budu chtít objet a mapy nemám. Kdo jezdí pouze u nás, prý nebude mít výhrady.jdr79 píše: Dotaz pro všechny, co mají top verzi s navi: jaká je? Jaké jsou v ní mapy? Celá Evropa? Jsem rozmazlený z iGO PRIMO a Sygicu v mém HTC, tak jsem si říkal, že si ji napevno pořizovat nebudu. Jaké máte zkušenosti? Díky...
A oproti Sygicu v HTC je to tak 10 let zpátky i grafikou
V telefonu mám Igo, tak je to spíše záloha a nemusel jsem ji zatím použít. Grafika není až tak špatná, dle mého možná lepší než u Igo, ale to je věc názoru.
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
Přeji hodně šťastných kilometrůjmatyas píše:Tak konečně jsem se taky dočkal, po dvou týdnech čekání máme bílého orlíka 1.8 LTZ doma. Zatíme naprostá spokojenost, ale zatím se jen oťukáváme. Ještě dokoupím závěs, boční lišty a vanu do kufru.
V sekci doplňky hodím odkazy a fotky na boční lišty a vanu do kufru. Dnes jsem je dával a super.
Já jsem dal do kufru zbytek linolea z bytu,obříznul a pohoda.Musím vozit do kvelbu hodně lahváčů a bas limonád a pěkně to po tom klouže.
- johnlord
- Kontaktovat uživatele:
Jožan píše:Já jsem dal do kufru zbytek linolea z bytu,obříznul a pohoda.Musím vozit do kvelbu hodně lahváčů a bas limonád a pěkně to po tom klouže.
No ta vana má protiskluzovou úpravu, to by ti mohlo vyhovovat, škoda každého rozbitého pivečka
V 7 mi lidech je to asi adekvátní (pokud to byli dospělí a ne mimina). Z dlouhodobého hlediska by to ale asi mělo být nižší. Já se zatím jezdit učím, je to úplně jiný způsob jízdy než s kterým koliv jiným autem. Tady musím včas řadit (překvapivě když řadím podle nápovědy SHIFT tak jde spotřeba taky dolů), jezdit s lehkou nohou, jízda spíš klidná a plynulá než živější. Nemusí to každému vyhovovat, ale na spotřebě je to znát. Zatím se držím na 7,7 l.johnlord píše:Chlapi, jak to děláte, včera Brno ze Šumperka, po D1, průměrně 120km/h v 7-mi lidech a spotřeba 8,6. Zatím se pod tuto hranici nemůžu dostat. Nyní mám najeto 2100km, motor se začíná chytat výkonově, je živější, ale spotřebu ne a ne snížit.jmatyas píše:Fleetové slevy samozřejmě na živnosťák, ale pokud Ti někdo ze státní správy dá potvrzení (obecní úřad, škola atd), že pro ně autem občas jezdíš, můžeš na fleet dosáhnout taky.
Bílá se mi na Orlandu opravdu líbí, takže volba byla jasná, navíc je to jediná barva bez příplatku 12000,- Kč, což je taky pro mnohé argument. LPG mě taky láká, ale zatím mě zrazuje ztráta záruky na motor a možná i další části. Ještě uvidím. Navíc jezdím relativně málo, cca 15000 km ročně, takže návratnost je relativně dlouhá.
Dnes jsem najel něco pes 200 km v podhůří Orlických hor, takže kopcovitý terén, samá zatáčka, s nonstop zapnutou klimou a průměrná spotřeba 7,6 l. Pravda s lehkou nohou v nízkých otáčkách, ale jak jsem si všiml, tohle orlíkovi co do spotřeby vyhovuje nejlíp. Na fungl nové auto (zítra ho jdu přihlásit) to myslím není špatné
To právě mě vyhovuje že se to trochu klouzá-přitáhnu si bednu ze vzdálenějšího místa.
S tou spotřebou je to pravda-shift funguje,nicméně já radši živějc a taky mám 9l,najeto 800km.Ale hodně jezdím po městě.
S tou spotřebou je to pravda-shift funguje,nicméně já radši živějc a taky mám 9l,najeto 800km.Ale hodně jezdím po městě.
vasa.prokop píše:Je vidět, že jsi nikdy nejezdil na LPGvasek píše:Nazdar, ve Velkém Meziříčí u Dobrovolného úpravy na LPG určitě dělají, vím min. o dvou, ale nachápu to! Co, proboha, vede lidi k tomu, aby si do auta namontovali tlakovou nádobu za 40.000,-- s prudce hořlavým plynem, každý rok jezdili na placenou kontrolu tlakové nádoby a báli se jet do podzemních garáží... To je snad jednoduší si koupit diesel a mám klid!
1. Ta nádoba má tak 3 atmosféry...stejně jako třeba plastový zapalovač.
2. Uprava výjde na nějakých 30 až 35 tisíc
3. Když najedeš cca 30 000 km tak máš investici zpátky . počítej s tím, že plyn stoji 17,50 a benzín tak 33,-
4. kontroly se dělají cca co 20 000km, nebo jednou za rok a podrž se...jsou většinou zdarma.
5. jestli používáš auto na podnikání tak jezdíš na LPG ale do nákladů si dáváš benzín (ministerstvo financí nevydalo tabulku s průměrnou cenou plynu, takže dle zákona musíš dávat nejbližší ekvivalent což je natural.
6. Auto na LPG neplatí silniční daň což třeba v případě naší hondy acord je 3000,-/rok
a konečně za 6. To že s tím nesmíš do podzemních garáží je jen český výmysl a ve většině civilizovaných zemí je to běžné.
uff snad jsem napsal vše.
Jen pro informaci, pozor při cestě do Chorvatska po dálnici! Do tunelů je zákaz jízdy vozidel s pohonem na plyn! Nicméně tankovat plyn je možné a stojí 5,2 HRK, benzin 95 stojí 9,6 HRK
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ
- vasa.prokop
- Kontaktovat uživatele:
ale a od kdy? to je nějaká letošní novinka?
2 roky po sobe jsem byl v Chorvatsku ale žádné značky jsem si u tunelu nevšiml...a to jsem jel prakticky přes celé chorvatsko
2 roky po sobe jsem byl v Chorvatsku ale žádné značky jsem si u tunelu nevšiml...a to jsem jel prakticky přes celé chorvatsko
Na plyn nejezdím, takže s ním zkušenosti nemám, ale znám pár lidí co jo, a nikdy jsem neslyšel o problémech v tunelech...
A tak jsem hledal a našel toto - http://www.aba.cz/index.php/o-spolecnos ... out-us/faq
Neměl by to být žádný problém, tuším v tom nějakou fámu...
A tak jsem hledal a našel toto - http://www.aba.cz/index.php/o-spolecnos ... out-us/faq
Neměl by to být žádný problém, tuším v tom nějakou fámu...
Chevrolet Orlando 1.8 LT+ '11, pewter grey
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
dříve - Mondeo III 2.0 TDDi kombi '01, ještě dříve - Renault R21 GTS '91, ještě dříve - ...
Suzuki AN400 Burgman '99
- vasa.prokop
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak...je to tam psáno jasně
Alpské tunely a LPG
Množí se dotazy na průjezdy alpských tunelů s vozidly LPG. Všechny evropské tunely, vyjma tunelu pod kanálem La Manche nemají žádná omezení pro vozidla s LPG.
Alpské tunely a LPG
Množí se dotazy na průjezdy alpských tunelů s vozidly LPG. Všechny evropské tunely, vyjma tunelu pod kanálem La Manche nemají žádná omezení pro vozidla s LPG.
tak neviem ako tebe funguje shift, ale podla mna je to pekna blbost. ako inak si mam vysvetlit, ze idem napriklad na trojke, rozsvieti sa shift, aby som preradil, pricom otacky mam take nizke, ze ked zaradim stvorku, tak mi to takmer zdochne... podla shiftu som sa snazil jazdit asi pol dna, ale velmi rychlo ma to preslo.Jožan píše:To právě mě vyhovuje že se to trochu klouzá-přitáhnu si bednu ze vzdálenějšího místa.
Chevrolet Orlando, LT plus 2,0 diesel 120 kW, strieborne
Opel Astra G Caravan, 1,6 benzin automat, 74 kW, sedy - rok vyroby 1999, kupeny v roku 2007 v AAA
Trabant 601 Combi, 19 kW, biely
Nitra
Opel Astra G Caravan, 1,6 benzin automat, 74 kW, sedy - rok vyroby 1999, kupeny v roku 2007 v AAA
Trabant 601 Combi, 19 kW, biely
Nitra