milosh píše:Me by zajimalo jak se sedi lidem ve druhe rade sedadel, hlavne kolik maji mista na nohy. Sam mam 186cm zda bych si za sebe sednul bez problemu a nemel kolena pod bradou. U zafiry B tento problem neni

Není nic jednoduššího než to zkusit? Jak sedíš v současném autě? Máš sedadlo úplně vzadu? Máš ho víc nahoře nebo víc dole?
Už jsem to tady psal, mám 190cm, ne zrovna málo kg, hodně dlouhé nohy a ve všech autech si napřed posunu sedačku úplně dozadu a úplně dolů než se tam vejdu pohodlně. V Orlandu jsem potřeboval o jeden zoubek dopředu. Sám bych za sebou jet nechtěl, ale pokud bych se trošku uskrovnil (tedy posunul bych ještě 1-2 zoubky dopředu a to tam stále bude relativně pohodlně) tak stejně dlouhý člověk za mnou přežije i cestu do Itálie na hory. 170cm nebude mít žádný velký problém ani za mnou.
Z aut co velmi dobře znám můžu porovnávat:
Superb II - tam není co řešit, vzadu je místa daleko víc, vepředu je ho dost.
Octavia II - vzadu tak akorát, vepředu dostatek - zhruba srovnatelné s Orlandem
Mondeo 2005 - vzadu víc jak v Orlandu, vepředu je to kratší - v Orlandu je to lepší
Fabia I - vepředu nic moc, vzadu si nesedne za mne nikdo
BMW 3er E46 - vepředu dostatek, vzadu horší jak Fabia I
BMW 5er E60 - vepředu dostatek, vzadu horší jak Orlando
Nehodnotím šířky interiéru, jen můj osobní pohled na to v čem se mi jezdilo dobře a pohodlně... už se těším na Orlando