jezevec píše:kluci tu 1.8 nechci. teď mám 110kw v benzínu + LPG a nechci jít s výkonem níže. navíc ta 1.8 nemá 6stupeň... jak jsem psal, ročně najedu 25tkm, což na diesla je. ale jak jsem zmiňoval, do práce to mám 15km... toho se bojím, aby se za tuto dobu dokázalo DPF bezproblému zregenerovat. jinak bych to neřešil.
noo ja momentalne dochadzam do prace tiez cca 15km tam a s5 ale nechodim cez mesto idem cez obchvat ... jazdeniu v meste sa vyhybam ako to ide ... pokial je to nevyhnutne samozrejme idem aj v meste ale motor sa snazim drzat v otackach a vobec nechodim podla ukazovatela shift ... vatsinou idem tak na 2000-2500 otacok ... s DPF sa da zit ale nepocitaj so spotrebou 5l
ja mam momentalne kombinovanu 7.4 ale orlando je vatsie tazsie auto takze na cruze to bude asi menej ... samozrejme nepouzivam auto iba na cestu do prace .. cez vikendy nejaky ten vyletik navsteva rodicov cca 50km od mojho terajsieho bydliska ... zatial mam nieco zec 1600km nabehane a filter sa mi vypaloval 2x a oba vypalovania som postrehol bez problemov staci sledovat aktualnu spotrebu ... pocas vypalovania je hoodne vyzsia ako normal to si urcite vsimnes a celkovo auto sa sprava cudne ... oba vypalovania som dokoncil aj ked to druhe bolo na ceste do prace tak som trochu meskal
orlando je moje prve nove auto a prvy dizel .. tiez som mal obavy z DPF hlavne po precitani roznych clankov a for som bol zhrozeny a presvedceny ze to nexcem .. a nakoniec som aj tak kupil
pokial budes tankovat dobru naftu + aditivum a 1x za rok nalejes DPF super clean nemal by byt problem .. problem nastane ked pravidelne nedokoncujes regeneracie a olej sa ti nariedi naftou potom budes casto chodit na vymeny oleja
, uplne by som vylucil naftu ak chodis iba mesto kratke trate, studeny motor - to filtru neprospieva a bude casto vypalovat co sa prejavi aj na spotreba aj na oleji ...
pocul som o moznosti ze sa da riadiaca jednotka prenastavit tak ze kontrollka vypalovania bude svietit pri kazdom vypalovani nie iba last warning ... to je podla mna idealne riesenie ... ale podrobne som to nezistoval musim sa opytat v servise ci to budu vediet