Aveo Sedan - slaba automaticka klimatizacia?
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Aveo Sedan - slaba automaticka klimatizacia?
Ahojte, nenasiel som nikde podobnu temu, tak dufam nebude vadit ked vytvorim vlastnu. Mam Aveo Sedan kupovane v 2008. Pominule roky som to nejako neviem ci nevnimal alebo bolo vsetko v poriadku ale klima vzdy chladila, aspon som teda nepocitoval ze nie.
Tento rok sa nam uz blizia teploty k 30 a ked nastavim hodnotu na LO co by malo znamenat ze klima pobezi na maximum stale prudi pomerne vlazny (nahradit slovom teply) vzduch. Ako dlho od zapnutia motora sa Vam auto vychladi? Bezne jazdim 20-30 minut po meste, tak som ratal s variantou ze by trebars chvilu trvalo nez sa vsetko "zahreje" avsak necitim zmenu nech jazdim akokolvek dlho. Chcem sa len spytat ake su Vase skusenosti? Chladi Vam klima okamzite? Citite chladny vzduch? Pravidelne som ju aj v zime zapinal, aby sa trosku premazala... Avsak mam pocit ze tento rok tomu chyba ten efekt "motorovej pily" a aj na aute "citim" ze tiahne skor ako bez zapnutej klimy nez so zapnutou. Skor mam pocit akokeby do auta prudil len vzduch z vetraku.
Ake su Vase postrehy? Stretli ste sa aj Vy s pomalym (v mojom pripade skoro ziadnym) chladenim?
Tento rok sa nam uz blizia teploty k 30 a ked nastavim hodnotu na LO co by malo znamenat ze klima pobezi na maximum stale prudi pomerne vlazny (nahradit slovom teply) vzduch. Ako dlho od zapnutia motora sa Vam auto vychladi? Bezne jazdim 20-30 minut po meste, tak som ratal s variantou ze by trebars chvilu trvalo nez sa vsetko "zahreje" avsak necitim zmenu nech jazdim akokolvek dlho. Chcem sa len spytat ake su Vase skusenosti? Chladi Vam klima okamzite? Citite chladny vzduch? Pravidelne som ju aj v zime zapinal, aby sa trosku premazala... Avsak mam pocit ze tento rok tomu chyba ten efekt "motorovej pily" a aj na aute "citim" ze tiahne skor ako bez zapnutej klimy nez so zapnutou. Skor mam pocit akokeby do auta prudil len vzduch z vetraku.
Ake su Vase postrehy? Stretli ste sa aj Vy s pomalym (v mojom pripade skoro ziadnym) chladenim?
- Reklama
Re: Aveo Sedan - slaba automaticka klimatizacia?
ja mam sice klimu manualnu, ale ked pustim klimu a mam slapky tak ma poriadne studenia nohy pokial mam danu aj na nohy, a studeny vzduch mi ide ani nie po minute takze ty budes mat nejaku poruchu asi, remen alebo nieco podobne bol si v servise uz???
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
cutsprings
Nedavno (pred mesiacom) som bol na tretej garancke v autorizovanom servise, kde mi bolo povedane, ze vsetko je s autom v poriadku ale neviem ci to neni prave odvtedy, kedy dako nepocitujem studeny vzduch...
Tiez som to nevnimal pominule roky ale vzdy sa mi zdalo, ze to zacalo chladit okamzite takze som sa len chcel opytat na nazor. Ono to chladi, ale nie ako klima, skor ako ten vetrak z ktoreho ide len vlazny az teply vzduch, tak dufam ze tam nieco nepokakali ked mi isli pod kapotu...
Tiez som to nevnimal pominule roky ale vzdy sa mi zdalo, ze to zacalo chladit okamzite takze som sa len chcel opytat na nazor. Ono to chladi, ale nie ako klima, skor ako ten vetrak z ktoreho ide len vlazny az teply vzduch, tak dufam ze tam nieco nepokakali ked mi isli pod kapotu...
no podla mna nieco tam bude pokakane ked to tak na prd chladi, len ked ti zapne klimu tak citis pokles vykonu aj u 1,4 101 konovej
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
cutsprings
cutsprings
O to ide, pred rokom si presne pamatam ako som sa s kamosom bavil, ze ked zapnem tu klimu tak to je strasne citit vo vykone. Mam presne tu 1.4 16V 96koni a dako to tento rok necitim. Dakujem za rady skusim sa este par krat zamerat na tento problem pri jazde a keby stale nic ked tak sa spytat do toho servisu..
trocha OT dej prosím fota tvýho auta,koukám na avatar a slintám prosím
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
Dal som do sekcie fotky nasich milacku.ladinek píše:trocha OT dej prosím fota tvýho auta,koukám na avatar a slintám prosím
Do servisu na kontrolu popřípadě doplnit chladivo. Po zapnutí i na volnoběh musíš uslyšet jak motor zabere do výkonu.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
no i za jízdy když to zapneš musí to cuknout a to znatelně když zmačkneš knoflík klima to je znamení že klima zabrala a řemen se točí.
Edmund Burke
Edmund Burke
jojo Ládinku,takhle sem to měl i u Thalie,když jsem zapnul klimu,tak cukl motor,zvýšila se spotřeba a klesl výkon
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
Mam taky pocit, ze by to mohol byt prave ten remen. Presne tento pocit mi totiz chyba... Kuknem sa nato a zatial dakujem za rady.ladinek píše:no i za jízdy když to zapneš musí to cuknout a to znatelně když zmačkneš knoflík klima to je znamení že klima zabrala a řemen se točí.
- Scorpion.11
Když zapnu manuální klímu a pouštím jen přes přední okno tak do pěti minut mrznu Na klímu si nemůžu stěžovat, chladí supr Znám i jednoho co málem kvůli ní i omarodil a málem se nedostavil na sraz
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
o kom to mluvíš??????
Edmund Burke
Edmund Burke
- Scorpion.11
no jen, aby věděl, že manuální klíma fakt chladí dostatečně
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
No ja mam dvojzonovu klimu,otvorim prave a lave okno a funguje na 100 %. Pokles vykonu necitim...
Nissan NV200 1,6 81kw
Mazda 3 2,0 benzin 121kw r.v.2014
Kia Pregio 2,7 D
Chevrolet Aveo 1,4 74 kW r.v.2008+LPG
Honda Shadow vt 750 c6
člen AVEO Fanclubu
Mazda 3 2,0 benzin 121kw r.v.2014
Kia Pregio 2,7 D
Chevrolet Aveo 1,4 74 kW r.v.2008+LPG
Honda Shadow vt 750 c6
člen AVEO Fanclubu