nastavení zadních brzd

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

nastavení zadních brzd

Příspěvek od Vlasta »

Při poslední technické prohlídce mi technik řekl, že mi nejdou stejně zadní brzdy. Levé zadní kolo bylo na hraně. Pomalu se chystám na další prohlídku a mám obavy, že to může být horší než to bylo. Měl jsem sundané bubny, prasátka netečou, zarezlé to není a tak mi jako poslední napadá nastavení samostavu.
Má někdo představu, jak ty samostavy správně nastavit aby obě kola brzdila stejně?
Naposledy upravil(a) Vlasta dne úte kvě 31, 2011 22:34, celkem upraveno 1 x.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Reklama

ppp

Re: nastavení samostavů zadních brzd

Příspěvek od ppp »

to su samostavy, takze ich nastavis/sami sa nastavia pouzivanim brzdy ;)
a samostavy toho az tak vela nezachrania, skor by som pozrel ci su pakne rovnako zodrate a ci maju rovnako zarezy pre samostav a ostatnu bizuteriu, niekto tu uz spominal ze mal nejake vadne pakne a na jednej strane mal hlbsie zarezy takze bola paka (pomer sil), ktora tlaci pakne na bubon inde nez na druhej strane.
A istotne sa piestiky hybu? Musis ich dokazat stlacit prstami potom ako povolis odvzdusnovak.
A samostavy musia byt akurat tocive, ak sa dokazu rozskrutkovavat tak funguju a viac niet s nimi co riesit. Iba ak by sa z ich zubov zosmykovala kotva, ktora nimi toci.
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení samostavů zadních brzd

Příspěvek od Vlasta »

No jo, ptám se a nedochází mi už ten název. :oops: Prasátka jsou dobrá, písty se hýbou na obou stranách. Když jsem auto koupil, dával jsem nové bubny i pakny na obě strany a technická byla tenkrát v pohodě.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

ppp

Re: nastavení zadních brzd

Příspěvek od ppp »

Tak skus pozriet kde (ci na rovnakom mieste polobluku) su opotrebovane pakne a do akej hlbky ci je to rovnake na oboch stranach a ako vyzeraju bubny, ci medzi nimi nie je nejaky rozdiel, inak ma uz nic nenapada, jedine ze inteligentny pomocnik mierne sliapne na brzdovy pedal a ty budes pozerat co sa deje s paknami.
Isto technik myslel prevadkovu brzdu?
Sice este ma napadlo, ci nemoze byt problem v obmedzovacoch tlaku pre zadn ebrzdy, ale neviem ci nubira s abs (mas abs?) nieco take ma. Ani neviem ako vlastne taky obmedzovac vyzera (zvnutra), takze ani neviem ako funguje.
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení zadních brzd

Příspěvek od Vlasta »

Příští týden chci měnit brzdovou kapalinu a při té příležitosti to budu muset všechno znovu prohlédnout. Uvidím jestli tam objevím nějaký zádrhel. Typy na co se kouknourt už mám. -i
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“