Při poslední technické prohlídce mi technik řekl, že mi nejdou stejně zadní brzdy. Levé zadní kolo bylo na hraně. Pomalu se chystám na další prohlídku a mám obavy, že to může být horší než to bylo. Měl jsem sundané bubny, prasátka netečou, zarezlé to není a tak mi jako poslední napadá nastavení samostavu.
Má někdo představu, jak ty samostavy správně nastavit aby obě kola brzdila stejně?
nastavení zadních brzd
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
nastavení zadních brzd
Naposledy upravil(a) Vlasta dne úte kvě 31, 2011 22:34, celkem upraveno 1 x.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
Re: nastavení samostavů zadních brzd
to su samostavy, takze ich nastavis/sami sa nastavia pouzivanim brzdy
a samostavy toho az tak vela nezachrania, skor by som pozrel ci su pakne rovnako zodrate a ci maju rovnako zarezy pre samostav a ostatnu bizuteriu, niekto tu uz spominal ze mal nejake vadne pakne a na jednej strane mal hlbsie zarezy takze bola paka (pomer sil), ktora tlaci pakne na bubon inde nez na druhej strane.
A istotne sa piestiky hybu? Musis ich dokazat stlacit prstami potom ako povolis odvzdusnovak.
A samostavy musia byt akurat tocive, ak sa dokazu rozskrutkovavat tak funguju a viac niet s nimi co riesit. Iba ak by sa z ich zubov zosmykovala kotva, ktora nimi toci.
a samostavy toho az tak vela nezachrania, skor by som pozrel ci su pakne rovnako zodrate a ci maju rovnako zarezy pre samostav a ostatnu bizuteriu, niekto tu uz spominal ze mal nejake vadne pakne a na jednej strane mal hlbsie zarezy takze bola paka (pomer sil), ktora tlaci pakne na bubon inde nez na druhej strane.
A istotne sa piestiky hybu? Musis ich dokazat stlacit prstami potom ako povolis odvzdusnovak.
A samostavy musia byt akurat tocive, ak sa dokazu rozskrutkovavat tak funguju a viac niet s nimi co riesit. Iba ak by sa z ich zubov zosmykovala kotva, ktora nimi toci.
Re: nastavení samostavů zadních brzd
No jo, ptám se a nedochází mi už ten název. Prasátka jsou dobrá, písty se hýbou na obou stranách. Když jsem auto koupil, dával jsem nové bubny i pakny na obě strany a technická byla tenkrát v pohodě.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Re: nastavení zadních brzd
Tak skus pozriet kde (ci na rovnakom mieste polobluku) su opotrebovane pakne a do akej hlbky ci je to rovnake na oboch stranach a ako vyzeraju bubny, ci medzi nimi nie je nejaky rozdiel, inak ma uz nic nenapada, jedine ze inteligentny pomocnik mierne sliapne na brzdovy pedal a ty budes pozerat co sa deje s paknami.
Isto technik myslel prevadkovu brzdu?
Sice este ma napadlo, ci nemoze byt problem v obmedzovacoch tlaku pre zadn ebrzdy, ale neviem ci nubira s abs (mas abs?) nieco take ma. Ani neviem ako vlastne taky obmedzovac vyzera (zvnutra), takze ani neviem ako funguje.
Isto technik myslel prevadkovu brzdu?
Sice este ma napadlo, ci nemoze byt problem v obmedzovacoch tlaku pre zadn ebrzdy, ale neviem ci nubira s abs (mas abs?) nieco take ma. Ani neviem ako vlastne taky obmedzovac vyzera (zvnutra), takze ani neviem ako funguje.
Re: nastavení zadních brzd
Příští týden chci měnit brzdovou kapalinu a při té příležitosti to budu muset všechno znovu prohlédnout. Uvidím jestli tam objevím nějaký zádrhel. Typy na co se kouknourt už mám.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL