Zdravím všechny,
mám Nubiru 1,6i combi r.v. 1999, byla servisovaná. Mám ji 9 měsíců a mám teď problém s volnoběžnými otáčkami motoru - jsou příliš vysoké až 2000 a někdy i víc. V servisu v Jihlavě mi vyměnili volnoběžný motorek a problém stále trvá. Když jsem tam reklamoval opravu, tak mi bylo sděleno, že je nejspíše vadný SW v řídící jednotce a oprava de facto žádná. Může mi někdo poradit, jak by se to dalo opravit? S autem jsem jinak spokojený.
Předem děkuji za veškeré rady.
Milan K.
Volnoběžné otáčky u Nubiry 1,6i
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
[quote="Piranha"]Vždy když jsem se s tímhle problémem setkal já, byl to "krokuv motorek".
Je pravda , že ve většině případů stačí pouze vyčistit. Popsané to tu už bylu , dokonce i fotky , tak hledat a hledat.
Je pravda , že ve většině případů stačí pouze vyčistit. Popsané to tu už bylu , dokonce i fotky , tak hledat a hledat.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Vysoké volnoběžné otáčky jsou častým problémem i když převážně na motorech 2.0 a to jak na Nubiře tak i na Leganze . Nikdy se nepodařilo nalézt řešení které by tento problém odstranilo . U nás v servisu čistíme klapku včetně krokového motorku a nakonec provedeme reset základního nastavení krokového motorku . A pak už jen když někdo přijede zpátky tak mu zdarma resetujeme motorek . Je to zatím neopravitelné a pokud je mi známo nikdo to bohužel nevyřešil