hlučné servořízení
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
hlučné servořízení
Ahoj, chtel bych se zeptat nekoho chytreho ( vid Petrm) , co delat s tim kdyz je slyset servo (dost), po odsroubovani uzaveru pri nastartovanem motoru je videt jak olej proudi a je plny jemnych bublin. Kde hledat problem, v cerpadle nebo v pracovnim valci servorizeni. Zataci to uplne normalne, nic necuka. Podobny zvuk mi delalo Espero kdyz se podrzel volant na doraz bud vlevo nebo vpravo, jako by se tam neco prepoustelo.
- Reklama
Re: hlučné servořízení
Mně na Fiatu Tempra taky hučelo a dopadlo to zle řešil sem toBrainman píše:Ahoj, chtel bych se zeptat nekoho chytreho ( vid Petrm) , co delat s tim kdyz je slyset servo (dost), po odsroubovani uzaveru pri nastartovanem motoru je videt jak olej proudi a je plny jemnych bublin. Kde hledat problem, v cerpadle nebo v pracovnim valci servorizeni. Zataci to uplne normalne, nic necuka. Podobny zvuk mi delalo Espero kdyz se podrzel volant na doraz bud vlevo nebo vpravo, jako by se tam neco prepoustelo.
zesílením rádia ,vydal sem se na dovču na Makarskou rivieru (2800 km celkem) a ted se servo chová jako nepřítel a ne pomocník
V servisu mi pak řekli, že tam bylo málo oleje. Každopádně jestli špatně
pracuje čerpadlo, není to nic dobrýho. Nech to radši zkontrolovat..
.: Daewoo Nubira 1.6 16V, sedan, r.v. 98 :.
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Joo to je reseni ta koupe, jen je divny ze ten zvuk je jedinej projev. Jezdil jsem i s jinejma autama ( poloautama) a zrovna treba Renault 21 pri hybani volantem na miste jakoby cukal. Tady to nedela nic, odpor porad stejny a pri stani, i studeneho auta, se take nic neoziva. Po cca 50 km, tedy ohrati oleje, zvuky nejsou. Trochu vzlina olej od te zalisovane trubky, od te sroubovane nepetrm píše:Jak už sem mu psal v sz tak je to nejspíš čerpadlo a to je za několik tísíc a nedá se prakticky nijak opravit
Re: servo
Super. A čerpadlo je nové nebo z jiný káry? A na kolik ta sranda vyšla?Brainman píše:vymena cerpadla serva dopadla ok, zvuky zatim zmizly
To nás všechno zajímá
.: Daewoo Nubira 1.6 16V, sedan, r.v. 98 :.
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Re: servo
Po zjisteni cen novych dilu ( Drafel CZ - cerpadlo 5500 a rizeni 14000 ) jsem zajel do Slustic u Rican ( vrakoviste kde maj i dily z druhovyroby) cerpadla ta meli dve kus 2500, tak jsem vzal jedno co bylo uplne nove. Pozor na Nubiru se montovaly dva druhy, pozna se to podle der v remenici ( mala remenice -3, vetsi - 4), ja si samozrejmne vzal to nespravne. Po vymene za to druhe sice jete ale tiche je vse OK. Upozorneni v jednom to nejde , udelat, pokud je v aute klima, ta potvora prekazi vsude.Piranha píše:Super. A čerpadlo je nové nebo z jiný káry? A na kolik ta sranda vyšla?Brainman píše:vymena cerpadla serva dopadla ok, zvuky zatim zmizly
To nás všechno zajímá
Já bych měl něco podobnýho.Ale vlastně nevím, jestli je to servem, ale asi jo, bo to bez motoru nedělá. Při mírném pootočení doleva tak lehce v řízení "lupne". Vždycky na stejnym místě. Ne, že by to bylo nějak hrozný, ale nepříjemný to je. Nesetkal jste se s tím taky někdo?
Celý servo bych nerad měnil, to zas taková trága to není.
Celý servo bych nerad měnil, to zas taková trága to není.
Nubira 1,6 Wagon, 98