klíč s dákovým ovládáním
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
klíč s dákovým ovládáním
Zdravím,
jak už jsem tu někde psal, koupili jsme Nubiru v bazaru v né nejlepší kondici. Teď už je na tom podstatně lépe, takže můžu začít řešit detaily. Máme jen jeden klíč. CHtěl jsem se zeptat, jestli je v něm imobilizér, nebo můžu nechat udělat jen obyčejný. Ten náš má v sobě ještě dálkové ovládání centrálu dvěma knoflíky, ale to není nutné. Spíš mi jde o to, jaký a kde mám koupit klíč, abych ním auto nejen odemkl, ale bez spuštění alarmu i nastartoval. Je to Nubira 2.0 CDX, J150, r.v. 1999.
Dík za rady.
jak už jsem tu někde psal, koupili jsme Nubiru v bazaru v né nejlepší kondici. Teď už je na tom podstatně lépe, takže můžu začít řešit detaily. Máme jen jeden klíč. CHtěl jsem se zeptat, jestli je v něm imobilizér, nebo můžu nechat udělat jen obyčejný. Ten náš má v sobě ještě dálkové ovládání centrálu dvěma knoflíky, ale to není nutné. Spíš mi jde o to, jaký a kde mám koupit klíč, abych ním auto nejen odemkl, ale bez spuštění alarmu i nastartoval. Je to Nubira 2.0 CDX, J150, r.v. 1999.
Dík za rady.
- Reklama
Re: klíč s dákovým ovládáním
Mas v tom kluci imobilizer od alarmu ?
ak ne nemal by byt problem.
Daewoo Lanos 1.6l 16V SX 1999, 3 dver. hatchback
el. predne okna, el. prave zrkadlo, el. antena, klima , predne-zadne hmlovky
No to já právě nevím...Ryder píše:Mas v tom kluci imobilizer od alarmu ?
Mas na nom tlacitka na central ze ? Tie tlacitka ti aj zapinaju a vypinaju alarm ?tatřík píše:No to já právě nevím...Ryder píše:Mas v tom kluci imobilizer od alarmu ?
Daewoo Lanos 1.6l 16V SX 1999, 3 dver. hatchback
Ty tlačítka odemykají a zamykají zámky a rovněž vypínají alarm. Ovšem imobilizér vypne chip v klíči. Alarm a imobilizér jsou dvě nezávislé zařízení. Na zamykání a zapínání (a opačně) alarmu můžeš mít i samostatný přívěsek. Na odblokování imobilizéru ale musíš mít klíč s chipem. Bez chipu neodjedeš, pouze otevřeš auto. Poznáš to, na klíči je u nože nenápadné kolečko a kolem spínací skříňky je kroužek (obvykle svítící spolu s osvětlením když otevřeš dveře. To je cívka imobilizéru. Klíč s chipem stojí cca 1000,- Kč, některé typy i 1500,- Kč.
Většina těch, kteří autoklíče dělají, ti jej i načipuje.
Většina těch, kteří autoklíče dělají, ti jej i načipuje.
stará Škoda OCTAVIE, 2xMB W123, manželka Š100, Olcit (děs a hrůza), Opel Kadet combi, Toyota Yaris (automat), nyní náhodně Leganza přezdívaná "Legolanza" tmavá modrozelená metalíza
Tak to vypadá, že můžu koupit obyčejnej klíč, páč žádný kolečko na klíči nevidím. Tak to asi bude bez IMO. Klíč je orig. DAEWOO na dálkové ovládání, model RK-700EU a pak je na něm ještě spousta nápisů ... Já se po tom scháněl, že CZ DRAFEL má klíč s IMO za nějakých 570,-- Kč. Ale vypadá to, že se nás to netýká. Ono je to dobře, páč tohle auto nikdo krást nebude a aspoň se to nemůže posr.....
ahoj ak máš takýto klúčik tam kde je šipka sa nachádza malí valček zaliaty v tom klúči jeto imobilizér mal som ho von ak máš dva klúče tak ho možeš vyoperovat a hned vieš na čom sitatřík píše:No to já právě nevím...Ryder píše:Mas v tom kluci imobilizer od alarmu ?
- Přílohy
-
- IMG_5103.JPG (141.19 KiB) Zobrazeno 3288 x
nevšimol som si máš iba jeden daj si spravit taký istý a ked sním nenaštartuješ tak imobilizer tam mášHusarJan píše:ahoj ak máš takýto klúčik tam kde je šipka sa nachádza malí valček zaliaty v tom klúči jeto imobilizér mal som ho von ak máš dva klúče tak ho možeš vyoperovat a hned vieš na čom sitatřík píše:No to já právě nevím...Ryder píše:Mas v tom kluci imobilizer od alarmu ?
Ten můj klíček vypadá trochu jinak, než ten na fotce a tu plošku, kterou tvoří IMO tam asi nemá. Ještě se podívám večer doma. Teď je s ním žena v práci. Večer dám i fotku.
P.S. Musím to pořešít, páč moje ženy jednou ztratí i sama sebe, takže mít auto s jedním klíčkem není rozumné...
P.S. Musím to pořešít, páč moje ženy jednou ztratí i sama sebe, takže mít auto s jedním klíčkem není rozumné...
No myslím, že určitě v klíči bude čip imobilizéru, měla to už Nubira J100. Funguje to tak, že je možné použít buďto kopii čipu co ti zkopíruje ten co klíč dělá z druhého klíče, nebo přes diagnostiku se z klíče načte kod a ten následně povolí k použití. Pokud uděláš jen klíč, pouze s ním odemkneš a zamkneš auto ale nenastartuješ. Nevím jak to má Nubi J150 ale já mám J100 s dálkou origo a tam můžu mít jen jednu dálku, víc jich řj. nepobere......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Hmmm, tak já to večer ještě probádám. Ono mě taky bylo trochu divné, že by auto z roku 1999 nemělo IMO.
-
Já mám Tacumu r.v. 2004. Taky jen s jedním klíčem. Stavoval jsem se ve firmě, kde dělají autoklíče i s imobilizérem. Bohužel je tam prý imobilizér s plovoucím kódem, který neumějí. Jediná možnost objednat klíč podle VIN přímo z Daewoo a ve značkovém servisu nechat ještě překódovat. Cena přes dva tisíce. Pokud bych chtěl klíč s dálkovým ovládáním tak 3-4 tisíce. Ale s LPG mi auto do značkového servisu stejně nevezmou. Tak babo raď.
Rezzo (Tacuma) 2,0 LPG r.v.2004, majitel od 03/09 Brno
Tak jsem prohlídl klíč i okolí spínací skříňky a nějak jsem tam nenašel nic navíc, než bylo ve Škodě 120
No nafotil jsem následující, tak nevím, co z toho vykoukáme:
No nafotil jsem následující, tak nevím, co z toho vykoukáme:
- Přílohy
-
- P5240004 menší.JPG (97.87 KiB) Zobrazeno 3258 x
-
- P5240003 menší.JPG (104 KiB) Zobrazeno 3258 x
-
- P5240001 menší.JPG (80.57 KiB) Zobrazeno 3258 x
skús ho rozobrat a ak nie tak daj spravit taký istý a skus naštartovat to je asi to naj jednoduchšie
Tak IMO prý v klíčku máme, napsali mi to dle VINka z DRAFELu. Klíč bez dálky stojí něco přes 700,-- Kč, klíč s dálkou asi 1.200,-- Kč. S ohledem na to, že ta dálka moc nefunguje, asi koupím klíč bez dálky.
K té dálce - nevíte někdo, kde má Nubi přijímač signálu na centrál? Já vymněnil baterku v klíčku, ale stejně nic moc - musím stát úplně u auta a půl minuty mívat klíčem kolem okna, než se to odemkne. Jiná auta, aspoň co mám zkušenost, otevíraj bez problémů i z několika metrů.
Netušíte někdo, kde je zrada?
K té dálce - nevíte někdo, kde má Nubi přijímač signálu na centrál? Já vymněnil baterku v klíčku, ale stejně nic moc - musím stát úplně u auta a půl minuty mívat klíčem kolem okna, než se to odemkne. Jiná auta, aspoň co mám zkušenost, otevíraj bez problémů i z několika metrů.
Netušíte někdo, kde je zrada?