Denní svícení
Moderátor: Blue Lanos
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní svícení
Ok viac uz nemam co napisat A hlavne ked napises ze tie LED oslnuju kdezto niektore originaly hlavne co ich tam je nie 4 LED ale aj zo dakych 12 takyto v autine original silnejsie ale tie pokladas za OK Viac k tomu nemam co povedat naham ti tvoj nazor nadalej pretoze na vsetko si najdes nieco
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
- Reklama
...no nic jen doplním jsou schválené denní světla z označením RL a E.. a neschválená a to se týká právě oslnění protijedoucích vozidel, proto montáž má být provedena odborně a je podmíněna schválením na STK, více již bylo v minulosti o denních světlech napsáno, stačí jenom zalistovat...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
Abych to ujasnil: origo svetla - sviti nejlepe (tzn auto je videt, jako sofer vidim vsechno a neoslnuju)
china diody - nesviti, jsou proste na nic a podle me auto nesplnuje podminku sviceni
silne diody - oslnuji a oslepuji
silne xenony - taky zakazat, je to stejne jako ty silne diody, protijedouci sofer nic nevidi.
A u audin jsem si teda zadneho oslneni nevsiml, podle me to maji odladene vyborne a hlavne, ty svetla jsou ve vysce, kde je clovek ocekava a ne 10 cm nad zemi. Taky jsem pro to, ze pokud namontovat diody, at to udela profik atd, jinak je to nanic nebo na skodu
china diody - nesviti, jsou proste na nic a podle me auto nesplnuje podminku sviceni
silne diody - oslnuji a oslepuji
silne xenony - taky zakazat, je to stejne jako ty silne diody, protijedouci sofer nic nevidi.
A u audin jsem si teda zadneho oslneni nevsiml, podle me to maji odladene vyborne a hlavne, ty svetla jsou ve vysce, kde je clovek ocekava a ne 10 cm nad zemi. Taky jsem pro to, ze pokud namontovat diody, at to udela profik atd, jinak je to nanic nebo na skodu
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
souhlas s chrudošem
jen doplňuju, že mi ledky nevadí, pokud mě neoslňují (jestli si někdo lajsne jezdit bez předepsaného osvětlení, je to jeho věc, za dne to auto stejně vidím-jsem jednoznačně pro to, aby se povinnost denního svícení zrušila), co mi fakt vadí, jsou 1. ledky, které mě oslňují a 2. řidiči, kteří mají ledky, a v podvečer, když už je přítmí, si myslí, že jsou stále ještě vidět, ale už dávno měli rožnout potkávačky, tady ti jsou fakt docela nebezpeční...
jen doplňuju, že mi ledky nevadí, pokud mě neoslňují (jestli si někdo lajsne jezdit bez předepsaného osvětlení, je to jeho věc, za dne to auto stejně vidím-jsem jednoznačně pro to, aby se povinnost denního svícení zrušila), co mi fakt vadí, jsou 1. ledky, které mě oslňují a 2. řidiči, kteří mají ledky, a v podvečer, když už je přítmí, si myslí, že jsou stále ještě vidět, ale už dávno měli rožnout potkávačky, tady ti jsou fakt docela nebezpeční...
2. řidiči, kteří mají ledky, a v podvečer, když už je přítmí, si myslí, že jsou stále ještě vidět, ale už dávno měli rožnout potkávačky, tady ti jsou fakt docela nebezpeční...
- a nebo jezdí v mlze či sněžení, v předu LED, vzadu nic...
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Chalani aj neviem ake LED stretavate Ale v zivote ma ziadna LED neoslnila. A ked uz tak skor ma oslni LED vo vyske sveiel ako LED dole. Samozrejme musi byt dobre namontovane.
Co sa tyka origo xenonov tak modre svetla su neprijemne to ano ale tu teda poznamenam co chrudoš poznamenal na LED ved su original tak su prisposobene a vymerane dobre
chrudoš pises ze su to cinske LED pasiky bez optiky tak ako ta potom mozu bez optiky oslanovat?
To je jedno ja som len reagoval na to ze kvalitne LED s homo su fajn pokial su namontovane tak ako maju byt to je vse
Vsak kto nechce nemusi si ich dat
A co sa tyka povinneho svietenia ja som rad ze to je. Je jedno ze je den a auto vidis kolko nehod sa stalo prave preto ze dotycny si auto proste nevsimol ? Dost takze ja som aj za celorocne svietenie
Co sa tyka origo xenonov tak modre svetla su neprijemne to ano ale tu teda poznamenam co chrudoš poznamenal na LED ved su original tak su prisposobene a vymerane dobre
chrudoš pises ze su to cinske LED pasiky bez optiky tak ako ta potom mozu bez optiky oslanovat?
To je jedno ja som len reagoval na to ze kvalitne LED s homo su fajn pokial su namontovane tak ako maju byt to je vse
Vsak kto nechce nemusi si ich dat
A co sa tyka povinneho svietenia ja som rad ze to je. Je jedno ze je den a auto vidis kolko nehod sa stalo prave preto ze dotycny si auto proste nevsimol ? Dost takze ja som aj za celorocne svietenie
Seat Altea XL 1,6 TDI
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Ano najdu sa aj taketo cisla, ludia sme rozny. Ja osobne DayLigty mam a priznam sa nemam ich zapojene spravne a to naschval. Mam ich zapojene, ze mi svietia aj pri parkovackach a vypnu sa az pri stretavackach. Je to naschval preto aby som mohol svietit aj v zadu a bolo ma vidiet. Ale mam vsetko pripravene aj tak ze len prepnem koenktor a sprava sa to tak ako mahonza72 píše:2. řidiči, kteří mají ledky, a v podvečer, když už je přítmí, si myslí, že jsou stále ještě vidět, ale už dávno měli rožnout potkávačky, tady ti jsou fakt docela nebezpeční...
Seat Altea XL 1,6 TDI
chrudos, ty si hater??? nemas rad ziadne upravy auta nist
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
Chrudos je antituninger.
Led-ky su podla mna super vec. Aj ked svietia silno, tak nikoho nemozu "oslepit" a je ich super vidno aj za silneho slnecneho jasu. Vela ludi si dava ledky pridavne, a vobec nie su tuningaci. Vadi mi ale ze auto, ktore ma v predu ledky a je ho super vidno, nema nic v zadu. Takyto vodici si casto krat neuvedomia, ze ked sa zhorsi pocasie (dazd, silno zamracene...), ze by si mali zapnut normalne svetla, lebo si myslia ze ked maju ledky vpredu je vsetko v poriadku...
Ja som kludne za to, aby boli ledky (ale iba ako denne svietenie za pekneho pocasia) vpredu aj vzadu predpisane vyrobcom zo zakona.
Led-ky su podla mna super vec. Aj ked svietia silno, tak nikoho nemozu "oslepit" a je ich super vidno aj za silneho slnecneho jasu. Vela ludi si dava ledky pridavne, a vobec nie su tuningaci. Vadi mi ale ze auto, ktore ma v predu ledky a je ho super vidno, nema nic v zadu. Takyto vodici si casto krat neuvedomia, ze ked sa zhorsi pocasie (dazd, silno zamracene...), ze by si mali zapnut normalne svetla, lebo si myslia ze ked maju ledky vpredu je vsetko v poriadku...
Ja som kludne za to, aby boli ledky (ale iba ako denne svietenie za pekneho pocasia) vpredu aj vzadu predpisane vyrobcom zo zakona.
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Aspon niekto ma podrzal v tejto vojne
Seat Altea XL 1,6 TDI
Jasne, ledky muzou byt namontovane spravne, nerikam, ze by se to nedalo a pri dobre uprave muzou fungovat stejne, jako seriove na jinych autech, jenze kdyz si to delas doma sam nebo s pepou odvedle, jak pak poznas, ze neoslnujes nebo ze sviti dobre? Jedine, ze bys sve auto potkal, jinak si pouze myslis, ze je vse v poradku, tohle mi vadi. A proc by nemohly oslnovat ledky bez optiky? Praveze ty bud sviti blbe nebo vsude, tzn do oci, optikou jsem myslel usmerneni svetla, tzn ne primo do oci ale pod, proste jako svetla.
A denni sviceni mi prijde jako dobra vec, dokud to tuzeri nezacali mrvit temato koninama...a ted me zezerte!
Chlapi ja myslim, ze si rozumine, ja s tuningem nesouhlasim, ani s LEDkama, ale at si kazdy sve auto upravi jak chce, to je mi jedno, nicmene musi splnovat a fungovat jako vsechny ostatni auta !!! Coz se casto nedeje, pak na tuning nadavam. V tom se asi shodnem, co? Mam pravdu?...mlceni je souhlas, ja to vedel
Chlapi, peace out, jdu do hospody, zdar
A denni sviceni mi prijde jako dobra vec, dokud to tuzeri nezacali mrvit temato koninama...a ted me zezerte!
Chlapi ja myslim, ze si rozumine, ja s tuningem nesouhlasim, ani s LEDkama, ale at si kazdy sve auto upravi jak chce, to je mi jedno, nicmene musi splnovat a fungovat jako vsechny ostatni auta !!! Coz se casto nedeje, pak na tuning nadavam. V tom se asi shodnem, co? Mam pravdu?...mlceni je souhlas, ja to vedel
Chlapi, peace out, jdu do hospody, zdar
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Tie ledky zacinaju oslepovat, ked je uz tma. Preto by sa mali pouzivat iba za denneho svetla. Uplne najlepsie by boli ledky, alebo svetla ktore by sa automaticky ztlmovali a zosilovali podla toho ako je vonku svetlo... Ale to uz by som chcel asi moc...
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Myslim si ze v servise to namontuju tak ako sikovny clovek ako sme my
Teda ja detailnejsie a presnejsie neviem ci su dake meracie pristroje aj na daylighty tak ako na svetla.
Cize pokial je clovek, sikovny a zrucny tak nieje o com .
Tuning? No to je zase kazdeho osobny nazor Ja osobne tuning nepovazujem za nahodenie plastov, vyfuku a sport filtra. To je akurat tak styling.
Teda ja detailnejsie a presnejsie neviem ci su dake meracie pristroje aj na daylighty tak ako na svetla.
Cize pokial je clovek, sikovny a zrucny tak nieje o com .
Tuning? No to je zase kazdeho osobny nazor Ja osobne tuning nepovazujem za nahodenie plastov, vyfuku a sport filtra. To je akurat tak styling.
Seat Altea XL 1,6 TDI
...to FoXo dodatečná montáž denních světel představuje pro servis a je jedno či značkový anebo né, atypické práce, přizpůsobit mnohdy uložení - uchycení a tady je parketa pro svépomoc ale musí se uznávat EHS předpisy pro homolagaci ( koupě s RL a E.. ) a montáž, není je problém získat dával jsem je sem sám...
...jinak original denní světla na koktě nejsou moc vidět, jsou na žárovku, líbí se mi umístění z výroby do hlavních světel Audi aj. ovšem o to víc mi vadí následné přeprogramování, kdy jim to svítí furt
...jinak nechci se přít, nemá to smysl
Mějte se fajn
...jinak original denní světla na koktě nejsou moc vidět, jsou na žárovku, líbí se mi umístění z výroby do hlavních světel Audi aj. ovšem o to víc mi vadí následné přeprogramování, kdy jim to svítí furt
...jinak nechci se přít, nemá to smysl
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico