Kontrolka paliva

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

Odpovědět
vanous33

Kontrolka paliva

Příspěvek od vanous33 »

Ahoj, můžete mi někdo poradit ohledně kontrolky paliva, respective se signalizací rezervy. Mám nové Aveo 1,2.
Po klesnutí ručičky palivoměru mi začala blikat kontrolka rezervy. Poté se rozsvítila, ale po chvíli opět zhasla. Potom zase začala blikat. Ručička už byla skoro nadoraz, tak jsem jel raději natankovat, abych nezůstal někde viset.
Jak to přesně funguje, neozval se žádný zvukový signál? Má kontrolka trvale svítit nebo blikat a kolik se dá ještě cca. ujet Km?
Díky za odpověď a Vaše zkušenosti.
Reklama

Honzacz

Re: Kontrolka paliva

Příspěvek od Honzacz »

Zdar stou kontrolkou je to normální že to problikne mě to taky děla u avea až je ručička dole a žadnéj signál to neděla ono to problikává protože v té nádobě se ten benzin hýbe a na rezervu jsem najel 50km a ještě tam byl benzin tak kolik ve skutečnosti najedeš to ne tuším račí na doraz nejezdím jinak tě vítám u nás v clubu. :D :PP:
1.2 DOHC 16V 62kw Komfort 5dv sport blue +Metalicky lak
vanous33

Příspěvek od vanous33 »

Ahoj, díky za uvítání a za odpověď.
Spíš mi to přišlo divný, protože jsem jel po dálnici D11, takže jsem si nějaký naklánění nepřipouštěl, ale asi to bylo ono. Takže až se to rozsvítí, tak jet raději natankovat. :D
No když jsem vlastně tankoval plnou, tak mi to ve 40l vycvaklo a stěží jsem tam dostal 42l, i když je nádrž na 45l, tak nevím.....
Honzacz

Příspěvek od Honzacz »

Čau tak ty 3l už byla rezerva :D taky jsem tankoval a dostal jsem tam 40l a 5l maš rezervu tak proto
1.2 DOHC 16V 62kw Komfort 5dv sport blue +Metalicky lak
18lukin18

Příspěvek od 18lukin18 »

ahoj,já ujel na problikávající a posléze rozsvícenou kontrolku cca 80km pak mě to chcíplo a musel jsem volat aby mě někdo dovezl benzín :-D :-D :-D ale záleží jak na to šlapeš atd. ;-) :-)
Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
saamm

Příspěvek od saamm »

Okolo palivoměru se toho tady již taky hodně psalo. Trochu hledat a najdete odpovědi.
jak se rožne tak je cca.7l - 5l v nádrži.

člen AVEO Fanclubu č.4

Od 27.5. 2014 již jenom člen.
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Motory“