Daewoo Lanos - 3. valce

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Myro

Daewoo Lanos - 3. valce

Příspěvek od Myro »

Zdravím mám daewoo lanos 1,5 r.v. 1998, Po kratšej ceste po dialnici (asi 30km) som mal problém rozbehnut sa na zaradenej 1, auto začalo trhať ako keby som sa rozbiehal na 3 ale rozbehol som sa. Po príchode domov som si všimol že auto má divný zvuk, motor znel dosť nepravidelne a bol dosť hlučný. Na druhý den mi po štarte zaklepala radiaca páka a pri rozbiehaní mi to skapalo ale do práce som došíel. S kolegami sme začali trochu experimentovať a zistili sme že jedna sviečka nehádže iskru po odskušaní sviečky a kábla to vyzeralo na rozdelovač (cievku) vymenil som cievku a preventívne aj káble, sviečky su skoro nové. Po naštartovaní zas ten istý zvuk tak som skusil vytiahnut kabel a zvuk sa trochu zmenil a lietali iskry takže teraz som bezradný. Je možné že by nešiel aj další valec? Diagnostika neukázala nič iba to že som bol lahší o 15 EUR. čo by ste robili vy? Pripadá do uvahy že by zmenený zvuk motora mhlo spôsobiť niečo iné? Dakujem za rady a ochotu.
Reklama

Myro

Re: Daewoo Lanos - 3. valce

Příspěvek od Myro »

Motoricky ide auto dobre iba pri nižších otáčkach trochu trhá čo pripisujem EGR ventilu, ešte sa mi ho nepodarilo vymontovať lebo sa tam golou nedostanem a kluč tam neotočím. Pufkajúci zvuk pripisujem výfuku ale pri prezuvani som mal auto nad hlavou a nikde nič takže stále pátram.
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Cívka byla dobrá odzkoušená? Jinak bych zkusil změřit tlaky válců a podíval se, jestli náhodou neskočili rozvody třeba o zub, to by taky hůř jelo.
A ten výfuk může být rozsypaný vevnitř a to není vidět nebo prasklý vlnovec, ale to je vidět.
EGR myslím u 1.5 je přístupný dobře, s trochou šikovnosti a trpělivosti by měl jít povolit klíčem.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Myro

Příspěvek od Myro »

Prístupný je dobre ale je to fest zatiahnuté :-) Ten výfuk bude asi naozaj rozsypaný vovnútri takže asi vymeniť.
Myro

Příspěvek od Myro »

Našiel som odtrhnutý zvar na výfuku trochu sme ho obvarili a je hotovo
Odpovědět

Zpět na „LANOS“