Benzin vs. diesel :)

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Hanzy

Re: Benzin vs. diesel :)

Příspěvek od Hanzy »

Cena a spoluucast?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Reklama

michal.vrbka

Příspěvek od michal.vrbka »

Pánové, máte někdo osobní zkušenost s cruzem 1.6 83KW a 91KW(2011)??
Přemýšlím i nad Cruzem 1.6, že by mi asi stačil, sice mi prodejce doporučoval 1.8, ale....

Hodně budu jezadit Praha a okolí, rodinu máme na severu ve Varnsdorfu (to je jen kousek po dálnici a pak silnice) a druhou půlku ve Velkém Meziříčí, to je jen dálnice, na km to vyjde stejně, takže když to vezmu suma sumárum 1/3 dálnice, 2/3 město a silnice.
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

1.6 83kW a do Prahy? Odpoveď je jednoduchá. Nebrať. -P Pokiaľ nemáš akcie v Líbyjskej ropnej spoločnosti. Na jazdenie po veľkom zapchatom meste si viem predstaviť auto s iným motorom. Pamätám si že keď som kupoval v Prahe auto, tak som si hneď vynuloval počítač. Dve hodiny som sa motal v zápche odniekiaľ z Čakovic až na výpadovku na Brno s krásnou priemerkou 12 litrov. :mrgreen:
michal.vrbka

Iacobus píše:1.6 83kW a do Prahy? Odpoveď je jednoduchá. Nebrať. -P Pokiaľ nemáš akcie v Líbyjskej ropnej spoločnosti. Na jazdenie po veľkom zapchatom meste si viem predstaviť auto s iným motorom. Pamätám si že keď som kupoval v Prahe auto, tak som si hneď vynuloval počítač. Dve hodiny som sa motal v zápche odniekiaľ z Čakovic až na výpadovku na Brno s krásnou priemerkou 12 litrov. :mrgreen:
Možná jsem to napsal špatně :-) Nejsem blázen, abych po Praze jezdil autem, bydlím tu 5 měsíců a před tím 23let v Brně, jsem zvyklý používat MHD :-) Moc toho nenajezdím, cca 15tis/rok (odhadem, mám to trochu zkreslené, než jsem se přestěhoval do Phy, najel jsem 3tis za měsíc)

Ale: 1/3 dálnice, 2/3 město+okrsky (s těch 2/3 jsou 3/5 okrsky a 2/5 Praha, ale Praha z rozumem, zácpám se vyhýbám, jezdím mimo špičku ... snad jsem to napsal dost sroumitelně)

Abych to nějak sesumíroval, jelikož budu jezdit hlavně po okrskách, ptam se, zda-li jízdní komfort a spotřeba budou srovnatelné u 1.6 a 1.8.
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

Začíname byť mimo témy,lebo sa to mení na benzín vs. benzín, ale sám za seba ti to poviem takto. Keď som ho kupoval, tak som samozrejme vedel asi akú má spotrebu. Napriek tomu som ho zobral. Jednoducho sa mi páčilo a nič to už nedokázalo zvrátiť. :D Auto sa mi páči dodnes, keď ho vidím tak aj tých 8 l/100 km mu odpustím. Som s ním spokojný a neľutujem že som kúpil Cruze. A že si niekedy zanadávam na spotrebu? No a čo. O čom by sme tu písali keby bolo absolútne bez chyby. Dokonca niektorí (napr.Hanzy) nepovažujú ani toto za problém a teda je nakoniec fakt bez chyby. :lol: :lol: :lol: Takže rada na záver, ak máš nejaké prašule navyše, kúp 1.8, ak nemáš tak kúp aj tú 1.6 model 2011. A ak prašule rozhodujú, tak kúp aj tú 83 kW. Je to jedno, hlavne nech si spokojný a máš z Cruza radosť. Veď autá sú na to, aby si chlapi robili radosť.
Richard

Příspěvek od Richard »

Spousta lidí jezdí podobně, a mají i menší obsah než 1,6....... dají se potkat na podobných tratích i auta s motory
Hovno To Pojede :D a taky dojedou :D můj názor je že ti 1,6 bude sloužit dobře, jde o pohodlné prostorné auto, ale to už jistě víš když se Cruze ocitl ve tvém výběru....... Pokud bych volil 1,6 tak bych šel do té silnější verze, tedy modelu 2011. Myslím, že cena je stejná, tak proč se obrat o cca 10 KW ? I když já osobně preferuju větší obsah, prostě u atmosféry objem ničím nenahradíš....... Obsah ti udělá krouťák a ten rozhoduje..... ne výkon
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
michal.vrbka

Richard píše:Spousta lidí jezdí podobně, a mají i menší obsah než 1,6....... dají se potkat na podobných tratích i auta s motory
Hovno To Pojede :D a taky dojedou :D můj názor je že ti 1,6 bude sloužit dobře, jde o pohodlné prostorné auto, ale to už jistě víš když se Cruze ocitl ve tvém výběru....... Pokud bych volil 1,6 tak bych šel do té silnější verze, tedy modelu 2011. Myslím, že cena je stejná, tak proč se obrat o cca 10 KW ? I když já osobně preferuju větší obsah, prostě u atmosféry objem ničím nenahradíš....... Obsah ti udělá krouťák a ten rozhoduje..... ne výkon
JJ, zlaté pravidlo objemu :-) Je to hlavně srdeční záležitost. Ještě uvažuji o Fabce, za 300tis se dá koupit slušná (na škodovku nenadávám, máme ji v roditě octávku s 370tis najetými km a funguje perfektně), ale spotřeba bude plus mínus stejná. Momentálně tedy vybírám spíš očima, ještě to musím propočítat. Možná i servis vyjde relativně levněji, fábie mají servis co 15tis, cruze po 30tis. Uvidíme co finance, ale pokud nebudou, té 1.6 se bát nebudu. Sice to bude asi o zvyku, mám Fiat stillo 1.9jtd (85kW) a je to celkem dobře zajetej dravec, ale zvyknout se dá na vše. Díky za poznatky.

P.s.: jo benzin vs benzin, ale s kým jiným si o tom popovídat, než s vámi, zkušenými uživali toho nádhernýho auta :-))
Richard

Příspěvek od Richard »

No kdybych měl 300k tak o Fabce ani neuvažuju :roll: dle mě je užitná hodnota v nepoměru k objemu financí ...... ( je drahá)
A za uváděných 5-6 lt v kombinaci jezdit nebudeš ani s jedním autem......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

Som rád že som to nemusel napísať ja, lebo viem že niektorí ste na svoju "Škodu" celkom neteční. Ale strčením predraženej prťavej Fóbie do svojho výberu si ma celkom zarazil. :shock: :shock: :shock: Samozrejme o určitom stupni kvality týchto áut nepochybujem. :PP:
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

No o Fábce bych neuvažovala.. ty servisky mají pekelně drahé, co jsme se doslechli, tak servisní prohlídka Fabie vyjde na cca 8-9000Kč..a to je teda mazec.. Škodovku ani náhodou, teď je článek o té nové Monte Carlo, dát za tuhle verzi skoro půl mega, tak to jsem opravdu blázen..
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
honzik

Příspěvek od honzik »

Přidám svůj hlas i já...píšeš o Fabii, taky jsem ji měl (první generaci), najel jsem s ní spoustu kilometrů v létě v zimě, měla zatracovaný motor 1.2 HTP, ale mám na ní jen dobré vzpomínky - tj. žádné problémy, výborné zpracování, atd. Jezdil jsem s ní lehce až do Lucemburska a bez problémů...ale s Cruzem se to nedá vůbec srovnat, ta auta spolu nesoupeří, Fabia je i třídu níž.
Teď mám Cruze 1.8 benzín a nelituji, motor se začíná rozjíždět, auto je tiché, pohodlné a těch krásných vychytávek - dešťový senzor, tempomat, automatickou klimu - to auto tě prostě hýčká.
Ale teď trošku sobecky - za mým autem se pořád někdo točí, není okoukané, škodovek si nikdo ani nevšimne...ber 1.8čku
Chevrolet Trax 1.4T LT Rock Orange
ChevroletCruze 1.8 16V LT 141 HP Moroccan Blue ex
Fiat Grande Punto 1.4 16V Starjet Dynamic
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Panove, jsme hodne OT, navrhuju presun do tema Proc prave Cruze
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
michal.vrbka

Poslední citace a pak to přesuneme vedle .. přiznávám trochu se to zvrtlo .. Fábii jsem chtěl kvůli velkému kufru, protože se mi líbí, protože se škodovkou mám obecně výborné zkušenosti, ale .. cruze je cruze.

Takže končím tuto debatu, přesunujeme se vedle :-)

P.S.: ještě jsem se ale nedozvěděl, zda-li je tu někdo kdo jel v obou verzích s 1.6 motorem :-)

Edited by Dimco Nubira 97: Ale citovať posledný príspevok je proti pravidlám, OT tu bolo takisto silné, ešteže to chrudoš zastavil, ja som bol v mimo takže som tu nebol ale fuj aký OT :D
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Zaujimavy clanok o palivach... Neni to sice benzin vs. nafta, ale ked chcete to niekde prehodte...

http://www.autodoplnky.cz/tuning-sk/bio ... n-a1714676
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Lion76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lion76 »

Jak jsem psal již v jiné části fora, pořídil jsem si Cruze (první diesel) místo Mondea 2,5 V6 (benzín).
Ford - 125kW (170ps) - 220Nm - 0-100km/h 8,5s
Cruze - 120kW (163ps) - 360Nm - 0-100Km/h 8,5s

Parametrově vypadají tyto motory hodně podobně, Cruze se ale zajíždí, takže zatím těžko posuzovat.
Asi mi ale sem tam bude chybět zvuk motoru (téměř) v 7000 ot ;) .
Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDi 120kW - Black Carbon - Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Pokec“