Potřebuji poradit ! - koupe nubiry

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Ja teda od Skodovky srovnavam s Fabii Kombi, kterou pouzivaji kamaradi. Jezdi s ni zhruba stejne jako ja a v servisu jsou asi taky tak podobne casto (treba opakovany problemy s necim v predni naprave, i kdyz je pravda, ze me taky pri 15000 menili neco na pravy predni naprave). A vrzani? Fakt nevim, to jak vrze Nubira se mi nelibi (to uz sem tu psal), ale porad to bylo lepsi nez ty Fabie, ve kterych sem jel (ale musim priznat, ze casto ctu opacny zkusenosti). Jinak sem byl asi na 12 tkm na preprogramovani pocitace LPG a ted mi to kdyz je to studeny o neco hur prepina z benzinu na LPG, ale jinak si ted nevzpominam na zadnej dalsi problem. Jo vlastne jo, na nejakou dobu mi prestal fungovat zamek na pravych prednich dverich.
Naposledy upravil(a) PavelZ dne pát led 28, 2005 14:11, celkem upraveno 1 x.
Reklama

Tompetr

RE

Příspěvek od Tompetr »

Krtek píše:no :? . Daewoo mam a řek bych že na stejně starý škodofky menaj :-( Bohužel. Musim po pravdě říct že na mojí Nubiře je cejtit každej z těch 37 tisíc km, co jsem za rok najezdil. Myslel jsem si že větší auto dělaj kvalitnějš ale už si to nemyslim. Pazvuky, jízdní vlastnosti pod psa spotřebu žárovk mam 1ks/3 neděle, volant křivě a nejsou schopný mi to srovnat.... Ohodnotil bych to tak na 80% spokojennost :!: .
Prostě máš pech ;)
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Jo a Krtku muzu Te uklidnit ;), vetsi auto delaj kvalitnejc :). Kdyz to srovnam s Lanosem, kterej sem mel predtim, tak je Nubira lepsi: pohodli jizdy, vrzani vnitrku, hluk pri vyssich rychlostech a ja sem i spokojenej s jiznima vlastnostma. Jo neni to zadnej sportak, ale z toho uz sem vyrost :).
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

No a s Oplem me prekvapilo, jak spatne na tom je kamaradova Vectra 1.6 r.v. 2000, co uz se mu, jeste v ty dobe, kdy sem mel Lanose (stejne staryho, mel sem asi o malicko vic najeto nez on, ale on byl druhej majitel, ja prvni), na ni vsechno zacalo sypat. Ale je pravda, ze nejakej kus je od kazdy znacky divnej.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Možná to bude tim že jxsem na auto kapku spěchal. Mam sice novou Nubiru (3. generace - Lacetti sedan) ale model 2003. takže bez některejch doplńků výbavy a řek bych že to byla rychlokvaška (jedno z prvních aut u nás)
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Tom

Příspěvek od Tom »

Tak postupně sbírám informace od vás zkušenějších,kteří Daewoo vlastní a postupně jak čtu příspěvky zjišťuji,že většina z vás vlastní Nubiru spíše novější,tedy rok 2000 a více,tak se chci zeptat jaký "zásadní" rozdíl je třeba ve výbavě nebo "kvalitě" provedení třeba u roku 1997 a třeba u modelu 2000 , No a jěště dotaz k LPG,jestli se opravdu u tohoto vozu vyplatí investovat do plynu nebo ne ? Najezdím ročně tak do 20.000 km, a přiznám se,že u většiny aut mi vadí nádrž v kufru a ten pocit "bomby" :shock: za zadkem.Různě se uvádí, že Nubira 1,6 16V MÁ SPOTŘEBU KOLEM 8 LITRŮ BENZÍNU ?? :o vyplatí se tedy u tohoto modelu LPG ,Tak prosím majitele Nubiry s LPG o poznatky , moooc dík 8)
Tom

Vrzání plastů

Příspěvek od Tom »

Taky tu někdo psal o vrzání plastů v Nubiře,přál ( nebo raději ne ) bych vám zažít občas vrzání plastů v mém Peugeotovi tam mě to občas přivádí k šílenství :evil: protože mám opravdu rád ticho v autě ( no ale basák nebo laďák to vrzání většinou odstraní :?: :P no ale tím jsou asi francouzi známí , tak co Daewoo ..? budu musem mít výkonej zesík :? :D
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Tom: tak já jezdim asi za 8-8,8L plynu. + k tomu tak 0,5-0,7L benzínu. SGI vstřikování přepíná až po zahřátí motoru z benzínu na plyn, proto taková spotřeba benálu. Přestavba stála 36 500 s nádrží místo rezervy, takže kufr mam prázdnej (vlastně v něm vozim rezervu). Já najezdim tak 30-35 tis za rok, takže za necelý 2 roky to mam nazpátek. Pocit bomby mi nevadí, u legální přestavby bych řek že je auto stejně bezpečný jako na benzín. Úbytek výkonu už nejni žádnej (top speed mam 210, což bych řek že na 1.6ku :) )
Starší Nubiry jsem nikdy netestoval, to bude muset zhodnotit někdo jinej.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Rozdil je ve vzhledu a podle toho co sem nasel tam v Americkejch (Australskejch) NCAP testech (crash testy) 2 hvezdicky pro rocnik 97 a 4 pro rocnik 2002.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jěště dokaz ke karosérii,předpokládám,že jsou Nubiry už v celopozinku,ale fakt jsem to zatim nenašel, ty co jsem zatim viděl byli vždy OK , TAK DOUFÁM, ŽE "NEHNIJOU" ??? :twisted:
Tom

Příspěvek od Tom »

Jinak ten anonym jsem byl já :lol:
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Pokud si to dobre pamatuju, tak aspon ty prvni rocniky strechu nemely (matne si vzpominam na nejakej takovej obrazek), ale vazne si tim nejsem jistej...
Johny

Příspěvek od Johny »

Mám nedávno kúpenú Nubiru 98 combi 2,0 v plnej výbave a má 135000 km. Ak ju mám porovnať s Octáviou čo som mal do teraz tak nubira je mäkšia ale zase pohodlnejšia na hrbolatých cestách ako sú u nás alebo v Čechách. A čo sa týka vŕzgania tak je na tom s octáviou tiež ročník 98 porovnatelná. K spolahlivosti ťažko zatial hovoriť lebo som s ňou najazdil len 15 000 a zatial bez problémov. Jo som s ňou spokojný. K plynu si myslím že 20 000 ročne nie je tak vela aby mi strašila bomba v kufri.
Petr Čada

Příspěvek od Petr Čada »

Souhlasím s tím, že se NUBIRY skoro nekradou, koukal jsem do různých statistik, některé ho jako kradenou značku vůbec nevedou. Já jsem se před tím držel domácí značky. Měl jsem Škodu 110, 120, Favorita a naposledy Felicii 1,3, Fabia mě ale zklamala a chtěl jsem něco většího a prostorného kombíka. Jedinou výhodu při prodeji měla Felda to, že jsem za ni po 6 letech dostal 100 tis, a neuvěřitelné stěstízase já, že jsem narazil na manžele kteří prodávali Nubiru Vagon 1,6 SX/99 danou do provozu v VI/2000 a měla najeto jen 23,5 tis km. bez provozu v zimě. Až na malé vychytávky způsobené spíš neprovozem než provozem na začátku, je to zlaté auto, pohodlné a paradoxní je, že teď v zimě si na couračky po městě vezme 10L stejně jako Felda 1,3. Neměnil bych za nic na světě.
Richard

Příspěvek od Richard »

Už jsem někde na foru napsal, že jsem byl začátkem února v Krkonoších a vedle mé Nubiry zmizely přes noc 2 Oktávky a moje NUBČA tam spokojeně stála a čekala na mě, až pojedu domů. Kámoš má Oktávku kombi TDI a když mu ji třikrát do roka nevykradou tak je celej nesvůj! :lol:
Tak to je výhoda Korejců. I když se zase hanlivě říká" korejec nakonec" ale slyšel jsem to samé i s japoncem. :PP:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“