Benzin vs. diesel :)

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
jece

Re: Benzin vs. diesel :)

Příspěvek od jece »

Moderny diesel taha aj vo vyssich otackach ako 3300. A keby aj nie, tak to staci na bezne predbiehanie.
Ak mam na 4. prevodovom stupni pri rychlosti 80km/hod otacky 2000/min, tak na to bez podradenia slapnem a pri rychlosti 120km/hod je tam este len 3000/min. A to je uz kazdy autobus, kamion,... predbehnuty. A prave pruznost diesloveho motora je lepsia ako benzinoveho, takze tento manever zvladnem o peknych par sekun rychlejsie ako benzin a o to ide ;)
Opel Omega 2.2DTI
Reklama

mzprx

Příspěvek od mzprx »

Dimco: Ty ich predbiehas po jednom ???

Ked kukam na otackomer v naftaku, je tam cervene pole okolo 4000-4500 otacok. V benzine 6500.
Za otackami maximalneho momentu uz to netaha, resp. taha menej.
Cize cely narast vykonu je u dieslu sustredeny do rozsahu cca. 1500 otacok, u benzinu do rozsahu cca. 3000-4000.
Potom uz treba preradit. Cize v tom malom rozsahu je pocit zrychlenia vyssi. Stacilo by ten benzin inak naladit - posunut vrchol momentu k nizsim otackam, pripadne inak sprevodovat.
Naposledy upravil(a) mzprx dne čtv bře 03, 2011 09:18, celkem upraveno 1 x.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
jece

Příspěvek od jece »

Inac ja si myslim, ze elektromobil je slepa ulicka.
Odkial vezmeme tolko elektrickej energie na nabijanie akumulatorov?
Naposledy upravil(a) jece dne čtv bře 03, 2011 09:54, celkem upraveno 1 x.
Opel Omega 2.2DTI
Dimco Nubira 97

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

som zvedavý ako by si ich s 1.8-škou atmosférou predbiehal viacerých naraz bez preradenia :D :D :D
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Docela sranda: diesel je pri 200 000 akorat zabehnuty, akorat se ti nesmi posrat turbo!! Hergot vzdyt to je snad vada motoru ne? Pokud pomijite takove "drobnosti", pak se nedivim, ze v dieselu vidite pomalu spasu sveta. A ze se v benzinu clovek napracuje pri razeni? Rekni mi, kolik kvlatu tam nahazes, nez vyjedes z krizovatky, radis uplne stejne jako v tom benzinu. Hele, pokud clovek nechce, problemy nevidi a naopak, kdyz se mu neco hodne libi, az nesmyslne danou vec vyzdvihuje
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

nedá mi nepřidat svůj názor.. vždy jsem měla benzín, byla jsem přesvědčená o tom, že i další auto bude benzín, ale Orlando v dieslu mě přesvědčilo o opaku, doposud jsem si myslela, že diesel je hrozný, ten zvuk, smrad.. Nicméně, když jsme měli půjčené Orlando, tak ten odpich na jedničku, smrad ráno při nastartování nebyl tak výrazný, a zvuk motoru.. poprvé když jsem ho uslyšela, tak se mi nechtělo věřit, že je to opravdu 2.0 Turbo diesel.. Takže závěr, vždy jsem byla pouze pro benzín, po vyzkoušení Orlanda by mi vůbec nevadila nafta s automatem.. ;)
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Dimco Nubira 97

Chrudoši zle si napísal nie že sa ti nesmie posrať ale nesmieš si posrať turbo...lebo turbo sa samo neposerie ale posiere ho užívateľ nesprávnym zaobchádzaním :)
Seat LEON 1.4 TSI
jece

Příspěvek od jece »

Tak, tak. Fiat Cromu 1.9TDid som predaval s 335 tisic km na tachaci a bolo tam povodne turbo. A bolo OK. Nezralo olej, nepiskalo a pekne tlacilo.
A myslim, ze turbo nie je motor, je to samostatny diel ako napriklad vaha vzduchu, EGR ventil, katalizator, vyfuk,... Cize nevydrzia vecne.
Opel Omega 2.2DTI
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Chlapi, je to soucast motoru? Je :) Tohle uz jsou proste jen vymluvy, ze to tam nepatri a je to spotrebni material atd. Proste je to dil auta, ktery se muze pohnojit (jedno jak) a stoji nemale penize, tzn do vypoctu jestli diesel nebo benzin se logicky musi zapocitat. Proste diesel a benzin vyjde za pet let provozu bezneho cloveka uplne stejne, pak se zacne karta obracet pro diesel, pokud se ovsem neco nepokazi.
A Orlando bych si taky koupil asi jedine v dieselu, nedokazu si predstavit, ze to ta 1,8 utahne v rozumne spotrebe, tam uz to bude docela zabijak penez teda...
Dimco Nubira 97

Každopádne napr mne sa benzín vs diesel oplatí diesel po necelých troch rokoch už je zplatený rozdiel a to ešte bude pokračovať ďalšie dva roky záruka...a pochybujem že by sa niečo posralo veď to neni škodovka :D
Seat LEON 1.4 TSI
honza72

Příspěvek od honza72 »

Dimco nerouhej se a klepej!!! Já si taky říkal, že se mi poruchy ostatních nějak vyhýbají a bác: už mám po reklamaci gufera pravého výstupu poloosy, prostě tekl diferák.... Takže asi tak, kdybych si neuklízel v garage, tak ten olej na zemi ani neuvidím a jezdil bych a jezdil bych, až by se to p....o.
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
jece

Příspěvek od jece »

mzprx píše:Ked kukam na otackomer v naftaku, je tam cervene pole okolo 4000-4500 otacok. V benzine 6500.
Za otackami maximalneho momentu uz to netaha, resp. taha menej.
Cize cely narast vykonu je u dieslu sustredeny do rozsahu cca. 1500 otacok, u benzinu do rozsahu cca. 3000-4000.
Potom uz treba preradit. Cize v tom malom rozsahu je pocit zrychlenia vyssi. Stacilo by ten benzin inak naladit - posunut vrchol momentu k nizsim otackam, pripadne inak sprevodovat.
Cervene pole zacina na vyssich otackach ako si udal ty. Ja mam nastaveny obmedzovac otacok na 5200. 2.2DTI. Je to tak original.

A krivka maximalneho momentu je pekne plocha, prave preto je diesel pruznejsi ako benzin.
A ak by diesel "tahal" len do 3500 otacok, tak taha uz od 1500 velmi slusne. Moj motor ma maximum krutiaceho momentu pri 1600 otackach a to je 10 rocny motor. Dnesne motory o kubature cca 2 litre maju maximum krutiaceho momentu polozeny este nizsie a to hovorime o maxime.
Takze ak mam k dispozicii rozsah 2000 otacok, napriklad od 1600 do 3600 tak bez preradenia zrychlim na viac ako dvojnasobnu rychlost. A pekne pruzne :D
A jak chces benzin lepsie sprevodovat? Uz teraz pri stovke toci skoro 3000 otacok. (Dobre, Cruze 1.8 len 2600) A na dialnici z tych otacok mi este dlho sumelo v hlave :mrgreen:
Uz by som si asi nezvykol :?
Přílohy
1148773_8[1].jpg
1148773_8[1].jpg (29.11 KiB) Zobrazeno 1769 x
Opel Omega 2.2DTI
Scorpion.11

Příspěvek od Scorpion.11 »

Vy jste teda byli na sebe pěkně napružení(nadržení) a je vidět, že jste si pěkně ulevili :lol: Super pěkné čtení :lol: -i Jinak se tu pěkně předháníte jak malé děti :lol: :lol: Jen tak dále :PP:
Osobně nežli Cruze nafťáka tak bych spíš sáhl po Cruze 1.4turbo a bohatě by mi stačilo.Stejně v dnešní době na silnicích(dnešní silnice jak tankodromy)sílu auta nevyužiješ a pokud se budeš řídit sikničnímy předpisy tak k čemu silný nafťák?? :o)
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
Dimco Nubira 97

na rýchle pružné predbehnutie potrebného a malú spotrebu ? :D
Seat LEON 1.4 TSI
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Tak ta spotreba je mensi max o 2 litry, coz pri rocnim najezdu 20000 dela cca 400 litru a to je 12000 kc, nejspis o neco mene. Diesel je o 60000 drazsi, tzn vyplaci se od 5 let nahoru. Servisku mam co 15000, tzn v benzinu 2x za dva roky (najezd 40 tkm), v dieselu ale 3x. Tzn dalsich 10000-15000 za 5 let v neprospech dieselu, tzn vyhodnost se posouva az za 6 let, tohle je realita. Nebo ma nekdo jiny vypocet?
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Pokec“