Benzin vs. diesel :)
Moderátor: Blue Lanos
- Dimco Nubira 97
Re: Benzin vs. diesel :)
Provokatér pre mna s točivým momentom jak sviňa ani nie
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
- Reklama
Dostuduj fyziku. Mas strmsi narast momentu. Je to vec sprevodovania, co to bude robit s autom.
Pokial myslis, ze auto pohana tocivy moment, kup si elektromobil s motorom so seriovym budenim,
ten ma (teoreticky) tocivy moment nekonecny - teda ked stoji.
Pokial myslis, ze auto pohana tocivy moment, kup si elektromobil s motorom so seriovym budenim,
ten ma (teoreticky) tocivy moment nekonecny - teda ked stoji.
Naposledy upravil(a) mzprx dne stř bře 02, 2011 08:59, celkem upraveno 1 x.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
- Dimco Nubira 97
Haha toto u mňa nepochodí a si v keli musíš počkať na to Cammaro 6.2 V8
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
Teplota oleja stupa veeelmi pomaly. Ked som mal Cromu 1.9TDid, mala teplomer oleja zabudovany uz z vyroby. Teplota oleja zaostavala za teplotou vody cca o 10°C. Pri sportovej jazde ale teplota oleja zacala prudko stupat a za chvilu mala aj 110°C. Teplomer oleja bol do 150°C. A to uz tam bol vymennik tepla olej/voda.Dimco Nubira 97 píše:Diesel ak má jazdiť po meste v posúvačkách tak ho treba nechať aspoň 3 min natočený v kľude aby sa pekne začal mazať a netrpel. Inak nechápem tú kravinu keď na palubáku už je možné vedieť skoro všetko prečo tam nie je doprdele teplota oleja ??? To by bol moc potrebný údaj ktorý by pomohol rozoznať koľko treba auto ohrievať aby sa mazalo a netrpelo
Ja motor natocim a ihned vyrazam. Jasne ze motor na vysoke otacky hned netocim, ale pomalou jazdou motor zohrejes ovela skor ako na volnobeh. Inac pokial je motorovy olej s viskozitou napriklad 15W/40, tak vyrobca oleja garantuje mazacie vlastnosti uz od -15°C. Pri viskozite 10W/40 je to uz od -20°C, takze nie je dovod sa niecoho bat. Motor ma sluzit mne a nie ja motoru
Opel Omega 2.2DTI
- Dimco Nubira 97
Optimista ale vieš ako to je s tými garanciami asi jak s kvalitou nafty od Slovnaftu
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
- Hanzy
Jj klepocmoud 110KW ale nadela vic kravalu a dymu nez naky 6 litrovy 8V ale tam je to zas nadherny zvuk a ne klepot zetoruDimco Nubira 97 píše:Nie nie to je teplota motora ako celku, bloku. Teplota oleja by mohla byť zvlášť. Napr. Octavia FL myslím že už ukazuje na palubáku aj zvlášť teplotu oleja a dokonca sa dá domontovať aj modul a Maxi-DOT ukazuje aj tlak turba. A nieeee hanzy ale v Epice máme tento krásny "klepočmud"
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Dimco Nubira 97
Neboj keby máš diesel 4.2 V6 tiež už by ti to nepripadalo také strašné
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
- Hanzy
Az 4.2 V8 tam uz se to da prezit ale je tam zas potreba v hajzlu takze porat to patri na pole
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Pockej tak na co je u toho ukazatele takova ta vlnka? Snad to ukazuje primo teplotu oleje ne? Teda mam ten pocit, ze to tak vzdycky bylo. Na co mi je teplota motoru jako celku, kdyz se mi vari olej...teda ten problem by mohl vzniknout leda u dieselu, samozrejmeDimco Nubira 97 píše:Nie nie to je teplota motora ako celku, bloku. Teplota oleja by mohla byť zvlášť. Napr. Octavia FL myslím že už ukazuje na palubáku aj zvlášť teplotu oleja a dokonca sa dá domontovať aj modul a Maxi-DOT ukazuje aj tlak turba. A nieeee hanzy ale v Epice máme tento krásny "klepočmud"
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
- Dimco Nubira 97
Príspevok od Jece hovorí o tom že to je tak ako hovorím Ne fakticky teplota oleja je sítce snímaná a vyhodnocovaná ale s teplotou motora nič nemá a hodnoty z nej sú vodičovi neprístupné
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
Je pravda, ze klidnou jizdou zahrejes motor daleko drive nez na neutral. No u nas na ulici hned vedle ma nejake typek votunenou jednockovou oktu, polepene to ma jak svina, coz je jak vsichni vime lepsi nez kdejaky chiptuning, nasavani vzduchu na kapote, ktere je prilepe, ale hlavne tam ma legendary 1,9 TDI, coz znamena, ze my budik nepotrebujem, typek to kazde rano nahodi v 7 a zacne zahrivat, rachot ze praskaji zdi, jen aby rodinka mohla o pul 8 naskocit do stejne porad zmrzleho auta My vychazime taky pred pul a ten smrad na ulici, to je nechut! Nemam nic proti modernim dieselum, ale tohle je o zivot, kazde rano tohle dychat! No ja ho vzdycky naseru, nastoupim do auta, natocim, a jedu, ne? Ale zitra uz mu asi neco reknu, ten smrad je pekelny
Tak ted ti nerozumim. Chces teplotu oleje nebo motoru? Olej, ktery je podle me dulezitejsi, ten vidis. Teplota motoru je logicky nizsi a je mi sumak. Nebo chapu spatne?Dimco Nubira 97 píše:Príspevok od Jece hovorí o tom že to je tak ako hovorím Ne fakticky teplota oleja je sítce snímaná a vyhodnocovaná ale s teplotou motora nič nemá a hodnoty z nej sú vodičovi neprístupné
- Dimco Nubira 97
1.9 TDI PD o to pokoj čo sa spotreby týka a výdrže to bola paráda ale to jak to rachoce to je fakt sila
A ano špatne chápeš. Presne naopak ty vidíš teplotu motora a olej je vždy o trošku chladnejší až pokiaľ sa to vyrovná. To je to naprd že tiež je pre mňa podstatnejšia teplota oleja ale ty prakticky vidíš teplotu motora/vody.
A ano špatne chápeš. Presne naopak ty vidíš teplotu motora a olej je vždy o trošku chladnejší až pokiaľ sa to vyrovná. To je to naprd že tiež je pre mňa podstatnejšia teplota oleja ale ty prakticky vidíš teplotu motora/vody.
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
Kua tak ja autu asi vubec nerozumim To, co vidim, je teplota "chlazeni", tzn dava mi udaj o tom, kdy je motor zahraty a kdy studeny. Na tom se asi shodnem. Zbytek jde mimo me, me to staci, rozdil asi nebude buhvijak velky a kdyz mam rucicku teploty na pulce, motor ani neuvarim, ani neni zmrzly, to mi staci
- Dimco Nubira 97
Tak to je pravda takto to dobre chápeš
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI