Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
- Dimco Nubira 97
Re: spotřeba
Aha a aký je tam vlastne rozdiel oproti VCDi ? Aj nejaký podstatný ? Trebárs vstrekovače a veci tomu podobné ? Čo ma udivuje že v Nitre v cenníku uvádzajú označenie diesela CDi a v Bratislave predajca stále označuje VCDi .... toto nechápem je to ich chyba alebo je to to isté len prísmená sú inak
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
- Reklama
Tak to netusim, jaky mate rozdil u vas, pak teda jo No ja najezdim teda taky dost, ted uz vlastne mene, ale stejne kdyz jsem si pocital navratnost, dostal jsem se nekam pres 5 let, tim padem je to blbost. Diesel jedine od 6 valcu nahoru, pak uz to smysl ma, u auta do 2 litru je to pro osobni potrebu nenavratna investice. Ale jako kazdy jak chce, nekdo ma projev dieselu radeji, nekdo zas benzin, obecne se da rict, ze naklady jsou pri beznem najedu a pouzivani behem 5 let totozneDimco Nubira 97 píše:No ten rozdiel je taký malý možno u Vás A ja som si to počítal a rátal som so všetkým a vyšlo mi že po 3 rokoch už sa mi diesel preplatil a už si zarába sám na seba oproti benzínu najazdím celkom dosť km asi tak 1600km mesačne takže pre mňa diesel jednoznačne....
A ešte k tomu že diesel pri správnom zaobchádzaní najazdí moooooooc kilometrov ale samozrejem máš pravdu že záleží od jednotlivca...
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
- Dimco Nubira 97
Ano v tomto máš úplnú pravdu ja som diesele nenávidel až pokiaľ sme jedného nekúpili a odvtedy nie je o čom zamiloval som si diesel ale iba v lete v zime je tam zima
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
-
Takže z príspevkov v časti serviska Cruze o cenách servisných prehliadok je vidieť, že jej cena závisí skôr od daného servisu ako od toho, či sa jedná o benzín alebo diesel, takže si dovolím tvrdiť, že v dnešnej dobe, už argument tipu diesel ma drahšie servisky, moc neobstojí. Otázne sú ale servisné náklady po takých 150 tis. km.
VCDi má nepřímé vstřikování, CDi příméDimco Nubira 97 píše:Aha a aký je tam vlastne rozdiel oproti VCDi ? Aj nejaký podstatný ? Trebárs vstrekovače a veci tomu podobné ? Čo ma udivuje že v Nitre v cenníku uvádzajú označenie diesela CDi a v Bratislave predajca stále označuje VCDi .... toto nechápem je to ich chyba alebo je to to isté len prísmená sú inak
Modely do 2010 jsou VCDi a 2011 už CDi 164 koníků (v techničáku není 110kW, ale 120kW)
Prodejci mnohdy sami mají hokej i ve výbavách, LS nabízejí jako LT (nejsou schopni se podívat ani na volant, že tam chybí tempomat), natož aby jsme po nich chtěli přesnou motorizaci
Cruze 2.0VCDi LS 110kW GoldMica řídím
Spark 0.8 tříhrnek SilverMica financuji
- Dimco Nubira 97
Tam si myslím že to je aj tak skoro to isté. Ono dosť záleží práve od toho kade a koľko jazdíš. Otec má Octaviu služobnú ktorá má najazdených 150 000 km skoro čisto dialnice a jej nič neni ani len brzdy sú neni opotrebované. Kamarát robí v škodovke a kukali sme servisnú hostóriu a nechápal... že to musí byť strašne podarený kus keď tomu nič neni... ale je to dosť o tom ako sa k tomu autu správaš a kade jazdíš a a ako jazdíš...ak budeš dieselu nakladať za stude pred prevádzkovou teplotou alebo nemá minimálne poličku teploty tak ho jednoducho zrumlupješ.. pôjdu vstrekovače aj turbo do kytek...
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
- Dimco Nubira 97
Ivo 1339 hmmm je vodno že máš prehlad....nechceš ísť robiť predajcu ? Ale veľmi cenné informácie si mi zdelil ďakujem.
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
-
Dimco, takže podľa tvojho nájazdu by sa ti dízlový Cruze vrátil už po dvoch rokoch pokiaľ sa nevyskytne nejaká väčšia závada. Tým pádom nemáš čo riešiťDimco Nubira 97 píše:No ten rozdiel je taký malý možno u Vás A ja som si to počítal a rátal som so všetkým a vyšlo mi že po 3 rokoch už sa mi diesel preplatil a už si zarába sám na seba oproti benzínu najazdím celkom dosť km asi tak 1600km mesačne takže pre mňa diesel jednoznačne....
A ešte k tomu že diesel pri správnom zaobchádzaní najazdí moooooooc kilometrov ale samozrejem máš pravdu že záleží od jednotlivca...
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
A já si doteď myslel že je rozdíl v turbu. Že VCDi má měnitelnou geometrii lopatek a CDi ne.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- Dimco Nubira 97
Aj ja som si také niečo myslel ale zistil som že variabilnú geometriu lopatiek turba má dokonca aj skodovácky TDI PD
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
Mne to tiez vychadza tak jak Dimcovi, takze som rad. Predsa zalezi najviac na tom kolko najazdis. A auto nieje nikdy investicia ale iba minute love a radost z jazdy.chrudoš píše:Tak to netusim, jaky mate rozdil u vas, pak teda jo No ja najezdim teda taky dost, ted uz vlastne mene, ale stejne kdyz jsem si pocital navratnost, dostal jsem se nekam pres 5 let, tim padem je to blbost. Diesel jedine od 6 valcu nahoru, pak uz to smysl ma, u auta do 2 litru je to pro osobni potrebu nenavratna investice. Ale jako kazdy jak chce, nekdo ma projev dieselu radeji, nekdo zas benzin, obecne se da rict, ze naklady jsou pri beznem najedu a pouzivani behem 5 let totozneDimco Nubira 97 píše:No ten rozdiel je taký malý možno u Vás A ja som si to počítal a rátal som so všetkým a vyšlo mi že po 3 rokoch už sa mi diesel preplatil a už si zarába sám na seba oproti benzínu najazdím celkom dosť km asi tak 1600km mesačne takže pre mňa diesel jednoznačne....
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
- Dimco Nubira 97
Preeesne tak
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
Ten rozdíl tam je taky, i když je "druhotný". Jak to mají vymyšlené u VM Motori ale nevím Dokonce mám neověřené info, že nový dvoulitr je ve skutečnosti teoretický 2.2 CDi.Krtek píše:A já si doteď myslel že je rozdíl v turbu. Že VCDi má měnitelnou geometrii lopatek a CDi ne.
Cruze 2.0VCDi LS 110kW GoldMica řídím
Prosím neuvádějte tu nesmysly o přímém a nepřímém vstřikování. Všechny současné diesly mají přímé vstřikování a to buď systémem čerpadlo tryska TDI (VW, Šáde) nebo common rail zbytek světa a nyní i VW a Šáde...... Nepřímé vstřikování se dělalo tak možná před 20 lety Je fakt že ty motory s nepřímým vtřikem do překomůrek byly věčný a když se něco podělalo, vzal se vstřik na stolici a nastavil se otvírací tlak a bylo na dalších 100000 km vystaráno. Žádná elektronika čistě jen mechanická záležitost. Ale 50 Kw z z 1900 cm3 by asi dnes nikoho nenadchlo......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Dimco Nubira 97
Richard tak potom aký je rozdiel medzi VCDI a CDI ?
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI