zadne hmlovky

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

robovi

zadne hmlovky

Příspěvek od robovi »

Zdravim vsetkych daewoo positivakov. Ponajprv by som rad podakoval za rady, ktore som si uz precital v diskusii o roznych problemoch u mna noveho vozidla daewoo nubira combi. Mam vsak problem, cez ktory sa neviem preluskat a zatial som nikde vo fore nenasiel relevantnu pomoc. Nesvietia mi zadne hmlovky. Skusal som uz kdeco:

Zapol som najprv predne hmlovky, sucasne stretavacie svetla a zadne hmlovky, ale tie nesvietia.
Po stlaceni tlacitka zadnych hmloviek sa na palubovke rozsvieti oranzova kontrolka hmloviek, ale hmlovky nesvietia.
Skontroloval som ziarovky v hmlovych svetlach, ale tie su v poriadku. Vraj hmlovky su na nubire na tej istej poistke, na ktorej su aj obrysove svetla, kedze mi obrysovky svietia, touto cestou som nesiel.
Ergo, neviem si dat rady. Konkretny typ vozidla je Daewoo Nubira Combi SX r.v.2000.
Dakujem vsetkym za radu.

PS: V com spociva rozdiel medzi Nubirou I a II?
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: zadne hmlovky

Příspěvek od palikx »

zitra se podivam do schematu a napisu
mam takovy dojem ze je tam ta priblbla dioda a tu muzes mit otocenou.
rozdil mezi nubi I a II neni zas tak zasadni.jen neco v interieru a par drobnosti(treba obd 2 konektor na diagnostice)
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
robovi

Příspěvek od robovi »

Dikes za ciastocne info. Vedel by niekto, co s tymi hmlovkami. Teraz je to na Slovensku aktualne.
ppp

Příspěvek od ppp »

Poistka by to mala byt F11 cize pri nohach vodica vpravo druha zhora, nie som si isty s cim je spolocna, ale v morawskom je napisane oswetlenie schowka podrecznego.
Viac sa z pretrhanych schem morawskeho knizky zistit neda. Ine schemy nubiry neviem narychlo najst.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

skús pozret ak to má neaké to relé na hmlovku potom treba premerat káble ktorými su hmlovky napájané ist postupne zo zadu do predu a ešte aj ukostrenie no ak prídeš celkom do predu a stále nič :D tak dost možné je že je studený spoj na plošáku poistnej skrinke aj to sa niekedy stáva. Niečo také som robil na formane -P hodne zdaru :PP: nech Ti to fachčí
Přílohy
P310111_14.21.JPG
P310111_14.21.JPG (167.21 KiB) Zobrazeno 3905 x
Naposledy upravil(a) HusarJan dne úte úno 01, 2011 19:13, celkem upraveno 1 x.
robovi

Příspěvek od robovi »

Dakujem, zajtra skusim, potom sa ozvem, ci to pomohlo. A kontrolka na zadnu hmlovku svieti na palubnej doske.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Akú máš nubiru kombi ak sú hmlovky na zadnom kufri,alebo kapote čo sa otvára, zvyknú sa tam lámat kable v tej čiernej gumenej prechodke ;)
robovi

Příspěvek od robovi »

Moja Nubira je kombi, ale na zadnych dverach nema ziadne svetlo, vsetky su na karoserii. Ten plosak na tom obrazku je z poistkovej skrine pri nohach vodica, alebo ten, ktory sa nachadza niekde pod prednou kapotou? Lebo ja mam pri nohach vodica dva rady poistiek.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

robovi píše:Moja Nubira je kombi, ale na zadnych dverach nema ziadne svetlo, vsetky su na karoserii. Ten plosak na tom obrazku je z poistkovej skrine pri nohach vodica, alebo ten, ktory sa nachadza niekde pod prednou kapotou? Lebo ja mam pri nohach vodica dva rady poistiek.
Ten je z formana. ak máš dva tak pozri oba ;)
robovi

Příspěvek od robovi »

Uhm, dikes za rady, zajtra dam vediet.
robovi

Příspěvek od robovi »

Tak som vyskusal tu F11, je to osvettlenie batozinoveho priestoru. Nic sa na hmlovych svetlach nezmenilo. Mimochodom, ked zapnem hmlovky, tak cvakne nejake relatko pri ich zapnuti, ale cvakne to niekde pod palubovkou, alebo take cosi, neviem ten zvuk blizsie identifikovat. Jednoznacne mam dobry vypinac a kontrolku na palubke, lebo po zapnuti to cvakne a rozsvieti sa oranzova kontrolka hmloveho svetla. Palikx, verim ze si zaneprazdneny, ale pozri sa prosim do toho schematu a napis, co to s tou diodou.

Dakujem vsetkym za doterajsie aj buduce napady.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

skús vybrat to relátko a prečistit kontakty cvakat može ale cez té kontakty nemusí prechádzat štava ;)
robovi

Příspěvek od robovi »

Dobre, idem hladat relatko, :D :D :D ked ho najdem, tak sa o tyzden ozvem :D :D
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

robovi píše:Dobre, idem hladat relatko, :D :D :D ked ho najdem, tak sa o tyzden ozvem :D :D
toho chceš týžden hladat :D
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Ať to nemusíš dlouho hledat, tady máš nákres poj. skřínky v motoru a zapojení. Tam je jak relé, tak pojistka pro mlhovky.
Přílohy
poj.jpg
poj.jpg (96.11 KiB) Zobrazeno 3840 x
mlha.jpg
mlha.jpg (48.19 KiB) Zobrazeno 3840 x
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“