Serpico: ok, tak to jsme se pochopili jinak, avšak mysleli jsme stejnou věc.
Dark69: tak už jsem to vyměnil.
Něco se mi v tom nezdá. Po výměně jsem nastartoval, ale slyšel jsem tam strašné cvakání. Původně jsem si řekl, že to jde od ventilů, ale když jsem přišel k motoru, tak jsem to slyšel od rozdělovače. Hned jsem vypnul motor. Jsem zmrzej jak holubí lejno a už byla tma, tak jsem to nechal tak jak to je. Podivám se se na to zejtra, tipuju to na cvakající palec. Co s nim? Oproti původnímu má trošku širší ten povykukující plíšek, jestli to neva. Když jsem vyndaval původní, tak jsem trochu povytáh tyčku, ale sama se hned vracela zpátky. Přikládám foto, momentálně lepší nemam.
V daewoo knížce díl č3= wimik impulsatora - sehnal jsem totiž PL, tak ten mam celej pokrytej rezavou slupkou, nemam to něčim odrbat když už to budu rozebírat? Jinak kontakty víčka byli čisté, až na vedoucí od přívodní cívky.
Nestartuje, pomóc :-(
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Re: Nestartuje, pomóc :-(
- Přílohy
-
- palec.jpg (143.45 KiB) Zobrazeno 1512 x
- Reklama
A dobre ti sadlo to veko rozdelovaca ked si ho zakladal?? Palec rozdelovaca bude dobry o neho sa neboj...
Popripade nechaj to veko dole ako mas na fotke a niekto naj ti stratuje.. Pozeraj na rozdelovac ako ho bude tocit a ci bude cvakat...
Popripade nechaj to veko dole ako mas na fotke a niekto naj ti stratuje.. Pozeraj na rozdelovac ako ho bude tocit a ci bude cvakat...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Dark69: tak problem se vyřešil, skoro sám. Dneska jsem rozdělovač znovu rozebral jestli je vše ok a bylo. Jenom cvakání bylo tim jak jsou nový díly. Schválně jsem Nesi projel a pak už to nedělalo. Nesi teď jede pěkně, jenom se mi někdy stalo, že tak jako velmi pozvolně lehce cukla a pelášila dál. Neměl bych nechat seřídit předstih?
Podle stavu kontaktů ve víčku to vypadá na to, že se zimou vytvořily větší vůle mezi palcem-víčkem a proto nechtěla přeskočit jiskra. Palec má trochu upálenej kontakt.
Podle stavu kontaktů ve víčku to vypadá na to, že se zimou vytvořily větší vůle mezi palcem-víčkem a proto nechtěla přeskočit jiskra. Palec má trochu upálenej kontakt.
- Přílohy
-
- postupně upálený kontakt
- palec_makro.jpg (124.34 KiB) Zobrazeno 1501 x
-
- kontakty jsou zoxidovaný a opálený
- víčko_uvnitř_makro.jpg (168.4 KiB) Zobrazeno 1501 x
No tak to stare veko s palcom boli fakt zrele na vymenu Dobre som ti pisal aby si to vymenil, za tie par korun sa to oplatilo... A zapalovacie kable? V akom su stave? nemaju vnutro koncovky hrdzave? Aj tie kable dokazu narobit problemy..
Predstih ak bol dobry predtym, tak vymenou dielov si nic neporusal, rozdelovacom si nepootacal..
Predstih ak bol dobry predtym, tak vymenou dielov si nic neporusal, rozdelovacom si nepootacal..
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Na rozdělovač se nešáhlo od výroby, což je 13 let Kabely mam nový, neproměřoval jsem je teda, ale nikde jsem nic špinavýho nenašel. Startuje na první otočení Díky za drahocené rady.