Nubira r.v.98 - závady u staršího vozu
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Nubira r.v.98 - závady u staršího vozu
Jednak bych chtěl, aby toto vlákno posloužilo případným zájemcům o koupi podobného vozu a taky poprosím ostatní o zhodnocení situace:
Zakoupil jsem Daewoo Nubira r.v. 98 (12. měsíc), najeto 125 000km (podle servisky poslední návštěva servisu před cca 10 tisíci km), typ hatchbag, objem 2l, výkon 98kW - to vše v plné výbavě včetně klimy a litých kol za velice příznivou cenu (120kiloKorun), přičemž i designově myslím, že je na výši. Svezení je skvělé, zvuk motoru polaská až u srdce (své dělá asi i laděný výfuk), spotřeba sice vyšší, ale na dvoulitr to jde .) Nebo byste raději za ty peníze koupili Škodu Felicii?! Já tedy ne
Po najetí prvních 1000km jsem přišel na následující vady:
- vrže přední náprava, nejvíce za studena (velice nepříjemné, zvláště když někoho vezete = pojízdná antireklama na Daewoo)
- zasekává se zadní ruční brzda (viz. samostatné vlákno)
- nesvítí palubka (nejsou to pojistky)
- motorek do zadního ostřikovače je mrtvej
- špatně topí (taky asi nejspíš normální jev)
Nechci nijak brečet, jde o starší auto a musí se s tím počítat a
co jsem vyrozumněl, jiné značky na tom mohou být podobně.
Pokud budu tohle ovšem chtít opravit (v servisu, pokud i doporučíte nějaký na JM, nebudu se zlobit), na kolik mě to asi přijde (nechci tam jít nepřipraven.)? Díky za případné připomínky
Zakoupil jsem Daewoo Nubira r.v. 98 (12. měsíc), najeto 125 000km (podle servisky poslední návštěva servisu před cca 10 tisíci km), typ hatchbag, objem 2l, výkon 98kW - to vše v plné výbavě včetně klimy a litých kol za velice příznivou cenu (120kiloKorun), přičemž i designově myslím, že je na výši. Svezení je skvělé, zvuk motoru polaská až u srdce (své dělá asi i laděný výfuk), spotřeba sice vyšší, ale na dvoulitr to jde .) Nebo byste raději za ty peníze koupili Škodu Felicii?! Já tedy ne
Po najetí prvních 1000km jsem přišel na následující vady:
- vrže přední náprava, nejvíce za studena (velice nepříjemné, zvláště když někoho vezete = pojízdná antireklama na Daewoo)
- zasekává se zadní ruční brzda (viz. samostatné vlákno)
- nesvítí palubka (nejsou to pojistky)
- motorek do zadního ostřikovače je mrtvej
- špatně topí (taky asi nejspíš normální jev)
Nechci nijak brečet, jde o starší auto a musí se s tím počítat a
co jsem vyrozumněl, jiné značky na tom mohou být podobně.
Pokud budu tohle ovšem chtít opravit (v servisu, pokud i doporučíte nějaký na JM, nebudu se zlobit), na kolik mě to asi přijde (nechci tam jít nepřipraven.)? Díky za případné připomínky
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
- Reklama
Ahoj , tak se nám rodinka Nubir pomalu rozrůstá
K tvým problémům : vrzání náprav dělají gumové úpony stabilizátoru jak vepředu , tak i vzadu. Stojí pár korun (kus asi 50,- a jsou vždy 2 na nápravě).Zkus to vyřešit prozatím prostříknutím sprejem s vyšším obsahem silikonového oleje , já jsem to takhle téměř odstranil. Můžou ti to dělat taky ty "kosti" od stabilizátoru , pokud jsou bez tuku, ale to stejně za chvíli odejdou , je to dost netrvanlivá součást ( ty jsou taky dvě na nápravu a jedna je asi za pětikilo).
Zamrzání jsem zatím neřešil, mám bubny a je to v pohodě , ale myslím , že spíš zamrzne lanko , než přímo pakny, nevím.......
Palubka , někde se tu o tom již psalo , myslím na Nexii , nebo Esperu....
Topení: Nevím , proč by dvoulitr netopil , já mám 16 a topí super , možná ti zůstává otevřený termostat.........taky se to tu řešilo , projdi celé fórum a budeš znalec
K tvým problémům : vrzání náprav dělají gumové úpony stabilizátoru jak vepředu , tak i vzadu. Stojí pár korun (kus asi 50,- a jsou vždy 2 na nápravě).Zkus to vyřešit prozatím prostříknutím sprejem s vyšším obsahem silikonového oleje , já jsem to takhle téměř odstranil. Můžou ti to dělat taky ty "kosti" od stabilizátoru , pokud jsou bez tuku, ale to stejně za chvíli odejdou , je to dost netrvanlivá součást ( ty jsou taky dvě na nápravu a jedna je asi za pětikilo).
Zamrzání jsem zatím neřešil, mám bubny a je to v pohodě , ale myslím , že spíš zamrzne lanko , než přímo pakny, nevím.......
Palubka , někde se tu o tom již psalo , myslím na Nexii , nebo Esperu....
Topení: Nevím , proč by dvoulitr netopil , já mám 16 a topí super , možná ti zůstává otevřený termostat.........taky se to tu řešilo , projdi celé fórum a budeš znalec
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim musim bohuzel potvrdit vsechny zavady ( tedy pokud se tomu da rikat zavady) me se navic jeste rosi trubka na cerpadle serva ( ta co je zalisovana tak to budu resit. Mam 14 dni Nubiru Combi 2.0 CDX taky 98. Pred tim jsem mel Racera 3roky a 4 roky Espero taky 2litr takze mam co srovnavat. Pokud vas bude neco zajimat rad odpovim. Jinak asi mame Daewoo rekord v rodine. Ja v soucasne dobe jeste Espero a Nubiru, tata Matise a bracha ( nick reznik) tuc tuc Nexii .
Vrzani napravy
mam Nubiru 2,0i r.v. 2002, mel jsem stejny problem a to u všech náprav.
byly to stab. tyčky a jejich gumy po výměně to zcela odešlo.
Co se tyka teploty, skus nechat vyčistit a zkontrolovat klima, mě to pomohlo, byly totalně zasrany filtry a on ji pak komp vypne tzn. ani teplo ani chlad jen větrák
Ostatni neznam.
Co se tyka teploty, skus nechat vyčistit a zkontrolovat klima, mě to pomohlo, byly totalně zasrany filtry a on ji pak komp vypne tzn. ani teplo ani chlad jen větrák
Ostatni neznam.
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrzani napravy
proc to mnozne cislo us slova filtry, ja tam nasel jen jeden ( a objednal si ho, ten v motoru pod podtlakovou klapkou) kde je ten druhej? Please, taky to o proti Esperu mizerne topi.Zirmanill píše:mam Nubiru 2,0i r.v. 2002, mel jsem stejny problem a to u všech náprav.
Ostatni neznam.
Teda slyším poprvé, že by zašpiněné filtry ( i ucpané) zapříčinily vypnutí klimy a topení . Filtr je tam jeden a kdyz je ucpaný , tak to prostě málo fouká a můžeš spálit větrák , který se tím vzduchem zároveň chladí.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Hele píšu to co mi řekly v servisu, ale je pravda, že sem tam tu karu koupil a hned druhej den sem ji tam přivez že mi nefunguje klimatizace a topeni. celej den sem se v ni vařil a v noci z Prahy do Brna a zpět mrznul na to se neda zapomenout.Tomáš píše:Teda slyším poprvé, že by zašpiněné filtry ( i ucpané) zapříčinily vypnutí klimy a topení . Filtr je tam jeden a kdyz je ucpaný , tak to prostě málo fouká a můžeš spálit větrák , který se tím vzduchem zároveň chladí.
A to ze to bylo zasrany byl jejich uvedenej duvo, ja delam v reklame tzn. o autech toho vim tolik kdo mi co rekne
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Fakticky je tam jen jeden filtr, fcera jsem ho kupoval u Stangla (610 Kc) a pomohlo to.Anonymous píše:Hele píšu to co mi řekly v servisu, ale je pravda, že sem tam tu karu koupil a hned druhej den sem ji tam přivez že mi nefunguje klimatizace a topeni. celej den sem se v ni vařil a v noci z Prahy do Brna a zpět mrznul na to se neda zapomenout.Tomáš píše:Teda slyším poprvé, že by zašpiněné filtry ( i ucpané) zapříčinily vypnutí klimy a topení . Filtr je tam jeden a kdyz je ucpaný , tak to prostě málo fouká a můžeš spálit větrák , který se tím vzduchem zároveň chladí.
A to ze to bylo zasrany byl jejich uvedenej duvo, ja delam v reklame tzn. o autech toho vim tolik kdo mi co rekne
rv 99/00 a jedina investice - zadni pakny na obou kolech a lanovod rucni brzdy ...
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
-
ha ha, teď já:
Nůba 98 wagon 1.6 SX a jediná závada.....skoro vše
Vrzání - normál, kosti výměna (tloukly při výmolech), gumy stabíku
Airbagy - nesvítila kontrolka, pak jsem zjistil, že tam vůbec není, dal ji tam a svítily furt. Vadná cívka Airbagu (2x jsem to letoval... ale nevydrží to dlouho) nová stojí 1650,-
ABS-čidlo na pravém zadním kole K.O. - přepojil jsem to paralelně k levýmu... zatím ok. (nevím co to bude dělat na testu brzd na STK)
Jinak vše ostatní jsem odstranil
Investice za rok 14000,- a vše jsem dělal sám, jinak by to bylo víc!!!
Ale je jako nová... a to je svezení...
Airbagy - nesvítila kontrolka, pak jsem zjistil, že tam vůbec není, dal ji tam a svítily furt. Vadná cívka Airbagu (2x jsem to letoval... ale nevydrží to dlouho) nová stojí 1650,-
ABS-čidlo na pravém zadním kole K.O. - přepojil jsem to paralelně k levýmu... zatím ok. (nevím co to bude dělat na testu brzd na STK)
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Pavel Beneš píše:ha ha, teď já:
Doufam ze pojedes na sraz?
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
- simone
- Kontaktovat uživatele:
poruchy
Tak ja mám nubi 1,6 kombi a super doteraz soom mal nexiu, zatial som vymenil filter na klímu a teraz silentbloky v prednej náprave inak spokojný som mu 2 majitel a jazdí od 1999
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500