CO S TIM CERPADLEM JE???

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
tim

CO S TIM CERPADLEM JE???

Příspěvek od tim »

Poraďte lidičky,
vypadá to, že nemám tlak v palivové soustavě, čerpadlo sice maká ale nenasaje benzin a když jsem zkoušel odpojit hadičku, tak mi celá nádrž vytekla. To čerpadlo by to mělo zadržet nebo ne?
Kde bude problém? Čerpadlo v haj... nebo co? :twisted:
Reklama

Dark69

Re: CO S TIM CERPADLEM JE???

Příspěvek od Dark69 »

Ktoru hadicku si odpojil ze ti vytiekla cela nadrz?? Ak chces skusit ci ti tlaci benzin, tak palivova hadicka sa odpaja pri motore, konkretne nad alternatorom co je... Ak to rozpojis, niekto naj ti otoci klucikom a divaj sa ci tecie benzin....
Na Nexiach dost casto odchadzali cerpadla.... Ak otocis klucikom, pocujes bzucanie cerpadla??
Nepopisal si co presne za chybu mas, ale mozes mat totalne zaneseny palivovy filter, dieru niekde na palivovom potrubi, nefunkcne cerpadlo alebo regulator tlaku paliva...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
tim

Příspěvek od tim »

Problem se prihodil tak, ze mi klesl vykon motoru az to chciplo. pak jsem znovu nastartoval a asi 2s bezel motor a znova umrel. cerpadlo je po otoceni klicku slyset ale svicky jsou suche tak predpokladam ze se do motoru nedostane benal.
Duffy

Příspěvek od Duffy »

Ahojte

Ako pisal Dark ak ti bzuci ked das kluc do polohy 1 tak to moze byt palivovym filtrom,,ja som mal to iste :-)

Vela zdaru :PP: :PP:
Veľa zdaru makači :PP: :PP:

Nexia 8V - polovica auta už vymenená :-D
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

No tak najjednoduchsie je rozpojit palivove potrubie nad alternatorom, potom otoc klucikom a uvidis ci bude tiect benzin...
A benzinu mas dost??! Uz tu bol aj taky pripad ze sme riesili a nakoniec majitel nemal benzin...
tim

Příspěvek od tim »

Benzin jsem tam radsi 2l dolil kdyby ho bylo malo tak tam ted min.ty 2l ale realne tak 3 a vice litru je. to by melo stacit? nebo myslite ze kdyz doliju jeste treba dalsich 5l tak si to cerpadlo snaze natahne?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

nalej tam nejmene 10 litru. 3 je strasne malo.jakmile dojde benzin a cerpadlo uz neni v nejlepsi kondici casto se stane ze nedokaze protlacit zpetny ventilek.
nekdy taky staci jak pisou kluci odpojit hadicku u motoru a zapnout klicek.jelikoz v tu chvili neni protitlak cerpadlo si nasaje a dotlaci benzin az k motoru a po zapojeni hadicky uz spokojene tlak vytvori.
a s tim vyteklym benzinem-cerpadlo ti neudrzi benzin pokud odpojis hadicku nema v sobe zadnou zpetnou klapku.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
tim

Příspěvek od tim »

Tak už je to snad pokupě,
vyměnil jsem palivový filtr, vyspravil pofiderni palivové hadice, dolil benal ale porad se mu nechtelo tak jsem na nej napojil hadicku a potahnul az cerpadlem projel benal a pak uz to slo. A zjistil jsem ze na cerpadlu neni to sitko ale to snad tolik nevadi kdyz je tam ten filtr.
VŠEM VELICE DĚKUJI ZA RADY A AŤ VÁM TO JEZDI :lol:
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Pravdepodobne kvoli tomu ze nemas to sitko na palivovom cerpadle, tak sa ti poriadne zaniesol palivovy filter a auto uz nechcelo ist 8)
Hlavne ze uz jazdi ;)
ppp

Příspěvek od ppp »

sice tu nie je napisane dost na podporu mojej domnienky, ale myslim si ze vdaka tomu ze nema to sitko/pancusku na cerpadle, tak mu cerpadlo nasaje vzduch skor, teda pri vacsom zvysku benzinu v nadrzi, nez s pancuskou a preto mal problem. Takze bez pancusky bude musiet chodit skor tankovat. Ja pancusku nemam, mam v nadrzi vymysleny divotvorny system hadiciek a predfiltra ale aj tak mi benzin pada ked je ho prilis malo. Akurat ze mam espero este bez spatneho ventilu.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“