Velky Problem s Nexiou 16V PORADTE !!!!!!!!!!!!!!!
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Velky Problem s Nexiou 16V PORADTE !!!!!!!!!!!!!!!
Zdravim nedavno som si kupil nexiu 16V celkom zachovala lenm som si o par dni vsimol ze mi nieco kvapka po motore bola to chladiaca kvapalina pravdepodobne prasknute tesnenie pod hlavou ; [ .......... Chodil som na nej dalej do roboty a neskor za par dni zacala stracat vykon behom 1 dna mi zacala zdochynat na 3500 otackach [ ledva som s tym dosiel domov z roboty cca7km] vyfuk zacal vrcat ako traktor a zacal aj SICAT!!! ked som vypol motor [ tak pomaly dosicieval ] v ten den po zaparkovani ked som ju isiel skusit po niekolkych hodinach nastartovat uz zdochynala na 1500otackach [ na neutrali ] za par dni ked som to xcel ukazat kamaratovi tak uz nenastartovala vobec Poradte nemal niekto taku skusenost s nexiou? Alebo ci tam bude stacit vymenit iba tesnenia pod hlavou atd ..... alebo to bude nieco vaznejsie ?
- Reklama
Re: Velky Problem s Nexiou 16V PORADTE !!!!!!!!!!!!!!!
A to preco si tak nicil a trapil motor dalej??!!!! Mozno si narobil viacej skody ako bolo a teraz na to doplatis...
Asi ti praskla nejaka hadica na vodu, a co teplota motora, kolko ukazovalo? Mozno tesnenie pod hlavou alebo hlava...
Asi ti praskla nejaka hadica na vodu, a co teplota motora, kolko ukazovalo? Mozno tesnenie pod hlavou alebo hlava...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
no tesnenie urcite bude zle a hlava to sa uvidi ked ju daju dolu drzim palce aby jej nic nebolo inac tam nema co lobo to malo vsade falosny vzduch..treba chladiacu aj olej,filter vymneit tesnenie pod hlavov , sania, a aj sviecky by som vymenil ..a hlavu uvidia oni ci nieje prasknuta..drzim palce ....nikdy ale takto nejazdi ak nieco nejde ako ma v tovojom pripade!!!a to sicanie z vyfuka by malo prestat myslim ze sa tam kade tade ostavala chladiaca a olej ono by sa to malo vyparit a zmiznut same...ked si ju kupil si sa mal pozret na vyko oleja ci tam nieje pena a na chaldiacu ci nieje zmiesana z olejom v nadobke trosku..mohol si tomu predist predcasnemu vymeneniu tesnenia pod hlavov.a nech ti spravia aj vybrus ak to bude este mozne.....Drzim palce pa
Fuu ste ma potesili teplotu ukazovalo v pohode, No musel som chodit dako do roboty ; [ preco myslis vymenit sanie , sviecky , a vybrus hlavy ??? ma to s tym daco spolocne ? ja sa dako do motorov nevyznam ; [ Inak dufam ze to bude len to tesnenie pod hlavou ak hlava prasknuta tak pruser ; [ Potom asi len motor daky kupim a vymenim ..... Mi je luto aj ked ju nemam dlho ale som si ju oblubil ; ] Chalani inak keby som daval druhy motor bolo by to normalne legalne myslim to cislo motoru ci by som musel dako nahlasit na policii ci co ; ] A este ak nahodou neviete kolko ma vyde oprava ?
Ak bude treba tak v pohode mozes vymenit motor za druhy, nikde nemusis nic nahlasit. Motor sa uz berie za normalny nahradny diel..
Vymena tesnenia pod hlavu s vybrusom okolo 200 eur...
Vymena tesnenia pod hlavu s vybrusom okolo 200 eur...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
myslel som tesnenioe pod sanim ak si mal take priznaky tak to vsetko bude zle nieje to velka polozka tak by som to vymnenil a pokoj..drzim palceMirrec píše:Fuu ste ma potesili teplotu ukazovalo v pohode, No musel som chodit dako do roboty ; [ preco myslis vymenit sanie , sviecky , a vybrus hlavy ??? ma to s tym daco spolocne ? ja sa dako do motorov nevyznam ; [ Inak dufam ze to bude len to tesnenie pod hlavou ak hlava prasknuta tak pruser ; [ Potom asi len motor daky kupim a vymenim ..... Mi je luto aj ked ju nemam dlho ale som si ju oblubil ; ] Chalani inak keby som daval druhy motor bolo by to normalne legalne myslim to cislo motoru ci by som musel dako nahlasit na policii ci co ; ] A este ak nahodou neviete kolko ma vyde oprava ?
NO diki za rady skusim sa spytat aj na vybrus aj na to tesnenie pod sanim uvidime kolko mi zapitaju ; [
Takze uz som s tym postupil dalej zaniesol som to do servisu a rozobrali mi to ale nastastie tam nevidely nic vazne aj ventyli ostali v poriadku bude mi menit tesnenie pod hlavou , tesnenie pod vickom, hned aj rozvody , tusim ze mi spominal aj pumpu , sviecky, ale to ze neslo nastartovat vraj tym nebude asi!! lebo to rozobral skusal startovat tak sa pekne rozvody tocili aj benzin si tahalo len nechytilo.Este som rozmyslal ci to nebude kabel co ide s inducky do rozdelovaca lebo koncovka bola dost hrdzava podarilo sa mi to dako vysmirglovat [nie boh vie co ] aj tak to neslo no uvidime vraj ked to zlozime ; ] drzte palce!!