Skus změnit styl jízdy. Vytáčj motor přes 4000, 5 stupeń nepoužívej nebo max na dálnici. Nebo zapečeš ventily. Jaký benzin do toho leješ? V prní řadě si nechej vyměnit svíčky. Mám 30 000 a na štrece nad 30 km se dostanu na 5,8 l. Od auta čekám to na co je. Podobnou spotřebu jsem mněl když jsem mněl staré svíčky a jeden válec občas vynechal 24měsíců je na ně moc.hemendex píše:Pani, pardon, ze nedadviazem na nastolenu temu, ale uz som vazne zufaly z mojej spotreby, ktora je... no neskutocna.
Mam Aveo 1,4 a v meste sa pohybujem medzi 9,5-10 litra / 100 km !!!!
Nabehal som uz cca 15.000 km, takze o zabehovej spotrebe sa uz davno hovorit neda.
Auto nevytacam, jazdim normalne, akurat, ze teda len 10 km denne (v beznych mestskych podmienkach), z coho je asi polovica na studeny motor - asi to je problem.
Tak uz neviem, existuje nejaky skutocne overeny sposob ako zistit, ci mam vyrobnu chybu v motore alebo je toto normalne?
Aveo a spotřeba
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Aveo a spotřeba
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
- Reklama
V meste mam aj Ja okolo 9L, a mimo tak 7L.
Inac ked spominas svicky, to neni zly napad.
Mate niekto nejake doporucenie aku znacku sviecok ?
Inac ked spominas svicky, to neni zly napad.
Mate niekto nejake doporucenie aku znacku sviecok ?
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
no mne tam dali NGK ale pomyslam nad DENSO svieckami
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
Ahojte DENSO je s NGK na rovnakej urovni tam by som bral co je lacnejsie pokial teda nejdete riesit iridiove tie by som bral DENSO aj ked su drahsie.
CHEVY SPARK 1,2LT biely
Ak budete chciet napiste motor a zistim cenu aj NGK aj DENSO
CHEVY SPARK 1,2LT biely
Sranda, ze kazdy mi radi inak, nedavno mi zase odporucali po meste jazdit na stvorke a to teda pri 50 km/h. Obcas ale vypeciem motoru a idem aj po dialnici na stvorke, hoci teda dlhsie som to neurobil. Beriem spravidla Shell (Zvolen-Straze) ale skusil som aj Slovnaft, aj OMV, vysledok rovnaky. Takze dalsie tankovanie idem jazdit na 3000-4000 otacok a uvidimesaamm píše:Skus změnit styl jízdy. Vytáčj motor přes 4000, 5 stupeń nepoužívej nebo max na dálnici. Nebo zapečeš ventily. Jaký benzin do toho leješ? V prní řadě si nechej vyměnit svíčky. Mám 30 000 a na štrece nad 30 km se dostanu na 5,8 l. Od auta čekám to na co je. Podobnou spotřebu jsem mněl když jsem mněl staré svíčky a jeden válec občas vynechal 24měsíců je na ně moc.hemendex píše:Pani, pardon, ze nedadviazem na nastolenu temu, ale uz som vazne zufaly z mojej spotreby, ktora je... no neskutocna.
Nabehal som uz cca 15.000 km, takze o zabehovej spotrebe sa uz davno hovorit neda.
Auto nevytacam, jazdim normalne, akurat, ze teda len 10 km denne (v beznych mestskych podmienkach), z coho je asi polovica na studeny motor - asi to je problem.
Tak uz neviem, existuje nejaky skutocne overeny sposob ako zistit, ci mam vyrobnu chybu v motore alebo je toto normalne?
1.4 SEDAN KOMFORT, r.v. 2008, KOVA BB (4/2009)
Na stvorke 50kou ?
To je trapenie motoru, ved na trojke ked ides 50kou su otacky ledva 2500
Mimochodom, skus zmenit servis, a uvidis co ti povedia v inom
To je trapenie motoru, ved na trojke ked ides 50kou su otacky ledva 2500
Mimochodom, skus zmenit servis, a uvidis co ti povedia v inom
presne tak.. jazdi a hlavne nepridávaj prudko a nerob prudké brzdenie.. plinule brzdi s motorom a neboj sa ho vytáčať. ja ked idem predbiehat a mám zaradenú5-ku pri90ke tak kludne ho podradim na štvorku alebo aj na trojku podla toho ako rýchlo potrebujem predbehnúť. po tom otáčky sa pohybujú okolo 5,300ot/min
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Já mám 1,2 16V a lítá jako čert. Spotřeba kolem 6,5 l/100 km, kombinovaný provoz.hemendex píše:Pani, pardon, ze nedadviazem na nastolenu temu, ale uz som vazne zufaly z mojej spotreby, ktora je... no neskutocna.
V servise mi povedali, ze motor je v poriadku (KOVA BB) a ze tieto auta maju vyssiu spotrebu, len ked vidim, ze vy mate na tom istom aute ovela nizsiu, pride mi to divne.
Minuly tyzden som urobil trasu Zvolen - Tvrdosin a spat (cez Donovaly), priemernu spotrebu som mal 8 litrov !!!! (traja ludia v aute) a na Donovaly som musel ist na "trojke", pricom na felicii s rovnakou motorizaciou som toto riesil veselo na "stvorke".
Ak poznate to dlhsie stupanie za Hronskym Benadikom smerom na Nitru (kde konci dialnica) - tam tiez musim podradovat do stvorky, na inom aute to prebrusim na patke. Je mi to divne, pretoze mam "najsilnejsiu" 1,4 motorizaciu, nedokazem si predstavit, co by mi robila 1,2-ka.
No je fakt, že někdy ty hodnoty udávané výrobcem se mi zdají jen na papíře, 1,4 16V 100k. a krouťák kolem 130 Nm, to by to auto muselo tahat do kopců jako blázen.ladinek píše:já jezdím taky tak ,ráno 10km a odpoledne 10km když to vypínám je akorát zahřátý.Mám spotřebu tak 7l až 8l bych tipnul u studenýho motoru.Kopce jedu taky na 4 ale když to rozjedu tak i na 5.Když spomalím v kopci je pak akcelerace špatná.Jezdím tak 2500-3500to před kopcem 4000ot.Mám motor 1,4 eco tec ten novější
měl jsem feldu 1,6 to bylo oproti aveu brko s velkým B
Skutečnost je, ale bohužel jiná.
- Scorpion.11
jari ty máš v autě palubní počítač, že si tak pěkně spočítáš kombinovaný provoz a nebo je to jen odhadjari:Já mám 1,2 16V a lítá jako čert. Spotřeba kolem 6,5 l/100 km, kombinovaný provoz.
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Volal som do servisu (KOVA BB) s tym, ze sa mi ta spotreba a vykon nezdaju v poriadku, dostal som univerzalnu a ocakavanu odpoved - vsetko je v poriadku, kym nesvieti kontrolka poruchy na palubnej doske.
Pred 3 mesiacmi som bol na garancke, tam "udajne" vsetko skontrolovali, motor napojili na pocitac, hodnoty boli v poriadku, cize asi je chyba u mna... Ja uz neviem... Pozical som nedavno auto kamaratovi (45-rocny profesionalny vodic), oznamil mi, ze toto este nezazil, aby ukazovatel paliva takto prudko klesal. Kombinovana spotreba bola cca 9-10 litrov (cesty prvej triedy a prejazd cez dediny).
Zaroven mam stale problem s "dvojkou" za 14.000 km som este nenasiel vhodnu kombinaciu plynu a spojky pri preradovani z 1. do 2., stale mi to "cuká", mozno je problem aj tam.
Alebo fakt neviem soferovat...
Ale diky za rady, dam si to pozriet v inom servise. Alebo ak pojdete niekto cez Zvolen, brnknite mi na 0905220619 a vyskusate si to osobne
Pred 3 mesiacmi som bol na garancke, tam "udajne" vsetko skontrolovali, motor napojili na pocitac, hodnoty boli v poriadku, cize asi je chyba u mna... Ja uz neviem... Pozical som nedavno auto kamaratovi (45-rocny profesionalny vodic), oznamil mi, ze toto este nezazil, aby ukazovatel paliva takto prudko klesal. Kombinovana spotreba bola cca 9-10 litrov (cesty prvej triedy a prejazd cez dediny).
Zaroven mam stale problem s "dvojkou" za 14.000 km som este nenasiel vhodnu kombinaciu plynu a spojky pri preradovani z 1. do 2., stale mi to "cuká", mozno je problem aj tam.
Alebo fakt neviem soferovat...
Ale diky za rady, dam si to pozriet v inom servise. Alebo ak pojdete niekto cez Zvolen, brnknite mi na 0905220619 a vyskusate si to osobne
To cukanie pri zaradeni 2 a pusteni spojky robi aj mne.
Mne osobne sa tiez nezda moja spotreba, i ked mam ju o nieco mensiu ako Ty, ale stale neni v sulade s inymi avejkami a nebodaj technicakom.
A to uz mam najazdene takmer 23.000 km.
Mne osobne sa tiez nezda moja spotreba, i ked mam ju o nieco mensiu ako Ty, ale stale neni v sulade s inymi avejkami a nebodaj technicakom.
Takze moze byt celkom mozne, ze problem nie je v motore ale prevodovke.xwing píše:To cukanie pri zaradeni 2 a pusteni spojky robi aj mne.
Pytal som sa aj na to v servise - vraj je to okej a ked som ich poprosil, ci nevedia spojkovy pedal nastavit trochu volnejsie, cize aby zaberal uz naspodu a az po vrch (nie ako teraz, od polovice vytlacenia), oznamili mi, ze TOTO NIE JE MOZNE.