Zimní komplet alu kola? New Spark
Moderátor: Blue Lanos
Re: Zimní komplet alu kola? New Spark
Ahoj, taky to teď na Sparka řeším. Už jsem byl rozhodnutý jít do 13´ palcového rozměru na plechy, ale teď jsi mě zvyklal. Přece jen, budu mít stejnou barvu, liťáky tomu sluší víc, dokonce i v zimě
Chevrolet Spark 1.2 LS Plus, green cocktail
Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.2 JTS TI, Alfa Rosso
- Reklama
Tak tady mám ještě další fotky pro inspiraci na zimu
Chevrolet Spark 1.2 LT , green cocktail
to xstastnyr: můžu tě poprosit o přesný rozměr kol a pneu, které tam máš a způsob žádosti u Chevy zastoupení o homologaci? Díky předem, i pokud jsi to už někde psal a já se ptám dublovaně.
limach píše:to xstastnyr: můžu tě poprosit o přesný rozměr kol a pneu, které tam máš a způsob žádosti u Chevy zastoupení o homologaci? Díky předem, i pokud jsi to už někde psal a já se ptám dublovaně.
Ahoj,
kompletní kolo s diskem Dezent V 4x100 R14 ET35 a pneu Barum Polaris 2 165/65 R14.
Pneumatiky mají novější Sparky už v TP. Pokud nejsou tak lze po domluvě s importérem "http://www.scc-cz.com/homologace-vozidel-en.php" dopsat. Já jsem jim telefonoval i psal, ale zatím mi nic nebylo posláno. Budu je urgovat.
Litá kola jsou homologovaná pro dané auto. Certifikát mám. Takže v mém případě zajdu s certifikátem od kol a potvrzením od importéra na Odbor dopravy v místě bydliště.
Chevrolet Spark 1.2 LT , green cocktail
Díky. Já tedy ještě těch 14 dní počkám a mrknu, co budu mít ve velkém TP. Nechci už udělat chybu. Než jsem kupoval předešlé auto, tak jsem na radu origo dovozce pořídil nové 17 palce se zimníma gumama a ty mi pak vůbec neprošly přes přední brzdové třmeny z důvodu špatného ET. Nakonec jsem na nich tratil dobře 10 tis. Kč abych je vůbec udal jinam.xstastnyr píše:limach píše:to xstastnyr: můžu tě poprosit o přesný rozměr kol a pneu, které tam máš a způsob žádosti u Chevy zastoupení o homologaci? Díky předem, i pokud jsi to už někde psal a já se ptám dublovaně.
Ahoj,
kompletní kolo s diskem Dezent V 4x100 R14 ET35 a pneu Barum Polaris 2 165/65 R14.
Pneumatiky mají novější Sparky už v TP. Pokud nejsou tak lze po domluvě s importérem "http://www.scc-cz.com/homologace-vozidel-en.php" dopsat. Já jsem jim telefonoval i psal, ale zatím mi nic nebylo posláno. Budu je urgovat.
Litá kola jsou homologovaná pro dané auto. Certifikát mám. Takže v mém případě zajdu s certifikátem od kol a potvrzením od importéra na Odbor dopravy v místě bydliště.
Jen mě překvapuje šířka kola -5,5Jx14, protože pro původní čtrnáctky byla v TP u Sparku šířka 4,5Jx14, což je dost rozdíl. Ale asi se tam ty 5,5J vlezly, když je tam máš a pokud budou i v novém TP, tak OK.
Tak my zimní pneu dáme na stávající hlinikáče,nechce se nám ničit nové ALU kola, ty budeme kupovat na léto a to budou 15ctky..
Jinak ve velkem TP máme zapsány tyto rozměry:
4.5J X 13 ET 45: 155/80 R13
4.5J X 14 ET 43.5, 155/70 R14, 165/55 R14
5J X 15 ET45, 165/60 R15
Jinak ve velkem TP máme zapsány tyto rozměry:
4.5J X 13 ET 45: 155/80 R13
4.5J X 14 ET 43.5, 155/70 R14, 165/55 R14
5J X 15 ET45, 165/60 R15
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Ford Mondeo, 2.0 diesel
to jajuska95: právě proto mě překvapuje ta šířka disků u Dezentů, co tam dal xstastnyr. Rozdíl palce (4,5 v TP oproti 5,5) už musí být do podběhů a k rameni nápravy dost natěsno, i guma bude víc narovnaná než do oblouku. Aspoň tak to znám ze zkušenosti na jiných autech. Pokud to ale dodatečně homologuje i dovozce a schválí dopravka, tak to bude asi OK. Ale možná tam stejně na zimu koupím plechy 13´a bude to, na zimu se to dá vydržet a náklady na gumu (cca 800 Kč) jsou super.
Ahojte takze po dlhsej uvahe objednane a dodane Fulda kristall montero 3 v rozmere 165/65 R14.
Ten rozmer co je normalne na aute sa mi nepodarilo zohnat.Gumy pojdu zatial na origo elektrony a po zime sa uvidi.
Ten rozmer co je normalne na aute sa mi nepodarilo zohnat.Gumy pojdu zatial na origo elektrony a po zime sa uvidi.
CHEVY SPARK 1,2LT biely
PeterF píše:Ahojte takze po dlhsej uvahe objednane a dodane Fulda kristall montero 3 v rozmere 165/65 R14.
Dobrý nápad .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Taky způsob řešení, který připadá v úvahu, dobrá volba gumPeterF píše:Ahojte takze po dlhsej uvahe objednane a dodane Fulda kristall montero 3 v rozmere 165/65 R14.
Zdravím.
Ještě nemám vybrané auto a už koukám po kolech
Mám otázečku: Chtěl bych použít 15" kola. Jenže se mi nedaří sehnat kola s příslušným ET45 podle techničáku. Pokud použiji kola s ET35 bude nějaký problém? K tomu bych zvolil pneu 165/50 R15. Asi se tam širší nevejdou a pokud jo tak bych zvolil 185/55 R15
Uvítám jakýkoliv postřeh.
Ještě nemám vybrané auto a už koukám po kolech
Mám otázečku: Chtěl bych použít 15" kola. Jenže se mi nedaří sehnat kola s příslušným ET45 podle techničáku. Pokud použiji kola s ET35 bude nějaký problém? K tomu bych zvolil pneu 165/50 R15. Asi se tam širší nevejdou a pokud jo tak bych zvolil 185/55 R15
Uvítám jakýkoliv postřeh.