nejde nastartovat

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Bagi

nejde nastartovat

Příspěvek od Bagi »

Ahoj všichni
mám problém a třeba se s ním někdo setkal,tak prosím o radu.Mám Nubiru Kombi 99. 1,6i a když k ní příjdu a nějakou dobu stála tak zasunu klíček otočím, čerpadlo zabzučí a nastartuju bez problémů,vypnu motor a druhé startování už nejde - motor točí a nic.Počkám cca. 10-15 minut a v pohodě nastartuju.Někdy se mi stane že jde i druhé startování ( když to zkouším ).Jediné co jsem laicky vysledoval je že když jde nastartovat tak čerpadlo zabzučí malinko déle,když zabzučí kratčeji vím že nastartovat nepujde.Jestli má někdo nějakou zkušenost budu rád za každé info.Díky P
Reklama

ppp

Re: nejde nastartovat

Příspěvek od ppp »

to moze byt milion veci, staci v sekcii nubira, espero, nexia hladat nejde nastartovat a vyhupne na teba milion odkazov. Hned ako prve ma napada imobilizer, ale to vobec netusim ako preverit, aspon na nubire, este na nexii a espere ktore maju rozdelovace by sa mozno dalo. Na nich by sa malo dat nastartovat po jednoduchej uprave aj bez imobilizeru. Inak doba behu cerpadla nic nehovori, kym nie je podstatne rozdielna. Po zapnuti klucika totiz RJ na par sekund spusti cerpadlo a ak je doba ina, tak mozno je proste studensie a kapacita kondenzatoru alebo hodnota odporov alebo napatie v sieti je kusok nizsie a auto len za tychto chladnych ran nechce nastartovat. Podla popisaneho sa neda ani zistit ci ide o cerstvo kupene auto, ktoreho sa niekto zbavil lebo sa mu v nom uz nechelo nic menit a tak je vsetko od kablov, cez sviecky a mozno aj olej a filtre este povodne alebo ide o vzorne starane vozidlo.
Bagi

Příspěvek od Bagi »

Tak jsem auto dal do servisu a diagnostika nahlásila Imobilizér.Akorát zrovna tady s tím nic neudělají a tak to asi budu muset dát do Daewa.Zajímavé je že příjdu k autu po hodině a nastartuju pokud chci hned po tom tak už nic.V servisu říkali že jakmile je auto ohřáte tak to nejde, vychladne a první nastartování bez problému.Dost záhadné myslel jsem že buď to je funkční a nebo ne.Proč jednou jo a podruhé ne.Nemá někdo zkušenost,nebo neví co by to mohlo ještě být.Dík
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

To "bzučení" palivového čerpadla, takhle se přesně chová špatně načtený klíč(nebo problém s imobilizérem). Občas odchází cívka imobilizeru kolem spínací skříňky, může být špatný spoj v nějakém konektoru. Nezkoušel si i druhý klíč, jestli se chová stejně?
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Bagi

Příspěvek od Bagi »

Ahoj dík za radu,klíč to bylo první co po mně v servisu chtěli.Je to úplně to stejný.Večer jsem ještě zaskočil k autu a bez problémů jsem ho nastartoval,pak ještě jednou a konec.Servisáci říkali že může být někde uvolněný kablík ale mě to příjde divné že po i mírném zahřátí motoru už nastartovat nejde a vychladne a zase bez problému.Není něják imobilizér spřažený s čidly teploty,tlaku oleje a tak ? No uvídím příští týden jsem objednán do Daewa.P
koniQ
Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň

Příspěvek od koniQ »

no ak ti ostane svietit zamok na palubovke, a nejde nastartovat tak je to v haji, je to immo, ale ak immo zhasne pri starte tak to neni ono, ono vies aj ten immo je len cievky ktora sa moze teplotou menit ale ja som mal v aute extremy, 0 a 80 stupnov v lete takze tam skor pochopim
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Bagi

Příspěvek od Bagi »

Tak v pátek jsem potřeboval nutně zajet autem pryč tak jsem to risknul a jel. Nastartoval jsem bez problémů,i na místě jsem to zkusil a stále to starovalo tak jsem to testoval přes víkend a stále bez problémů.Včera odpo. mi to jednou nešlo a večer jsem jel z práce tak už taky a to i při prvním staru nestartovalo.Teď jsem byl u auta a první ne až asi třetí startování.Do servisu jsem to nedával jednak jsem myslel že to ještě testnu a pak i byli rádi -mají nemocného elektromechanika.No ale servis mě stejně nemine-děsí mě lidi co si nechávali opravovat Imo ( s cenama. )
Bagi

Příspěvek od Bagi »

Tak mám opraveno.Prý oxidace na nějaké svorkovnici- tak doufám že to už bude v pohodě.
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

Bagi píše:Tak mám opraveno.Prý oxidace na nějaké svorkovnici- tak doufám že to už bude v pohodě.
Zdravím, nevím, jestli ještě někdy dostanu odpověď, ale chtěl bych se šťastně už startujícího majitele zeptat, zda-li si nepamatuješ, kde se asi ta svorkovnice nalézala. Zda-li to nebylo někde u řídící jednotky či tak nějak. A jak po opravě? Auto už startuje? Mám totož úplně stejný problém jako jsi měl ty, akorát s Lanosem.

V servise mi akorát vysušili ŘJ a nabili baterku, až budu mít čas, kouknu se k ní sám, ale kdyby jakákoliv odpověď či nápad sem s ním, děkuji.
- viz. https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=17197
Daewoo Lanos 1.5i - rok 1998 - najeto 107 000 km
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“