Plexi ofuky (deflektory) na okna u CRUZE

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátor: Blue Lanos

Daff.Cz

Plexi ofuky (deflektory) na okna u CRUZE

Příspěvek od Daff.Cz »

Máte někdo zkušenost? přidělávali jste si je tam? popřípadě kde bych mohl koupit nějaký kvalitní? :)
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
Reklama

honza72

Re: Plexi ofuky (deflektory) na okna u CRUZE

Příspěvek od honza72 »

Dnes jsem namontil plastové ofuky předních i zadních oken. No nevypadá to špatně...

Jinak ještě další doplňky mého brouka:
- origo osvětlené prahové lišty
- origo záclonka zadního okna
- držák navigace Brodit do výduchu u řidiče
- ochranné lišty dveří, černé, plast
Přílohy
drzak_brodit_cruze_vydech.jpg
drzak_brodit_cruze_vydech.jpg (57.31 KiB) Zobrazeno 6695 x
zadni-zaclonka-okna.jpg
zadni-zaclonka-okna.jpg (72.17 KiB) Zobrazeno 6695 x
ofuk_okno_predni.jpg
ofuk_okno_predni.jpg (82.5 KiB) Zobrazeno 6695 x
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
honza72

Příspěvek od honza72 »

:D
Přílohy
prahova01.jpg
prahova01.jpg (14.3 KiB) Zobrazeno 6695 x
prahova02.jpg
prahova02.jpg (21.79 KiB) Zobrazeno 6695 x
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Daff.Cz

Příspěvek od Daff.Cz »

jj zítra je budu taky montovat ty ofuky. jinak lišty dveří a ty prahy osvětlený jsou taky v plánu
Life5

Příspěvek od Life5 »

Mam velkou radost ze sem konecne dávate fota a je na co se podivat a u clanku je od podledu jasne ocem kdo pise.Ja mam jen stale plnou hlavu toho nedostrikaneho podvozku tou gumovinou a tech ran a ted se do toho pridala zavada 95. Juknete mi nekdo na ten podvozek jak to mate strikane.Dik
Avik_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avik_CZ »

Life5 píše:Mam velkou radost ze sem konecne dávate fota a je na co se podivat a u clanku je od podledu jasne ocem kdo pise.Ja mam jen stale plnou hlavu toho nedostrikaneho podvozku tou gumovinou a tech ran a ted se do toho pridala zavada 95. Juknete mi nekdo na ten podvozek jak to mate strikane.Dik
Úplně stejně; víceméně jen na střední části zespodu prolisu na rezervní kolo, částečně na vnitřní části podběhů. Směrem ke krajům nástřik slábne a mizí. Zdá se mi, že než ochranu proti korozi to má funkci zpevňovací (rezonance, sváry?). Osobně jsem v klidu. Na auto a na prorezivění je záruka.
A obecně - chlapi, nehledejte na Cruzovi stále nějaké mouchy a užívejte si ježdění, dokud to funguje. Proto máme nové auto, abychom případné problémy řešili v rámci garance, nebo ne?
Cruze 1.8 LT, Black Carbon
Obrázek
Daff.Cz

Příspěvek od Daff.Cz »

Honza72: jak ti jde zavírat okno? jde to v pohodě? nebo ztěžka? a ani to nedojede uplně nahoru?

Tak jsem dneska přidělal ofuky, ale mám z toho nějaký zvláštní pocit. Doufám, že jsem je přidělal dobře, postupoval jsem podle návodu. Ale nějak se nechce dovírat okno, nemá to sílu to překonat ten odpor, je tam málo místa, musel jsem to dovřít (povytáhnout) rukama.

Uvidíme jestli si to sedne, pokud ne, půjde to od tama pryč, abych si nezničil okna nebo to el. otvírání.
honza72

Příspěvek od honza72 »

A Daffe, namontoval jsi správně ty pružné rozpěrky? Takové klipy z pružné oceli, které se musí zasunou do rámu, aby odtlačovaly ty ofuky v rozích a šlo zavírat okno jak po másle? Mě to jede normálně...
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Daff.Cz

Příspěvek od Daff.Cz »

No problém je v tom, že já tam žádný ocelový pružný rozpěrky neměl. Mám nějaký ofuky z Německa, ClimAir. dal jsem je tam a málem jsem to okno nezavřel.
Tak to je paráda, 1000 Kč v prd*li.
honza72

Příspěvek od honza72 »

No, tak ty moje jsou sice HEKO PL, ale zase tam byly 2 + 2ks pružných rozpěrek do rohů oken, tam kde sklo dojíždí a jelikož je u Cruze sklo hodně prohlé, je problém v tom, že bez nich to narazí na deflektor a je to v háji. Poláci asi už pochopili systém a navrhli to, aby to fungovalo.... A ještě jedna věc, bylo vidět, že ví co je potřeba i vzhledem k síle plexi. Bylo opracováno v té části co se zasouvá pod těsnění až na takovou žiletku. (Jo jinak, 650,-Kč 4 okna.)
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Daff.Cz

Příspěvek od Daff.Cz »

Hmmm, tak jsem ty německý kupoval proto, protože by měli mít homologaci. Na přední okna za 1000kč. ale jak to tak vidím tak budu muset pořídit ty polský.
To je radost teda. :(
Ale dost me prekvapuje, ze polaci uz pochopili a nemci, ti hi-tech vyspeli nemci delaj takovej zmetek. -P
Naposledy upravil(a) Daff.Cz dne ned srp 08, 2010 21:14, celkem upraveno 1 x.
Life5

Příspěvek od Life5 »

Pro Avik_CZ : Dekuju zi nformace jsme malinko klidnejsi co se týka toho pogumování.Mohl jsi treba prilozit foto ale bez tak díky. A tu plechovou ranu nepocitujes nekdy?
Ic mam

Příspěvek od Ic mam »

Ahoj Honzo72,kolik ťa stály ty světelné lišty na prahy,tos jich obědnával autoriz.servisu a tu montáž sis dělal sám?A na to připojeni teho osvětlení je v prahu kabelová příprava?
Vím,asi moc otázek na tebe,ale jak sem to tu pročet,tak to máš jediny za sebů,tak díky za možné info a máš u mňa :PP: :PP: :D .
honza72

Příspěvek od honza72 »

No asi takhle: byl jsem jeden z prvních padesáti majitelů Cruze, když byl uveden na trh v CZ LP 2009. No a dostal jsem k němu doplňky a mezi nimi byla i sada podsvětlených prahů dopředu a nepodsvětlených lišt dozadu. Každopádně je to sada s návodem na montáž do Cruze a kompletním kabelovým svazkem s konektorem, který umožňuje rozpojit jeden svazek v autě, zapojit sadu prahů a uvést vše zase ke zdárnému chodu. :D Má to i matrice pro nalepení na plastový práh, aby se to vše navrtalo na 100% přesně.
Funkce: rozsvítí se to s podsvětlením palubovky při otevření dveří, barva světla: modro-bílá. Typ zdroje: LED.

;)
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
Ic mam

Příspěvek od Ic mam »

Dík za vyčerpávající odpověď honzo 72,cenu budu muset nekde dohledat.Snad to vypadá tak dobťe jak píšeš.
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Interiér a exteriér“