Jaký motor v Tacumě zvolit?
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký motor v Tacumě zvolit?
Dobrý den Vám všem,
chci zakoupit Tacumu a tak okukuji co se o ní píše. A protože zde je přímo fórum, optám se jakou pohonnou jednotku zvolit v tomto voze, vhodnou k provozování na LPG ? Já vím o třech - 1.6 , 1.8 a 2.0l . Uváděny jsou i rozdílné výkony u stejných jednotek. Je některý z nich problematický, hlučný, "slabý" atd nebo je to jedno jaký motor a rozdíl je jen ve výkonech a možná spotřebě papírově? Ta se uvádí, že je vesměs u všech jednotek cca podobná.
Děkuji za Vaše postřehy a názory a hlavně Váš čas a přeji dobré dny.
Robert
chci zakoupit Tacumu a tak okukuji co se o ní píše. A protože zde je přímo fórum, optám se jakou pohonnou jednotku zvolit v tomto voze, vhodnou k provozování na LPG ? Já vím o třech - 1.6 , 1.8 a 2.0l . Uváděny jsou i rozdílné výkony u stejných jednotek. Je některý z nich problematický, hlučný, "slabý" atd nebo je to jedno jaký motor a rozdíl je jen ve výkonech a možná spotřebě papírově? Ta se uvádí, že je vesměs u všech jednotek cca podobná.
Děkuji za Vaše postřehy a názory a hlavně Váš čas a přeji dobré dny.
Robert
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký motor v Tacumě zvolit?
no mal som nubiru 1,6 išla celkom dobre ale ked som vyskušal 2.0 v leganze tak už pod by som NIKDY nešiel..spotreba rovnaká ale výkon je určite lepší..ja odporučam 2.0
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
Já mám 1.8 66kW a žádná raketa to není, spíš na klidnou jízdu, spotřeba tak kolem 8l/100. S dvoulitrem budeš mít tak o litr větší spotřebu, ale pojede to o dost líp a navíc dvoulitry byly většinou nejvyšší výbavy(CDX-volitelně byla automatická klima, otočná sedačka spolujezdce, dešťový senzor a vyhřívané přední sedačky).
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Mám Tacumu 1,8 - 72kW, LPG systém BRC již od počátku provozu. Spotřeba LPG do 10l. Najeto 185 000 km. Spokojenost.
Tacuma 1.8 + LPG - 72 kW
Dvoulitr je super- vyšší pojistka, jedna osma 72 kw- zlatý střed, jedna šest je pro klidnou jízdu (těžké auto). Spotřeba tě u všech motorizací plus, mínus vyjde nastejno. Hodně záleží na stylu jízdy, ovšem LPG je nejlepší volba
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Dvojliter je oproti 1,6-ke tichší, živší, spotreba rovnaká. 1.6 som sa zbavil. Teraz mám 2.0 a spravil som osobný rekord, 7,5l s "troma chlapmi a vercajgom" no v zime berie viac. Normálne jazdím za 8-8,5 litra. Jednašestka bol po dvojlitrovej Nubire krok späť. Ja by som už menší motor nebral, v hocičom. Ideálny by bol Hemi V8
Nubira I 2.0 CDX
Tacuma 1.6 SX
Tacuma 2.0 CDX
Orlando 2.0 LT 120kw AT
Tacuma 1.6 SX
Tacuma 2.0 CDX
Orlando 2.0 LT 120kw AT
- Hanzy
AMEN 2.0 nejlepsi volba pojistka rozdil 00 prd proste nejlepsi verze
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-
Mám 2,0 na LPG a slabší bych nebral. Spotřeba benzín 9l, LPG 10l. Povinné ručení platím 4.200 ročně - podmínka muž věk nad 30 let, bydliště mimo město. Byla to nějaká akce, ale nechali mi to i další rok.
Rezzo (Tacuma) 2,0 LPG r.v.2004, majitel od 03/09 Brno
Ahoj, všichni,
uvažuji o koupi Tacumy 2.0, ale protože by mě určitě čekaly minimálně rozvody, možná další věci na motoru, snažím se předem něco zjistit. V Tacumě by měl být motor 2.0 s výkonem 89kW, což jak se tady na fóru píše by měl být motor z Leganzy, ale se seškrceným výkonem. Neví někdo, zda je to seškrcení dáno jenom naprogamováním řídící jednotky a motory jsou mechanicky shodné, a jestli je ten motor shodný (alespoň mechanicky) s motorem v jiném Daewoo nebo Opelu? Ptám se, kdyby mě potkala generálka, abych se mohl v příslušném fóru "nachytřit" nebo zeptat, cena v servisu by se taky mohla blížit ceně ojetiny .
uvažuji o koupi Tacumy 2.0, ale protože by mě určitě čekaly minimálně rozvody, možná další věci na motoru, snažím se předem něco zjistit. V Tacumě by měl být motor 2.0 s výkonem 89kW, což jak se tady na fóru píše by měl být motor z Leganzy, ale se seškrceným výkonem. Neví někdo, zda je to seškrcení dáno jenom naprogamováním řídící jednotky a motory jsou mechanicky shodné, a jestli je ten motor shodný (alespoň mechanicky) s motorem v jiném Daewoo nebo Opelu? Ptám se, kdyby mě potkala generálka, abych se mohl v příslušném fóru "nachytřit" nebo zeptat, cena v servisu by se taky mohla blížit ceně ojetiny .
Zdravím,pokud mám informace o motorech 2.0 16V 98 kw,tak jenom ty co se montovaly Leganzy ,byly technologicky upraveny v Austrálii ve firmě Holden,tak tam pramení jistý výkonnostní rozdíl.Co se týče rychlosti,tak rozdílnost je v převodovce a rozvodovce.cmd píše:Ahoj, všichni,