Lanos - výmena brzdových platničiek

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
roman22

Lanos - výmena brzdových platničiek

Příspěvek od roman22 »

Hľadal som na fóre nejaký postup a foto na výmenu brzdových platničiek na Daewoo Lanos a nenašiel som. Nemá niekto návod, foto a postup?

Dík.
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Re: Lanos - výmena brzdových platničiek

Příspěvek od -peha- »

No to by si tu hladal márne veď to je asi tak to najlahšie čo sa na aute robí doma :D Sundaj kolo ( na to by mal byť návod v manuálu :twisted: ) a pak sundaj plávajúcí strmen a to tak že odskrutkuj 2 skrutky ale pred tým troška roztiahni platničky (strč medzi ne skrutkovač a takou primeranou silou je troška roztiahni-pôjde to lahšie dole) no a máš to rozobrané potom je dobré pred složením vybrať tie dva piestiky a pokud sú také do hrdzava tak vyčistiť a do toho sedla dať trocha vazelíny(tie piestiky musia chodiť volne a pri pritlačení sa chovajú ako keby tam bola pružina.Nové platničky troška pilníkom prebehni po hranách kde sedia v strmeni a dobré je na dať trocha medenej vazelínky no a potom ješte potlač ten velký piesť aby ti tam platničky sadli a poskladaj to :idea: a je hotovo len potom naštartuj a pár krát sešlápni brzdu :D

No tu kukni to je ten piestik

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=19&t=16473
roman22

Příspěvek od roman22 »

Ďakujem.

Ináč som manuálne zručný, ale práve toto som ešte nikdy nerobil a bál som sa, aby tam nebol nejaký zádrhel(že nejde ručne roztiahnuť valček, len pomocou prípravku a pod.) A sú tam aj nejaké pružiny? Lebo v niektorých typoch áut áno. Či pre istotu mám aj tie objednať. Môžu byť staré, hrdzavé a pod..
solimx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solimx »

ahoj,

dodam jednu poznamku, na lanose tie platnicky drzi nejak pokopy nejaky napinaci drat, aby boli v spravnej polohe. Je taky zvysly cez celu celust. Mne sa to podarilo zlomit ten napinaci drat ci jak sa to vola. Tak odporucam nevyhybat ho moc.

ahoj
Lanos 1.5 8V, 63kW, disky 13" Alu Enzo, gumy Kleber, LPG Tartarini, spotreba leto 5.8l/100km :)
mikrovlnka Daewoo, radio Daewoo, babetta 210, 2 rychl.
cestný zavodny bycikel
pred Langosikom: s105, s120, s130, fav 136L LPG karbec,fiat polsky,oltcit,format 135LXi LPG
Libor Lanos 1.6 16V

Příspěvek od Libor Lanos 1.6 16V »

brzdové destičky a brzdové kotouče sem měnil minulý týden, je to jednoduchá práce, ale má to háček - aby si u lanose sundal brzový třmen je zapotřebí povolit dva šrouby, v tom neni problém, problém je v tom, že jsou to imbusové šrouby na sedmičku imbus a ten se sakra blbě shání... jinak dobrý
Habron

Příspěvek od Habron »

Nástrčná hlavice inbus 7 na ráčnu 1/2" stojí asi 60,- Kč a mají ji v každém železářství, kde prodávají sortiment Tona.
... nikdy v životě bych nechtěl hondu ...
Odpovědět

Zpět na „LANOS“