klimatizacia & kurenie
Moderátor: Blue Lanos
klimatizacia & kurenie
Zdravim
Mam otazocku ako Vam funguje automaticka klimatizacia - dajme tomu ze vonku je 26C a ja nastavim 25C a stlacim AUTO tak mi zacne chladit na plny vykon casom uberie silu fukania ale stale ide studeny vzduch
Mal som predstavu ze masina nastavy vystup na 25C ale nie ze tam pusti priamo z klimy -4C
Ak mi to nefunguje tak ako Vam neviete kde je problem
a este ten snimac vonkajsej teploty (da sa zobrazit pri hodinach) aku ma presnost ? moc mu neverim hlavne ked sa auto zohreje tak sa mi zda ze meria viac ako by mal
Dakujem
Mam otazocku ako Vam funguje automaticka klimatizacia - dajme tomu ze vonku je 26C a ja nastavim 25C a stlacim AUTO tak mi zacne chladit na plny vykon casom uberie silu fukania ale stale ide studeny vzduch
Mal som predstavu ze masina nastavy vystup na 25C ale nie ze tam pusti priamo z klimy -4C
Ak mi to nefunguje tak ako Vam neviete kde je problem
a este ten snimac vonkajsej teploty (da sa zobrazit pri hodinach) aku ma presnost ? moc mu neverim hlavne ked sa auto zohreje tak sa mi zda ze meria viac ako by mal
Dakujem
- Reklama
Re: klimatizacia & kurenie
Na ovládaní klimy je snímač vnútornej teploty a aj podla neho ide automatika. Keď nastavíš teplotu, tak chladí až kým nedosiahne tu teplotu v aute a potom zníži vykon a potom už len udržuje. Čidlo vonkajšej je v strednom stlpiku, a ak sa auto rozpáli tak ukáže vyššiu teplotu. Ak dáš hladat, už je tu toho popísané dosť a dozvieš sa viac.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
čidlo venkovní teploty pro klimu je vpředu u chladiče, to v hodinách s klimou nemá nic společnýho a jinak mě to funguje stejně, tak je to tak asi správně
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
-
- Kontaktovat uživatele:
Automatika je riadená troma senzorama a to na jej predku je kabínový,pod oknom je slnečný a v nárazníku vonkajší.Pokud nastavíš AUTO tak sa klíma riadí senzoramy vždy podla výpočtu takže Ti odhad vonkajšej nepomôže lebo pokud svietí na okno slnko tak sun senzor ti oznamuje velké prehriatie (nezakrývaj ho ani neodpojuj lebo sa klíma vrazí do núdzového módu) no a pokud dakoho (aj mna občas) rozčiluje to automatické chladenie je lahká pomoc vypni ho a nastav si ručne ono to vlastne aj potom funguje automaticky len to ťahá vzduch z vonka a ofuky idú ako chceš Ty a nie automatika Inak tak ako popisuješ je to normálné to robí aj Superb ale už som jazdil s renaultom a tam klobúk dole pred automatokou ta je tam špičková
Ještě by mě zajímalo , jestli se nějak sleduje vnitřní vlhkost v kabině. Příklad : normálně jedu stálou ryhlostí slunce pořád stejný, klima udržuje 24 stupnů a fouká na druhý stupen, z ničeho nic zvýší rychlost větráku na maximum a po dvouch sekundách zase rychlost stáhne , prostě mě to připadá jak když chce najedou do kabiny vyfouknout celej objem výparníku .
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám dojem že ta mriežka na panelu je práve na vlhkosť ale ten systém je taký že to zráta všetko dokopy čiže vnútro okno a vonku a podla toho sa riadí a je to tak že majprv fúká na osádku a potom pustí okna a tak to striedá no a keď nefúká na okno tak sa teplota zvyšuje takže preto to kolíše ale to je normálné
Dikes za odpovede
Kedze mi to funguje ako Vam skusim to trochu zmenit
pre pehu snimace su 4 je tam este snimac teploty vody niekde za radiom
ten vo vnutry riad. jednotky za tou mriezkou funguje tak ze to nasava vzduch a ked dosiahne danu teplotu tak sa to ureguluje a ja si myslim ze tam je ten najvacsi problem. skusim ho umiestnit niekde do stredu vozidla a vyskusam podla mna by ta automatika mala fungovat ked uz tam napchali tolko snimacov.
druha varianta dat ten snimac priamo na vystup vzduchu to znamena ze by to malo nastavit priamo teplotu vzduchu ktora bude natukana v riad. jednotke akurat neviem co to spravy s tym zvyskom riadenia kedze to este meni otacky a smer fukania zajtra idem testovat
Kedze mi to funguje ako Vam skusim to trochu zmenit
pre pehu snimace su 4 je tam este snimac teploty vody niekde za radiom
ten vo vnutry riad. jednotky za tou mriezkou funguje tak ze to nasava vzduch a ked dosiahne danu teplotu tak sa to ureguluje a ja si myslim ze tam je ten najvacsi problem. skusim ho umiestnit niekde do stredu vozidla a vyskusam podla mna by ta automatika mala fungovat ked uz tam napchali tolko snimacov.
druha varianta dat ten snimac priamo na vystup vzduchu to znamena ze by to malo nastavit priamo teplotu vzduchu ktora bude natukana v riad. jednotke akurat neviem co to spravy s tym zvyskom riadenia kedze to este meni otacky a smer fukania zajtra idem testovat
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten 4 je na krytu radiátora na ten som zabudol ten sa musí vyberať keď sa mení radiátor (bola to fuška no kúríme krásne ) takže máš pravdu sú tam 4
1....COOLANT TEMPERATURE SENSOR .........je na krytu radiátora
2....AMBIENT AIR TEMPERATURE SENSOR......je v nárazníku
3....IN–CAR TEMPERATURE SENSOR.............je v panelu klímy a za ním je hadica
4....SUN SENSOR.....................................je pod oknom
A to to sú chybové hlásenia 00 je OK
01 - Chyba senzoru uvnitř auta
02 - Chyba senzoru teploty okolního vzduchu
03 - Chyba senzoru teploty chladící kapaliny
04 - Chyba na vstupu směšovače vzduchu
05 - Chyba slunečního senzoru
06 - Chyba napájení tranzistoru
07 - Chyba relé
08 - Vnitřní (MICOM) chyba
A tady je ten radiátorový
1....COOLANT TEMPERATURE SENSOR .........je na krytu radiátora
2....AMBIENT AIR TEMPERATURE SENSOR......je v nárazníku
3....IN–CAR TEMPERATURE SENSOR.............je v panelu klímy a za ním je hadica
4....SUN SENSOR.....................................je pod oknom
A to to sú chybové hlásenia 00 je OK
01 - Chyba senzoru uvnitř auta
02 - Chyba senzoru teploty okolního vzduchu
03 - Chyba senzoru teploty chladící kapaliny
04 - Chyba na vstupu směšovače vzduchu
05 - Chyba slunečního senzoru
06 - Chyba napájení tranzistoru
07 - Chyba relé
08 - Vnitřní (MICOM) chyba
A tady je ten radiátorový
- Přílohy
-
- DSC00413.jpg (122.43 KiB) Zobrazeno 2552 x
caute chlapci prosim vas....ked neni naplnena klima ma leganzu neaku poistku ze sa nepusti?viem ze to tak byva len neviem ci to ma aj leganza....pretoze nemam naplnenu klimu a nejde ju pustit..chcem vediet ci je to tym chcem ju naplnit a nerad by som ju daval plnit ked aj tak nepojde..dakujem:)
Máš pravdu je tam tlakový spínač ktorý ju nezapne ak neni naplnená je to na každom aute
super.toto som chcel pocut:) diky moc:)