Chevrolet Cruze 1.8 vs 1.6

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další

Moderátor: Blue Lanos

Avik_CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Chevrolet Cruze 1.8 vs 1.6

Příspěvek od Avik_CZ »

Daff.Cz píše:Ten cudlik nema jen LT, ale i moje LS+, taky by me zajimalo na co to je?
Ten "čudlík" by měl být čidlem venkovní teploty.

Viz http://www.chevroletcruzeforum.com/inde ... indicator/
Cruze 1.8 LT, Black Carbon
Obrázek
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

honza72 píše:A prečo by si nevytáčal motor?? Je to 16-ti ventil s variabilním časováním všech ventilů, kterému se v otáčkách líbí. A neboj se, v záběhu ti to elektronika skrouhne dříve, než po pěti a pak po deseti tisících km...
Nejhorší je "zajet" 16V blbě, tj. podtáčením a nějakýma 2000 rpm. Já pokud podřadím a šlápnu na to, auto vystřelí a tahá k šesti tisícům, jak divé....

:)
To je nějaká novinka Cruzeho ? Že mu elektronika omezí otáčky v záběhu ? Zatim každý auto co jsem zajížděl (3 kousky) se dalo od začátku vytáčet až k červenýmu poli, kde teprve zasáhnul omezovač.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
honza72

Příspěvek od honza72 »

Ono je to trochu zjednodušeno. Ve skutečnosti je to tak, že nové auto reaguje na čistě elektronický plyn jinak, než po pěti nebo deseti tisících km (jakoby záběhu). Je to první Daewoo, který má čistě elektronický přenos pedálu, klapku má taky elektronickou, pouze s motorkem, takže tam není: lanko - klapa - snímač klapky - ECM - příprava směsi - výkon motoru... atd. U Cruza šlápneš na plynový pedál a děj se vůle elektroniky. No a u nového ty reakce byly jiné, na derivaci změny polohy pedálu reagoval pomaleji, tj. nešel hned do otáček v krátkém čase. Po uplynutí několika tisíc km je reakce na sešlápnutí úplně jiná. Takže v čase t, je x tisíc otáček motoru rychleji a tím pádem je jiný pocit z jízdy autem, je takové živější a dravější, což při přehnaném sešlápnutí znamená, že k maximálním otáčkám se dostaneš dříve a dříve tak zrychlíš...

:D
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Jestli to nebude spíš tim že se ty řídící jednotky adaptujou na tvuj styl ježdění.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
mikikoti

Příspěvek od mikikoti »

no ja neviem ako vy ale brigadujem v chevrolete no a tam tie 1.6 su take zive ze staci jemne prislapit plyn a uz gumi pistia :lol: :lol: :lol: . a to su cisto nove bez zabehu.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
ladinek

Příspěvek od ladinek »

honza72 píše:Ono je to trochu zjednodušeno. Ve skutečnosti je to tak, že nové auto reaguje na čistě elektronický plyn jinak, než po pěti nebo deseti tisících km (jakoby záběhu). Je to první Daewoo, který má čistě elektronický přenos pedálu, klapku má taky elektronickou, pouze s motorkem, takže tam není: lanko - klapa - snímač klapky - ECM - příprava směsi - výkon motoru... atd. U Cruza šlápneš na plynový pedál a děj se vůle elektroniky. No a u nového ty reakce byly jiné, na derivaci změny polohy pedálu reagoval pomaleji, tj. nešel hned do otáček v krátkém čase. Po uplynutí několika tisíc km je reakce na sešlápnutí úplně jiná. Takže v čase t, je x tisíc otáček motoru rychleji a tím pádem je jiný pocit z jízdy autem, je takové živější a dravější, což při přehnaném sešlápnutí znamená, že k maximálním otáčkám se dostaneš dříve a dříve tak zrychlíš...

:D

:D nevím jestli je cruze prvním chevy ,ale Aveo s Eco tec motorem má to stejný ,žádný lanko a el. pedál i el klapku-i Chlapi cruizácký já kdybych měl CRUZE tak jsem štastnej jak blecha za takový brko a bylo by mě jedno jestli je to 1,6 1,8 nebo diesl ,kdyby bylo víc pěněz tak je doma -i tak ať Vám to jezdí a nežere :lol:
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke

[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Zdenek R6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek R6 »

mikikoti píše:no ja neviem ako vy ale brigadujem v chevrolete no a tam tie 1.6 su take zive ze staci jemne prislapit plyn a uz gumi pistia :lol: :lol: :lol: . a to su cisto nove bez zabehu.

A kde brigáduješ? Já jen kdyby si někdo chtěl koupit nové auto tak ať se tomuto autosalonu vyhne :D
Bílý Cruze 1,8 LT
Yamaha R1
Yamaha R6
MadAss
Opel Omega C
PETO

Příspěvek od PETO »

Zdenek R6 píše:
mikikoti píše:no ja neviem ako vy ale brigadujem v chevrolete no a tam tie 1.6 su take zive ze staci jemne prislapit plyn a uz gumi pistia :lol: :lol: :lol: . a to su cisto nove bez zabehu.

A kde brigáduješ? Já jen kdyby si někdo chtěl koupit nové auto tak ať se tomuto autosalonu vyhne :D

:lol: :lol: :lol:
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
milosh

Příspěvek od milosh »

V sobotu jsem videl v automotorevue opakovany test cruze, kde rikali ze kdyz kupovat tak slabsi motorizaci se "zakladni" vybavou, protoze ta vyssi uz se cenove nevyplati, coz ale plati u kazdeho auta? Mate nekdo moznost srovnat kdyz pominu ze 1.8 samo lip pojede -i
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
topa77

Příspěvek od topa77 »

No nevím, celou reportáž jsem neviděl, ale ten konec byl zajímavý. To co drtivá většina jiných recenzí považují za kvalitní oni považují za podřadné, třeba jízdní vlastnosti.... to opravdu zaujme. Samozřejmě je možné že jezdili s nejnižší výbavou na malých kolech, ale i tak je to divné.

A otázka co je výhodné.... stačí zkusit konfigurátory ostatních automobilek a naskládat do nich to co má Cruze LT, odečíst potencionální slevu 5 až deset procent a pak se uvidí... já to před koupí zkoušel a Cruze vyšel vždy výhodněji. Je třeba ale říci, že jsem měl fleetovou slevu.
černý Cruze 1,8 LT
mino

Příspěvek od mino »

Jazdili s najvyššou možnou výbavou aj kožené sedačky a diesel 150k. Auto v reportáži ako celok velmi pekné ale motor a jazdné vlastnosti zjazdili.
Škoda Roomster TSI
topa77

Příspěvek od topa77 »

Tak to je jasné, to bylo tou kůží. :) v tom horku se člověk spotí a pak v sedačkách lítá jak namydlený a ti troubové to přičtou špatným jízdním vlastnotem ;)
černý Cruze 1,8 LT
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Cruze“