Nexia mě opět nechala na půli cesty...prosím o radu
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Nexia mě opět nechala na půli cesty...prosím o radu
Ahoj chlapi!
Dnes se mi při podřazeni na dvojku a zvýšení otáček (nad 4000? asi) v kopci rozsvítilo check engine,a auto po pár zaškubání zdechlo.
1.5 MPI 97' 8V 55kw
Den předtím si vzpomínám na smrádek jako by se pálil plošný spoj,nebo nějakej bakelit,všimla si toho i manželka.
Jediný poznatek je,že byla na s*ačku rozteklá pojistka co se nachází na opačné straně pojistkové skříňky,z vnitřku přístrojovky,(jsou tam dvě 30A) tak ta spodní.dle knížky F19,nebo F20-přerušená nebyla.plast okolo natavený.vyměnil jsem za jinou,a nic.
Rozdělal jsem co jsem mohl,ale nic jsem neodhalil.
Palivový čerpadlo běží.
vše funguje
startér točí
rozdělovač jsem rozdělal,nic zvláštního.
před třemi dny jsem měnil zapalovací kabely.
(staré jsem teď taky zkoušel znova namontovat-nic)
Nehází to jiskru!
Všechno co jsem našel jsem "očichal" ale nic nesmrdí.ani cívka,rozdělovač,nic vevnitř,ani ŘJ.
Cívka má na sobě nějakej bílej flíček,ale nevím jestli tam byl i před tím(taky nesmrdí)
Jak zkusím jestli to neni cívka?nemám ohm metr.
A jelikož jsem po noční,a mám dost,proto jsem ve starších tématech nehledal,tak jdu spát...musim
Díky za jakoukoliv radu,díky!
Dnes se mi při podřazeni na dvojku a zvýšení otáček (nad 4000? asi) v kopci rozsvítilo check engine,a auto po pár zaškubání zdechlo.
1.5 MPI 97' 8V 55kw
Den předtím si vzpomínám na smrádek jako by se pálil plošný spoj,nebo nějakej bakelit,všimla si toho i manželka.
Jediný poznatek je,že byla na s*ačku rozteklá pojistka co se nachází na opačné straně pojistkové skříňky,z vnitřku přístrojovky,(jsou tam dvě 30A) tak ta spodní.dle knížky F19,nebo F20-přerušená nebyla.plast okolo natavený.vyměnil jsem za jinou,a nic.
Rozdělal jsem co jsem mohl,ale nic jsem neodhalil.
Palivový čerpadlo běží.
vše funguje
startér točí
rozdělovač jsem rozdělal,nic zvláštního.
před třemi dny jsem měnil zapalovací kabely.
(staré jsem teď taky zkoušel znova namontovat-nic)
Nehází to jiskru!
Všechno co jsem našel jsem "očichal" ale nic nesmrdí.ani cívka,rozdělovač,nic vevnitř,ani ŘJ.
Cívka má na sobě nějakej bílej flíček,ale nevím jestli tam byl i před tím(taky nesmrdí)
Jak zkusím jestli to neni cívka?nemám ohm metr.
A jelikož jsem po noční,a mám dost,proto jsem ve starších tématech nehledal,tak jdu spát...musim
Díky za jakoukoliv radu,díky!
Naposledy upravil(a) kaboo dne úte črc 20, 2010 10:40, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Nechcijet 1.5
- Reklama
Re: Nexia mě opět nechala na půli cesty...prosím o radu
Daewoo Nechcijet 1.5
Ak to nehadze iskru, tak mohol odist oriesok zapalovania v spinacej skrinke ako mne....
Dalej mohla odist cievka v rozdelovaci alebo najskor indukcna vysokonapätova cievka pri blatniku co je. Tu zistis ci je funkcna velmi lahko. Od nej ide zapalovaci kabel do stredu rozdelovaca. Odpoj ho ztamadial, drz ho tak len cca 2 cm od rozdelovaca, od toho stredu s kadial si ho odpojil a manzelka naj ti startuje a uvidis ci preskakuju iskry do rozdelovaca alebo nie... Ak hej, chybu hladaj potom v rozdelovaci, iskra nejde dalej. A ak nie tak je vadna ta indukcna vysokonapätova cievka alebo oriesok zapalovania v spinacke...
Dalej mohla odist cievka v rozdelovaci alebo najskor indukcna vysokonapätova cievka pri blatniku co je. Tu zistis ci je funkcna velmi lahko. Od nej ide zapalovaci kabel do stredu rozdelovaca. Odpoj ho ztamadial, drz ho tak len cca 2 cm od rozdelovaca, od toho stredu s kadial si ho odpojil a manzelka naj ti startuje a uvidis ci preskakuju iskry do rozdelovaca alebo nie... Ak hej, chybu hladaj potom v rozdelovaci, iskra nejde dalej. A ak nie tak je vadna ta indukcna vysokonapätova cievka alebo oriesok zapalovania v spinacke...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Tak jiskru to nema.
dneska už na to moc času mít nebudu,zítra zkusím pořídit voltmetr(ohm metr)a změřit tu cívku-teda snad to zvládnu podle knížky...
s tím oříškem mě to napadlo taky,ale zatím nevim jak to zjistit.
dneska už na to moc času mít nebudu,zítra zkusím pořídit voltmetr(ohm metr)a změřit tu cívku-teda snad to zvládnu podle knížky...
s tím oříškem mě to napadlo taky,ale zatím nevim jak to zjistit.
Daewoo Nechcijet 1.5
Nenapadá Vás ještě někoho něco dalšího,co s tím třeba souvisí?
Díky
Díky
Daewoo Nechcijet 1.5
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
roztekly plast na poistke...to bud rad ze si nevyhorel..
vyklop tu poistovku, a pozri ci nejsu obhorete aj draty..
kontakty a vsetko naokolo.. F20 je tusim jedna z hlavnych na zapalovane..
kukni este do elektroschemy..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
Skús premerat prívod do indučky či tam je neaké napetie .Potom ešte pozret relé zapalovania neviem ako na nexii ale lega ich má no a ešte pozret komplet všetky poistky a prekontrolovat káble či tam neni neaký skrat ,dalej pozret ukostrenie motora s kasnou zatial stačí hodne zdaru a čím skôr nech jazdí
pojistkovka byla venku,nic ohledně kabelů jsem nenašel,žádné ohořelé,nebo zhnědlé.JRD McLAREN píše:roztekly plast na poistke...to bud rad ze si nevyhorel..
Zítra budu zkoušet a proměřovat odpor cívky,prej se to musí měřit když v tom není napětí(?)
Teď jsem v práci
dle schématu v knížce je to motor kompresoru - vysoké otáčky,ale klimu nemám...
Daewoo Nechcijet 1.5
Vypadá to na indukční cívku, nemáte ji někdo prosím funkční?v kolíně jsem novou nesehnal
Daewoo Nechcijet 1.5
Kolega BlackJohn zapojil do espera i cívku ze š120, jen tak na zkoušku, někde to tady je jak to zapojit
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
no ta shorela pojistka to neni jen tak.urcite to chce zjistit na co presne je a kam vede.
a pri zapnuti zapalovani by mel na civce byt 12 v jsou tam 4 draty 2 bily 2 cerveny tak asi ty cerveny by mely byt pod proudem ale nemam schema tak taky nevim.
kazopadne civku mam tak se stav ale pokud nezjistis co zpusobilo tu utavenou pojistku muzes odsmazit i novou civku.
odpor civky rozdelovace uz vis?
a pri zapnuti zapalovani by mel na civce byt 12 v jsou tam 4 draty 2 bily 2 cerveny tak asi ty cerveny by mely byt pod proudem ale nemam schema tak taky nevim.
kazopadne civku mam tak se stav ale pokud nezjistis co zpusobilo tu utavenou pojistku muzes odsmazit i novou civku.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Ahoj,palikx píše:no ta shorela pojistka to neni jen tak.urcite to chce zjistit na co presne je a kam vede.
Ta pojistka-to se mi stalo u více spotřebičů-výhřev zadního skla,a tak...to jsou nějaký šmejdy pojistky(30A)
když tam dám novou,netaje.nikdy se ani jedna nepřerušila-asi dobrej plast,minule to psali i ve světě motorů(před 14 lety )
12 V bez problémů,přívod do cívky,i z cívky do rozdělovače(napájí asi ty cívky v něm)
cesta do cívky bez problému.
Avšak jiskra nikde.
Při tom,jak jsem to zkoušel při různých testech startovat,se to jednou povedlo(po manipulaci s cívkou),ale zdechlo to hned jak se zvýšily otáčky motoru po přidání plynu.
ODPORY v cívce mají být dle knihy:
primární vinutí 0,35-0,45 ohmů-ukázalo 0,08
sekundární vinutí 7500-9500 ohmů-naměřeno nula
izolační odpor má být nekonečno,neukázalo nic
Daewoo Nechcijet 1.5
Dal jsem tam tu ze Š120 ne teda hned,ale chytlo to!!!!!!!!conpet píše:Kolega BlackJohn zapojil do espera i cívku ze š120, jen tak na zkoušku, někde to tady je jak to zapojit
motor šel normálně,i při vysokých otáčkách.
Pak jsem to zkoušel zase na starou cívku,jakoby to na drnk chtělo chytit,ale nakonec nic.dal jsem tam znova Š120,zas to nechtělo dlouho čafnout,ale nakonec to chytlo,a zase ok.....potom při jakémkoliv pokusu nastartovat ok.
Tak snad to byla cívka.
Díky za tip!!
Daewoo Nechcijet 1.5