Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
Re: spotřeba
PeS: a jaký auto si budeš kupovat?
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
- Reklama
- PeS
- Kontaktovat uživatele:
To se raději ani neptej, když to tu napíšu, tak mě budou kamenovatDaff.Cz píše:PeS: a jaký auto si budeš kupovat?
Ale když už ses zeptal - čistě prakticky to řeším - moc toho nenajezdím. Nejprve jsme zvažoval Chevrolet Cruze, pak Renault Fluence a nakonec jsem objednal - v hotovosti - Dacii Sandero 1.6 Arcticu - přímo s LPG. Ve středu si pro ni jdu... Cena v plné výbavě a s plynem je 210 000,- Kč (včetně fleetové slevy 4%)
Tak já tě určitě kamenovat nebudu. Pokud toho moc nenajezdíš a koukáš na peníze tak je to dobrá volba. Určitě to nebylo žádný unáhlený rozhodnutí. Hlavně ať si s tím ty spokojenej. Ta cena je krásná.
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
Na tom diesely sa da ist v pohode na spotrebu 6.5, ale pedal sa musi iba jemne hladkat. Co sa moc neda. Nejdem si kvoli tomu kupovat nove auto, ale dalsie by asi bolo turbobenzin. Co som aj povodne chcel, ale Cruze take bohuzial neponukal...PeS píše:Mám to přesně spočítané - pokud nechcete mít výborná krouťák a pohodlnou jízdu po dálnici, rozhodně ne diesel! Prostě Vás kilometr přijde o dost dráž, než u benzínu. Vím co říkám, protože jsem s 2.0 CDTi najel 54000km a právě kvůli vysokým nákladům jsem ho prodal. K čemu mi je, že nádherně táhne a má opravdu příjemný chod, když jsem ho kupoval kvůli spotřebě, která je v podstatě stejná, jako u benzinu...chrudoš píše:Uprime mi taky uchazi smysl dieselu pro normalni pouzivani. Je drazsi, spotreba je pouze o 1-2 l nizsi a servisni prohlidky jsou dvakrat casteji. Suma sumarum, ten diesel se nemuze vyplatit
Takže ve středu si jdu pro nové auto - a bude to benzin s LPG...
A to tu nema nikto ten slabsi diesel (125HP)??? Aku ma spotrebu tento?
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Já se vrátím k benzínu. Mám LT 1,8 a po cca 1600 km to žere v průměru 8,8 l/100 km. Jezdím tak 40% město, 40% mimo město a zbytek dálnice.
černý Cruze 1,8 LT
Tak v 18t km, Cruze 1,6l, dlouhodobý průměr 8,07l/100km.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Pohoda, neresil bych
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Docela by mě zajímalo spotřeba 1,8 a 2,0 nafty při stejné jízdě. At si říká kdo chce co chce, díky tomu turbu na to člověk šlape častějc víc než s benzínem. Co se týče celkových cen tak nevim kdy se až vyplatí ten diesel. Jezdil sem obě auta- zatímco benzín prostě netáhne, tak zase zatáčky jsou s tim zábavnější. Jak řikám. škoda že neni turbobenzín, tam by se dalo skloubit obojí. Ale radši bych tu spotřebu už přestal řešit ne? litr navíc nikoho nezabije a lepší je si jízdu užit než furt koukat na display kolik žere.
Cruze VCDi LT 6MT 120kw black, cihlově-červená kůže, 235/45/R18
Presne tak, zalezi jen na osobnich preferencich. Zatah dieselu je vybornej, ale kdyz ze semaforu vidis, jak tad diesel vedle tebe sazi ty kvalty jeden za druhym a ty porad tahnes na dvojku trojku, rozdil se velice rychle smazava. Takze diesel me nikdy nepresvedci. A rozdil ve spotrebe neni nijak zasadni pro priklon k dieselu, max 0,50 na kilometr, servis dieselu je castejsi, tzn diesel se nemuze ekonomicky vyplatit ani po 100tkm, to at mi nikdo netvrdi.
A spotrebu uz taky neresim, tady zavladla vseobecna panika (vcetne me), kdy si nove auto sedlo o dost pozdeji, nez bylo receno, ale ted, jezdim 50 procent ve meste, nemazu se s tim, ale ani netrham asfalt a spotreba 8,2, moje predstava byla 8,0, takze paradicka!
A spotrebu uz taky neresim, tady zavladla vseobecna panika (vcetne me), kdy si nove auto sedlo o dost pozdeji, nez bylo receno, ale ted, jezdim 50 procent ve meste, nemazu se s tim, ale ani netrham asfalt a spotreba 8,2, moje predstava byla 8,0, takze paradicka!
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Ted jsem cetl nejaky PR clanek kde bylo psano ze turbobenziny by se mely do Cruze delat, zrejme to bude stejny motor-y jako se davaji do nove astry J.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
JJ tiez som cital o 1,4turbo bude to asi najzaujimavejsi motor v ponuke chevroletu dokonca sa potichu sepkalo o kombi ale to uz by islo GM samo proti sebe.Astra by prisla o kopec zakaznikov
Kazdopadne tiez stojim v rade na cruze s tymto motorom.....
Kazdopadne tiez stojim v rade na cruze s tymto motorom.....
CHEVY SPARK 1,2LT biely
Do dieslového cruzeho jsem taky nakonec nešel. Jel jsem s ním na předváděčce a přišlo mi subjektivně, že rozsah otáček, kdy to jakžtakž jede je dost úzký... bylo třeba při řazení přemýšlet a když po přeřazení spadly otáčky do díry a turbo nejelo, tak mi to málem zdechlo..... Asi by se to dalo při delším užívání naučit, ale pro mne to není. Nakonec jsem šel do 1,8 a na dvojku klidně 120
černý Cruze 1,8 LT
Zdarec,
taky pridam svoje hodnoty Cruzika 1.8LT po 1500km. 70% Mimo mesto 30% mesto, lehka noha, spotreba 8.1L.
Doufam ze potom az mi noha ztezkne a auto sedne, bude to porad okolo tech 8L.
taky pridam svoje hodnoty Cruzika 1.8LT po 1500km. 70% Mimo mesto 30% mesto, lehka noha, spotreba 8.1L.
Doufam ze potom az mi noha ztezkne a auto sedne, bude to porad okolo tech 8L.
Cruzik 1.8 LT Black KONECNE!!! (po 4 mesicich cekani )
Myslim si, ze ak chce niekto usetrit za palivo, tak potom treba ist do toho slabsieho dieselu (125HP-co je podla mna v pohode). Je tam turbo a realna spotreba 6,0 - 6.5L...
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
ahoj, spotrebu uz taky nejak nerezim ze zacatku to byl sok protoze sem cekal neco trochu jinyho. ted mam najeto 8250km a prumernou spotrebu mam kolem 8.1-8.2, uprime takhle si brala i fabie HTP co sem mel predtim kdyz sem s tim chtel aspon trochu jet. Ze zacatku nebyl problem jezdit tak za 9-9,5 a az tak po 5000 to zacalo jit pomalu dolu. Jen me zarazi to ze vzdycky kdyz du tankovat tak mam podle pc spotrebu nizsi nez tu zkutecnou a to o dost. Treba dneska sem byl pro naftu a mel sem podle pc 7.4 a realne spocitanou 8.2. coz to je docela rozdil. Jinak na nadrz najedu tak 700km a dolejvam vzdycky kolem 56L nafty.