problem s podradovanim v zime
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
problem s podradovanim v zime
Ahojte . .v zime mi zacal blbnut 2rychlostny stupen .. podradit z 3jky na 2jku slo veeelmi tazko az by som povedal ze sa vobec nedalo kym sa motor nenahrial na svoju prevackovu teplotu .. v servise ( kosice swam ) mi povedali , ze to bude asi kvapaliny prevodovky, ze mi ju vymenia a ze sa uvidi .. vymenili ale mne sa zda ze je to tak ako to bolo, je pravda, ze teraz ide lepsie,ale asi preto, ze je leto .. uvidiime v zime .. mal niekto podobny problem ? ine stupne idu v pohode len z 3jky na 2jku 5tka na 4rku a 4ka na 3jku ide super ...
Chevrolet AVEO SEDAN 1,4 16V, 74kw 2009, 101koni ( vraj :) ) grafitova metaliza
Zakladom kazdeho bezproblemovo fungujuceho spolocenstva ludi je krystalicky cista demokracia, samozrejme riedena tvrdou diktaturou. hackers@hackers.sk
Zakladom kazdeho bezproblemovo fungujuceho spolocenstva ludi je krystalicky cista demokracia, samozrejme riedena tvrdou diktaturou. hackers@hackers.sk
- Reklama
Re: problem s podradovanim v zime
já jezdil v zimě každý den a s řazením jsem problémy neměl jen prvních pár metrů šlo tíž,ale to je normální,podřazovat šlo normálně ,nevím co máš za motor ja 1,4 záleží i na převodovce asi
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
Ahoj, mam motor 1.2 a taktiez mi ide tazko radit z 3 do 2, pripadne z neutralu do 2. Ostatne stupne idu lahko, aj z 1 do 2 je to v pohode. Robilo to uz od kupy auta, myslel som, ze sa to po par tisic km upravi... Medzitym mi vymenili prevodovku (viewtopic.php?f=77&t=14309) a aj spojku (viewtopic.php?f=77&t=15049&start=45) a ta dvojka ide stale tazko. Viackrat som to reklamoval v servise (Kosice PanEuro) tak vymenili prevodovy olej, premazali co sa dalo a povedali ze viac uz s tym nevedia urobit, ze jednoducho to tak na tych autach ide... Mozno by pomohlo zmenit servis (uz len na zaklade predchadzajucich skusenosti). A dvojka stale ide tazko.
Chevrolet Aveo 1.2, 8V, 53 kW/72 HP, sedan
ja mam 1.4 16V 74Kw.. ja som bol v SWAM (KOSICE) v Pan Euro som kupovla auto a som si povedal ze nikdy viac .. ale v SWAMe mi zatial vymnili len ten olej .. este skusim a budem trvat na vymene prevodovky a mozno aj spojky .. tebe vymenili vsetko a aj tak ti to robi ?? tak to je zahada a ja ze vymenia prevod. a pojde to v pohode .. ael robi ti to len v zime alebo aj v lete mas problem to hodit z 3 na 2 ?
Ja mám aveo 1.2 16v ako Ty. Na začiatko radenie bolo dosť tuhé. Ale po čase sa to zlepšilo. Ja som ale sám premazal tiahla radenia a všetky klby. Teraz po 12 tisíc km je všetko ok
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
avinko píše:ja mam 1.4 16V 74Kw.. ja som bol v SWAM (KOSICE) v Pan Euro som kupovla auto a som si povedal ze nikdy viac .. ale v SWAMe mi zatial vymnili len ten olej .. este skusim a budem trvat na vymene prevodovky a mozno aj spojky .. tebe vymenili vsetko a aj tak ti to robi ?? tak to je zahada a ja ze vymenia prevod. a pojde to v pohode .. ael robi ti to len v zime alebo aj v lete mas problem to hodit z 3 na 2 ?
Praveze po tej vymene prevodovky to bolo horsie. Predtym, uz nepamatam presne, ale myslim, ze to slo o dost lahsie. A robi to rovnako v zime aj v lete. Obcas sa ale stane (fakt zriedkavo) ze tam padne hladko, hlavne z neutralu v malej rychlosti.
lomngi píše:Ja mám aveo 1.2 16v ako Ty. Na začiatko radenie bolo dosť tuhé. Ale po čase sa to zlepšilo. Ja som ale sám premazal tiahla radenia a všetky klby. Teraz po 12 tisíc km je všetko ok
vyskusam tiez sam premazat, mam 10500 km a veru je to stale tuhe
Ahojte, ja bi som po mojich skusenostiach s a Aveom začal od tiahiel radenia rýchlosti a !!!kulisy !!! a nie hned skočiť po prevodovke a vonkoncom bi som nešiel do spojky .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Presne tak stačí premazať kulisu najlepšie grafitova vazelina premiešaná so silikonovym olejom a potom tiahla. Po prípade jemne doštelovať tiahla.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
ze som taky smely nemam ani sajnu ocom tu tocite ze tiahla a kulisu ...
když sundáš manžetu na řadící páce jde lehce vycvaknout tak ji namažeš vazelínou /tu kulisu co je pod ní/ jak píše lomngi,ona potom líp chodí já to měl už dole a je celá plastová a z výroby už namazaná je
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
Edmund Burke
A dôležité je aj doštelovanie tiahiel rýchlostí !!!
mnoo..ak by mal niekto chut mohol by mi tento postup popisat podrobnejsie co de ako .. ? bol by som povdacnyyyyyyyyyyyy
Ahoj , s tým fotením čo si mi napísal v SZ je to taššie lebo auto už nemám lebo som musel postúpiť leasing z finnančných dôvodov . Ja som mal Aveo 1,2 8v a na ňom som mal podobný problém ale s prvým prevodovým stupňom . Neviem či máš auto v záruke alebo nie lebo v servise to nevidia radi ked sa tam niekdo šprtá okrem nich a nevie prečo ti tu tvoju závadu začali opravovať od tej najnakladnejšej časti a to prevodovky a spojky prečo ti najprv nepozreli na kulisu ktorá je pod manžetov radiacej páky poprípade ako už chlapci napísali nepomastily ju , ale tvoj prípad vyzerá fakt na doštelovanie tiahiel . Ja bi som na tvojom mieste poprosil v servise ešte nastaviť tie tiahla predpokladám že auto máš ešte v záruke tak ťa to nebude nič stáť . Jak som napísal mal som podobný problém mňe tam dali ešte jednu vymedzovaciu podložku a problém bol vyriešený .
Také mám řazení bez problemů, jde to skvěle a lehce.lomngi píše:Ja mám aveo 1.2 16v ako Ty. Na začiatko radenie bolo dosť tuhé. Ale po čase sa to zlepšilo. Ja som ale sám premazal tiahla radenia a všetky klby. Teraz po 12 tisíc km je všetko ok
Jen mám od výroby vůli v řadící páce v podélném směru, a to mají asi všechna avea, protože co jsem zkoušel v autosalonu tak ta vůle byla u všech, jak jste na tom vy?
Jo a u 1.2 16V je dost měkká spojka, také to tak máte? (měkce zabírá pedál)
A při řazení vyššího stupně pomaleji padají otáčky, což se mi vůči spojce movc nelíbí, mohlo by se smýkat spojkové ložisko, a jít do kytek.