Závady

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
TOMTCE

Re: Závady

Příspěvek od TOMTCE »

co se týče té středové konzole, tak já to mám úplně stejně. když se toho náhodou dotknu nohou tak se mi začně pěkně škvařit. tohle máme určitě všichni stejně a zřejmě to bude ten problém.jinak s klimou mi to žere o 0,5l/100km víc, ale hlavně mě štve, jak to ubírá na výkonu - sotva vyjedu kopec.
nyní CHEVROLET CRUZE 1.6 LS+ modrošedá metalíza (aktuálně 73 800km), DAEWOO TICO / předtím OPEL OMEGA 2.5 TDI CARAVAN r.v.1996, FIAT CINQUECENTO 0.9
Reklama

chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Ja teda s vypnutou klimou jeste nejel, ale at je zima, jaro nebo leto, spotreba je podle me stejna, resp auto zajizdim a snizuje se, takze nejake mereni nejde. A urcite to nebude vice jak litr na sto, to jsem presvedceny, ve vedrech by se to projevilo. Tak pokud to bude nekdo merit, hodte to sem, jen tak pro zajimavost
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Vykon mozna jo (ja to nepoznam :), ale logicky jen na chvili ne? Klima zere nejvice pri nastartovani, kdy je v aute peklo, do 5 minut je na sve teplote a pak uz jen udrzuje, coz je vetrak na dvojku, max 3, to uz clovek skoro neslysi, takze vykon by vyrazneji poklesnout nemel. A nohu jsem si teda jeste nespalil, jdu to dneska vyzkouset :)
Zdenek R6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek R6 »

Tak to si nemyslím, s puštěnou klimou máš spotřebu stejnou a je jedno jestli máš v autě horko nebo ne. Pokud je zaplá, tak maká kompresor. To, že ventilátor jede víc asi vliv nemá. V každým autě, které jsem měl nebo mám při puštěné klimě je spotřeba vyšší a výkon nižší. Jen je rozdíl, že někde ten výkon nepadá tak výrazně. Pokud své auto znáš, tak to poznáš. ;)
Bílý Cruze 1,8 LT
Yamaha R1
Yamaha R6
MadAss
Opel Omega C
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Ale jak jsem rikal, po peti minutach od nastartovani jede klima v poklidu, v aute uz je chladno, proto si nemyslim, ze by spotreby vylezla vice nez o litr a vykon znatelne klesl. I kdyz dneska jsem se rozjizdel s klimou na sestku ventilator a malem mi to chciplo :)
Zdenek R6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek R6 »

Daff.Cz píše:Jj v tomhle udělali soudruzi v korei někde chybu. Já to teplo cítím, jelikož jsem uplně "alergickej" na teplo, ale když pustím klimu tak v poho. No nevím jak je to? se spotřebou při zapnuté klimě, ale měla by se o trochu zvýšit. nicméně jsem jel Brno - Olomouc - Brno se zapnutou klimou a spotřeba 8,5l/100km.
Hej tak to jsem tě dnes viděl, pokud máš ještě zelenou značku -i
Bílý Cruze 1,8 LT
Yamaha R1
Yamaha R6
MadAss
Opel Omega C
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Tak ja som pokles vykonu nepostrehol aj ked som startoval uz s klimou, a ani sa mi nezda ze by stupla spotreba ked si klimu zapnem. Ale mozno to bude tym, ze mam iny motor a vacsinou aj tak klimu hned nezapinam az tak po chvily, ked sa trochu vyvetra.
Myslim ze je normalne, ze cim je motor slabsi, tym viac je citit pokles vykonu pri zapnutej klime, hlavne ked fici naplno. V tomto pripade-Cruze 1.6 si to viem zivo predstavit.
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
honza72

Příspěvek od honza72 »

Mě spotřeba stoupne asi o 0,3 až 0,5l/100km. To, že je auto lenivější je jasné, nějaké ty kW sežere kompresor, ale! auto se musí zajet i s klimou! Nesmí se toho člověk bát a je třeba mu šlapat po krku i se zaplou klimatizací. Nemá rád rozjezdy s nízkými otáčkami a brzké přeřazení. Konstruktéři motor navrhli do vyšších otáček a tam se ta klima tolik neprojeví. A pokud tomu člověk ještě víc přišlápne, elektronika kompresor na chvíli odpojí a akceleruje se bez něj, po ustálení zrychlení to trochu škubne a je zase připojen.
;)
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Daff.Cz

Příspěvek od Daff.Cz »

Zdenek R6 píše:
Daff.Cz píše:Jj v tomhle udělali soudruzi v korei někde chybu. Já to teplo cítím, jelikož jsem uplně "alergickej" na teplo, ale když pustím klimu tak v poho. No nevím jak je to? se spotřebou při zapnuté klimě, ale měla by se o trochu zvýšit. nicméně jsem jel Brno - Olomouc - Brno se zapnutou klimou a spotřeba 8,5l/100km.
Hej tak to jsem tě dnes viděl, pokud máš ještě zelenou značku -i
No tak to jsem nebyl já, já už mám normal plechovou SPZ. :D
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
mikem

Příspěvek od mikem »

Neviem ako u ostatných, ale u mňa zákonite ide spotreba nahor, pokiaľ používam klímu. A nakoľko nemám automatickú ale manuálnu, v danom prípade je spotreba vyššia.
U mňa to robí od 0,3 do 0,5 litra/100km, v závislosti na zaťažení klímy, respektíve stupňa chladenia.
Bežnú spotrebu, teda priemernú mám na úrovni 5,5-5,8l. A to niekedy ozaj nemávam ľahkú nohu ale si užívam rýchlosti a ťahu turba.
Mimochodom, necítim sebemenší úbytok na výkone ako som mal možnosť ho cítiť pri mojom predchádzajúcom aute Ford Mondeo 1.8 benzín, 92kW/125ps, r.v.2005.
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi, 92kW/125k, vo výbave LS+, čierna metalíza, 225/55 R17.
Fus

Příspěvek od Fus »

Tak vcera mi to zacalo hlasit chybu 95 - airbag jako se tady uz psalo, Dela to jenom nekdy vzdycky se to jednou za pul dne zozsviti a za pet sekund zhasne. Dneska sem byl v servise a nic tam nenasli a diagnostika taky ok. A asi po 50 km to zas udalo tak to sem zvedavej co s tim udelaj. Kdyz uz ste to nekdo mely nerikali vam com to je??
xsoftx

Příspěvek od xsoftx »

Jedná se pravděpodobně o špatnou svorkovnici u setadla spolujezdce, tak to by u mě. Působením tepla se materiál roztahuje a např. při najetí na nerovnost se může přerušit kontakt a vede to k chybě 95....nicméně mě překvapuje, že servis nic nenašel v logu. Jestli to vůbec pořádně prověřili. Servisák mě říkal, že to bylo několik chyb po sobě, které vyděl na počítači. Samozřejmě se může jednat o naprosto jinou závadu.....Tak hodně štěstí a informuj nás o řešení.
současnost: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDi
minulost: Hyundai SantaFe 2.4 AWD
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Taky jsem ten airbag mel, asi po 14 dnech od koupi. Nic nenasli, zkusili prehrat software a je to v klidu. O te svorkovnici rikal taky neco, nejak tam s tim asi pohli a je to v pohode. Spis me prekvapuje, ze ti to hned nespravi, kdyz je to tak casta chyba
Fus

Příspěvek od Fus »

Tak uz to mam tyden vpoho menili svorkovnici pod sedackou a je to dobry. Oprava cca 2 hod.
PETO

Příspěvek od PETO »

Fus píše:Tak uz to mam tyden vpoho menili svorkovnici pod sedackou a je to dobry. Oprava cca 2 hod.

-i
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Technická sekce“