Asi elektrika.....
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Re: Asi elektrika.....
Inac funkcnost benzinoveho cerpadla zistis tak, ze:
1. vypnes radio
2. otocis klucik zapalovania do OFF polohy
3. zdvihnes sedak zadnej sedacky (bod 1 a 3 kvoli tomu aby si lepsie pocul cerpadlo)
4. zapnes klucik do polohy RUN, teraz by si mal na cca 2 sekundy pocut zavrcat cerpadlo. Ak nie, tak je niekde chyba.
5. neviem presne ako nexia ale niekde nad alternatorom (apson u espera to tak je) by mohla byt spojka benzinovej hadicky a rurky. Ta sa da stlacenim plastovej spojky lahko rozpojit. Ak odtial vytecie trocha benzinu rovno do alternatora tak ide benzin az ku vstrekom.. Druha moznost je po neuspesnom starte dostat von aspon jednu sviecku a pozriet ci je mokra a ci z otvoru po sviecke smrdi benzin. Tretia moznost, je po neuspesnom starte cuchnut k vyfuku, ci odtial smrdi benzin. Akurat ak mas vo vyfuku skazenu vodu ako ja, tak ta moze prehlusit smrad benzinu. ALe ak aspon v jednej z moznosti sa dostanes ku benzinu, znamena, to ze do motora benizn ide a chyba je inde. A ked budes mat vonku sviecky tak len tak s elektrickou lampickou nakukni do valcov ci su vsetky 4 piesty pekne zasvinene do cierna od karbonu alebo je niekltory z nich cisty alebo zafarbeny inak. Takisto aj sviecky.
1. vypnes radio
2. otocis klucik zapalovania do OFF polohy
3. zdvihnes sedak zadnej sedacky (bod 1 a 3 kvoli tomu aby si lepsie pocul cerpadlo)
4. zapnes klucik do polohy RUN, teraz by si mal na cca 2 sekundy pocut zavrcat cerpadlo. Ak nie, tak je niekde chyba.
5. neviem presne ako nexia ale niekde nad alternatorom (apson u espera to tak je) by mohla byt spojka benzinovej hadicky a rurky. Ta sa da stlacenim plastovej spojky lahko rozpojit. Ak odtial vytecie trocha benzinu rovno do alternatora tak ide benzin az ku vstrekom.. Druha moznost je po neuspesnom starte dostat von aspon jednu sviecku a pozriet ci je mokra a ci z otvoru po sviecke smrdi benzin. Tretia moznost, je po neuspesnom starte cuchnut k vyfuku, ci odtial smrdi benzin. Akurat ak mas vo vyfuku skazenu vodu ako ja, tak ta moze prehlusit smrad benzinu. ALe ak aspon v jednej z moznosti sa dostanes ku benzinu, znamena, to ze do motora benizn ide a chyba je inde. A ked budes mat vonku sviecky tak len tak s elektrickou lampickou nakukni do valcov ci su vsetky 4 piesty pekne zasvinene do cierna od karbonu alebo je niekltory z nich cisty alebo zafarbeny inak. Takisto aj sviecky.
- Reklama
Skúšal som to napriamo aj cez ten káblik pod rozdelovačom....a čerpadlo ide. Problém je ten že z 10 štartov ho zapne možno 5 krát....takže ť štartov je normálnych a 5 na pi.....Ja len dúfam, že neni pokazený štartér.......A ešte sa chcem opýtať, či to nemôže robiť imobilizér, a ako sa ho zbavím....počul som, že je to dosť komplikované....
No jasne, ak mas imobilizer tak to moze sposobovat on....Kedze ako vravis, z 10 pokusov ti ho mozno 5 krat zapne cerpadlo a 5 krat nie, tak chyba bude niekde len bud v relatku alebo imobilizeru podla mna......
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Relátko som pozeral, je ako nové-aj z vnútra......len ako odpojiť ten imobilizér?
Neviem či by sa ti to oplatilo ale skús dať imobilizér na diagnostiku. Možno by tam bola len nejaká blbosť a predsa imobilizér poskytuje určitú formu ochrany.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk
..to mikikoti co takhle ten " malý kulatý nesmysl " ve spínací skřínce, hodně odchází a zlobí, ...no já nejsem zrovna dobrý elektrikář ale je to jediné co mi napadá...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
to mikikoti : Imobilizer poskytuje akurat tak na nasich Nexiach formu problemov.. Poznam kopec ludi ktory boli po odstraneni imobilizeru stastny ako blchy... na nexiach bol imobilizer za trest, hlavne tie dorabane do auta...
Inak ta serpicova moznost je tiez realna... Oriesok spinacej skrinky, presnejsie ta kontaktna cast... aj to casto odchadza... Uz som to tu riesil, auto sa mi podarilo tiez len sem a tam nastartovat a mne potom vypinalo aj motor sem tam kedykolvek pocas jazdy....... kontakty v nom boli vydrete........
Inak ta serpicova moznost je tiez realna... Oriesok spinacej skrinky, presnejsie ta kontaktna cast... aj to casto odchadza... Uz som to tu riesil, auto sa mi podarilo tiez len sem a tam nastartovat a mne potom vypinalo aj motor sem tam kedykolvek pocas jazdy....... kontakty v nom boli vydrete........
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
-
- Kontaktovat uživatele:
U mna je ten istý problém a najprv som myslel že oriešok ale po výmene stále rovnako raz točí a raz ani neškytne a sem tam musím vybrať a zasa strčiť klúčik takže už len čakám až môj dvorný elektrikár bude mať čas a imouš ide von lebo ako sa tu píše už tu máme vela Daewátok bez imobilizéru a šlapú ako hodinky no a mimochodom ten náš imouš je len na zlosť lebo zlodejovi to nerobí žiaden problém a tak ovela lepšie je mať skrytý vypínač čerpadla a je vybavené.Takže imobilizér je na prvom mieste pri takejto závade to už na 100%
Chlapy a čo keby som pretiahol ten červený káblik do vnútra a spúšťal si čerpadlo ručne tak na 2-3 sekundy....???????
Čo vy na to?Súšal som odpojiť imobilizér a nič tak ja neviem....točí - točí- ale bez benzínu to asi nepôjde
Čo vy na to?Súšal som odpojiť imobilizér a nič tak ja neviem....točí - točí- ale bez benzínu to asi nepôjde