Asi elektrika.....

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Kajo 79

Asi elektrika.....

Příspěvek od Kajo 79 »

Zdravím vás.....už zase :( ...Mám taký menší problém....pri štartovaní auta mi nejde palivové čerpadlo, auto síce naštartuje, ale až pri piatom otočení klúčika. Pozeral som čerpadlo a skúšačkou som zistil, že doň nejde prúd. Pozrel som poistku aj relátko. Všetko vyzerá v poriadku. Nemáte nejakú fintu, ako zistím funkčnosť čerpadla, napríklad priloženie 9voltovej baterky, alebo niečo podobné?.....alebo kde vedú káble k čerpadlu, či tam nieje zrada.....ešte som sa snažil vybrať poistkovú sriňu, či zozadu nieje odpojený nejaký káblik, ale nepodarilo sa mi to.....
poraďte.....
Reklama

Baryk

Re: Asi elektrika.....

Příspěvek od Baryk »

Jestli-že Tvé auto má vstřikování, tak v případě nefunkčnosti palivového čerpadla by jsi nenastartoval vůbec, popřípadě by motor hned chcípnul po nastartování. A to pouze poprvé po poruše čerpadla za předpokladu, že palivová soustava je schopna udržet tlak po vypnutí zapalování.
AVEO sedan 1,2 16V / 72856 km
Spotřeba: 4,7 až 5,9 l/km
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

...a napicnut stavu do toho volneho cerveneho kablika pri rozdelovaci si skusal ...???
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Kajo 79

Příspěvek od Kajo 79 »

Neskúšal.......a čo je to za káblik?
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Potom sa zapne palivove cerpadlo.....Odpojis este hore pri motore palivove potrubie, napojis na ten kablik plus a cerpadlo by malo zacat tlacit benzin. Ak nie, cerpadlo je v haji...Tu ti JRDa ponukol najjednoduchsiu moznost ako prist na to..
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Kajo 79

Příspěvek od Kajo 79 »

A čo ak je ten káblik niekde seknutý......skúšal som prúd pri štartovaní a nejde tam.....
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

No aj to moze byt...hladaj podla schemy..
Kajo 79

Příspěvek od Kajo 79 »

Ak sa ti dá vyfoť mi ten káblik mobilom......našiel som nejakú schému na nete ale to je v polštine, v tom sa nevyznám........
ppp

Příspěvek od ppp »

Neviem presne ako na nexii ale na espere je kablik s dutym konektorom volne zaveseny v priestore nad prevodovkou. V nexii (a asi aj v espere) pri zapnutom kluciku nie je pod prudom kym nebezi motor (presnejsie kym tlakovy spinac spinany tlakom oleja v motore nie je zopnuty). Rele palivoveho cerpadla spinane RJ je totiz prepinacie a prepina napajanie palivoveho cerpadla medzi poistku F7 a spominany testovaci konektor.
Kajo 79

Příspěvek od Kajo 79 »

Káblik som našiel, takže ak naň zapojím plusko, tak čerpadlo by sa malo zapnúť.........ale ak je niekde elektrika v riti, tak aj tak sa asi nezapne. Nebolo by jednoduchšie pripojiť betériu priamo na čerpadlo?
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Skuss... Do cerpadla ide sa mi vidi 12V takze ziadny problem....Aspon hned budes vediet ako je na tom cerpadlo.....Pozor na konektor cerpadla, je tam nakreslene na nom plus a minus kde ma byt..
Zdar do prace ;)
Kajo 79

Příspěvek od Kajo 79 »

Dnes som sa rozprával s mechanikom, a ten mi povedal, že bez čerpadla by mi auto ani nešlo.....že to môže byť nejaké teplotné čidlo....lebo auto mi v zime a za chladného počasia štartuje bez problémov....neviete kde ho nájdem?
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Skusal si to co sme ti tu poradili? a hlavne JRDa Mclaren?
Po dalsie, pisal si ze ti asi nejde prud do cerpadla ze si to meral, tak najprv si toto over na 1000% presne...Odskusaj to co ti tu poradili a potom prejdi na cidlo teploty vody a dalsie ine veci...
Mam taky tusak ze si este nic z toho co ti tu poradili neurobil.....
Kajo 79

Příspěvek od Kajo 79 »

Urobil prúd tam ide, ale kórejskí súdruhovia to vymysleli tak, že prúd do čerpadla ide až keď začne točiť motor. A ja so to prvý krát skúšal len pri otočení klúčom......ako je to u ostatných autách.......takže čerpadlo ide.....
ppp

Příspěvek od ppp »

Ono do cerpadla ide po zapnuti klucik prud, ale len chvilu, nez RJ vyhodnoti ze je zbytocne tlacit dalej. V nejakom rozdelenom anglickom servisnom manuali pisu 1.5 az 2 sekundy po zapnuti klicka do RUN a potom az ked RJ dostane signaly z rozdelovaca.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“