V tomto příspěvku bych Vám rád ukázal jak vyřadit automatické zapánání manuální klimatizace, při puštění ventilátoru a nastavení ofuku oken. Bystré ucho uživatele uslyší při nastavení ofuku oken tiché cvaknutí mikrospínače. To je přesně náš cíl. Tento zásah nemá žádný jiný vliv na elektroniku auta a je vratný. Klimatizaci je možné zapínat a vypínat při ofuku oken standardním tlačítkem AC. Ještě bych rád podotknul, že nikoho k montáži nenabádám a za případné škody si nesete vinnu sami.
Asi by nebylo od věci odpojit baterii, ale protože jsem líný, bude plně stačit vyndat klíček ze zapalování.
Nejdříve je potřeba demontovat plastový kryt kolem rádia. V servisní příručce je v části demontáž rádia psáno sundat, ale jak už ne. Ve výsledku to znamená strhnout, respektive vypáčit. Na první fotografii je tento kryt zachycen zezadu a je možné vidět 4 udělátory, které ho drží.

- 13062010102x.jpg (65.21 KiB) Zobrazeno 4269 x
K vypáčení jsem použil plastovou lžičku a postupoval jsem dle červeného číslování, které je zobrazeno na dalším snímku. Obzvláště č3 a č4 nechtělo dlouho povolit. Po odstranění plastového krytu je potřeba odšroubovat dva šrouby, které shora drží panel ovládání (označeno zeleně).

- 13062010101x2.jpg (65.49 KiB) Zobrazeno 4269 x
Dále je potřeba vyndat popelník a demontovat (vypáčit) malý plastový kryt nad ním. Na další fotografii je kryt opět zobrazen zezadu.

- 13062010104x.jpg (43.15 KiB) Zobrazeno 4269 x