,,CHIP,, Nexia

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Franta P.

,,CHIP,, Nexia

Příspěvek od Franta P. »

Kolegové Dnes jsme společně s Palikxem provedli jakoby Chiptuning Mojí nexie. Spočívalo to v tom že jsme přes diagnostiku přenastavili počet Octanů z nějakých standartních 87 na 95. Má se to projevit ve zvýšení výkonu, však nepatrného ale je na autě poznat a snížení spotřeby cca o 0.5l/100km. Výkon se projeví tak že auto lépe táhne od spoda. Já to hlavně pocítil když jsem v 80km/h rychlosti s zařazenou pětkou přišlápl plyn tak auto táhlo jako nikdy před tim i lehké vsunutí těla do sedaček. a ještě uvidim jak na tom bude spotřeba. ale rozdíl výkonu je znát. Petr Soukup to může také potvrdit. Jinak jde to na nexie r.v. 97 a výš. nebo prostě ta která má u konetkoru na připojení diagnostiky ještě takový 3pinový nezapojený konektůrek. já mám r.v.96 a neměl jsem to tam. tato jednotka nešla nastavit. ale naštěstí moje náhradní nexie byla z roku 97. Takže jsem vymněnil řídící jednotku a svazek kabelů od ní k motoru a hurá šlo to. tak jsem zvědav jak se auto bude chovat dál. je to zajímavá věc. tak se třeba někdo najde kdo bude mít zájem. Více info. bude mít určitě Palikx. Je to kluk šikovnej. :D
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan

Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Reklama

Laclosak

Re: ,,CHIP,, Nexia

Příspěvek od Laclosak »

Hmm to zní zajímavě....taky bych to potřeboval trošku oživit,ale bohužel mam 95 r.v -P -P
Daewoo Nexia 1.5 8v....55kw...r.v 95....5dv....Hatchback
Je to mazel :D
Červené podsvícení,RECARO sedačky,Sportovní filtr,Bíločerný lak
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...jo Franto P, já to mám taky od palikxe a spokojenej viz. můj podpis níže, navíc palikx to dělá při opravách " zdarma " a jenom si to proto porovnejme, běžná diagnostika v servisu 500 - 1 200 Kč ( CHIP tuning a jeho ceny radši neuvádím...) a u Srbů ani neví, že nexie lze nastavit na různý octany 87 - 91 - 95 výstupem z ECU, to tady tisíckrát tady popisovaná bílá zásuvka, památka na Petrma...

Mějme se proto fajn s palikxem...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Já to mám taky a můžu jen doporučit. Motor lépe táhne "od spodu" a hlavně je nižší spotřeba o cca 0.5l.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Ste si isty ze klesne ta spotreba??? Ja by som to chcel tiez prepojit, len neviem ktory pin s ktorym na tom konektore...
A hlavne sa chcem opytat ze ked to prepojim a prepnem na 95 octan, neuskodi to motoru???
Pretoze u nas aj ked tankujem 95 octanovy benzin, pochybujem aby mal aj realne tych 95 octanov....
Ja mam Nexiu r.v.95 a mam tam ten octan selector....
Naposledy upravil(a) Dark69 dne ned čer 13, 2010 16:45, celkem upraveno 3 x.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

...zas nekdo objavil ameriku ... :roll:
Obrázek

..vola sa to ze "Octan Selector" ....
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to JRD McLaren ...no jasně " amerika " ale ne všichni tady jsou od začátku, jinak Darku nemůžeš motor poškodit naopak nastavíš ho na správný režim, tedy výstup z ECU výčnělkem nahoru a spojuješ levý s prostředním...
...a to co dělá s diagnostikou palikx to rozhodně není nic špatného, mírné navýšení výkonu s tím, že jde o průběh " krouťáku " lépe táhne odspodu, mám ale víc nevysvětlím, to je " knou hau " Pavla...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Aaaa neporadi niekto cim to je najlepsie prepojit?? Kedze je to dost blby konektor a nechcem spekulovat okolo toho....Ako ste to spojili vy ma zaujima...na Jrdovej fotke co je hore som nic nevykukal, neviem co to je :)
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Já to spojil klasickým autokonetorem, třeba takovým http://www.dstechnik.cz/obrazek.html?qs ... 972_02.jpg
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

Serpico píše:...to JRD McLaren ...no jasně " amerika " ale ne všichni tady jsou od začátku,........

jako secko fajn..
len keby som tu kazdy rok necital o $SUBJ$ debaty na 4 strany...
a ked si spomeniem, ze ked Pavel doniesol na Baldovec prvy krat diagnostiku..
a ja moj kabel k notebooku, aby sme to porovnali, tak sme sa len tak medzirecou zhodli...
ze vseci na fore rozpravali o OctanSelectore, "ze to treba prepnut na 95" ze je aj navod na nexia-klube ..
od poliakov, a ze to je dobree mat to na 95....

a 90% ludi co volakedy horlivo debatovali na fore, malo konektor prazdny..bez prepojky ..(teda na 91)

podobna situacia sa opakovala minuly rok v Manine, kde daval prepojku do kazdeho Espera / Nexie...
a teraz na zraze na Olsovci sa situacia opakovala.....

(ja sa tomu chlapovi niekedy az cudujem, ze ho bavi stale odpovedat na tie iste otazky stale dookola)
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“