Klepot od levého kola

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Patrick

Klepot od levého kola

Příspěvek od Patrick »

zdravím, zkuste prosím poradit...vždy když točím volantem na místě, tak slyším klepavý zvuk od levého kola i při rychlosti cca 5-10 km/h a zatočím, tak to taky klepe. Vyměnil jsem oba homokinetické klouby a klepání nezmizelo :(. Mj. vše kolem bylo už měněné tj. ložiska, čepy, homo. klouby, tlumiče.

Návrh jednoho servismana byl, že to je nejspíš Řídicí systém, který stojí nový kolem 8 000Kč i víc :(, tak bych se chtěl zeptat, zda to není jen třeba tyč řízení a jestli jo, tak jaké příznky by byly?

A jinak, jestli to bude fakt ten celý Řídicí systém, tak mi nezbívá nic jiného než koupit nový. Nevíte někdo kde by se dal koupit starší? (vrakoviště, známí...) Díky za každou radu.

Mám nyní najeto 257 000km, tak samozřejmě počítám s nějakými investicemi, jinak auto je stále super, pořád jak za mlada :)
Reklama

kesko

Re: Klepot od levého kola

Příspěvek od kesko »

Jemne pukanie pri vytacani kolies do stran som zaregistroval aj ja, a podla mechanika by bolo treba premazat horne ulozrnie tlmica. Vraj ho netreba menit, len rozobrat , vycistit a premazat.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Richard

Příspěvek od Richard »

Mrkni ještě na takový kardan na tyči řízení, je zhruba u podlahy přístupný pod gumovým krytem, jestli není volný nebo vymlácený....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Patrick

Příspěvek od Patrick »

Díky, omrknul jsem to a jde to od levého tlumiče :) tj. když točím volantem, tak se pružina točí sekaně a na vrchu toho tlumiče to klepe, ale toto podobné mi dělalo když jsem měl ložisko tlumiče špatné a nechal jsem ho vyměnit, tak proto jsem tuto možnost vyloučil....ale material je made in poland, takže asi tím to bude. No uvidím, nechám to reklamovat a uvidím dál co bude :)

Já věděl, že mě Lega nezklame a bude to nějaká "blbost" :) za kterou nejspíš můžou nekvalitní výrobky z druhovýroby..Příště radši jen budu kupovat vše made in korea bo japan :)
kesko

Příspěvek od kesko »

Ako som uz pisal, mechanik tvrdil ze horne ulozenie tlmica sa da rozobrat a to ložisko vycistit a premazat. Teda aspom original. Neviem ci je to na 100pro ale budem to v lete robit, tak dam vediet.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Já som to už robil a je to pohoda mne po výmene tlmičov to začalo sem tam ptaskaťtak som to rozhodil vyčistil tu starú ztvrdnutú vazelínu a dal som tam novú grafitku a pukanie prestalo a aj sa zlepšilo vytáčanie kolies :D
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“