Ahojte!
Dlhsiu dobu som sa zamyslal nad dorobenim dialkoveho ovladania k centralu do mojej NEXIE. Konecne som si teraz po maturite nasiel cas, vytiahol jeden nepouzity mikrokontroler (PIC 16F84A) a s radiovym modulom na 433.92Mhz frekvencii (bezne dostupne) som na kontaktnych poliach zbuchal akesi dialkove ovladanie. Kodovanie robim pomocou obvodov MC145026 a MC145028 - tiez roszirene a dost pouzivane.
Mal by som otazku ohladom integrovania tohto mini-zariadenia do nexie:
1./ zrejme bude v aute nejaka riadiaca jednotka centralu - kde ju najdem ?
2./ da sa ovladat odomykanie / zamykanie dveri pomocou privedenia nejakej logickej urovne (na mikrokontroleroch je 5V, ale dokazem z toho jednoducho spravit aj 12 pomocou tranzistora a nejakej diody)
3./ alebo to riesit pomocou rele ?
4./ je niekde k dispozicii zapojenie toho riadenia centralu ?
5./ spravil som aj vystup na otvarania kufra, ako by sa to dalo aplikovat ?
Ak mi viete poradit nieco k veci co som nepostrehol, alebo ak ste nieco podobne riesili, skuste mi napisat co ma caka alebo coho sa obavat
Dakujem za reakcie
Dialkove k centralu do nexie
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
- Kontaktovat uživatele:
Dialkove k centralu do nexie
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GTX, rv. 12/1996, hatchback 5d., tmavozelená metalíza
- Reklama
Re: Dialkove k centralu do nexie
Tady je schéma https://www.nexiaclub.com/storage/Nexia ... scheme.pdf na straně 54 je centrál(měl by být u pravé nohy spolujezdce pod řídící jednotkou). Zamykat a odemykat jde přizemněním vstupů do centrálu, ale budeš asi muset dodělat el.motorek do dveří řidiče a na odskok kufru.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
-
- Kontaktovat uživatele:
s tym motorcekom do vodicovych dveri som pocital, ale kufor predsa motorcek ma, ci nie ? funguje to mechanicky ?
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GTX, rv. 12/1996, hatchback 5d., tmavozelená metalíza
Já myslel, že Nexie má otevírání lankem, ale jestli má tlačítko, tak to tam magnet bude.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
-
- Kontaktovat uživatele:
jj ma tlacitko, myslim ze to bude elektronicky, zajtra sa na to pojdem pozriet, dikes