Skla předních světlometů

Moderátor: Blue Lanos

Rado77

Re: Skla předních světlometů

Příspěvek od Rado77 »

Tak tak. Ja som tym pucoval rucne cele auto - iba vodou z hadice a handry, a vysledok uplne perfektny. Pekne rozlestene voci odrazom slnka (clovek pozera na kasnu z boku a v odrazoch slnka skuma, ci sa slnko odraza ako kruh, alebo sa objavia "mapy", alebo "hrebene" - nedostatky po kefach z umyvarok). Zakladom je kruzivy pohyb a veeeela nastrekov vodou od strechy nadol. Vysledok je perfektny. Aky je moj postup na taketo vylestenie kasne:
- 3 x oplachnut auto silnym prudom vody zhora nadol (od strechy dole)
- prvou handrou opucovat najtazsie veci ako rozplestene komare, rozne lepkave bodky atd
- 1 x oplachnut silnym prudom
- 1 x oplachnut slabym rovnomernym prudom vody - ziadne prskanie vody, musi pekne hladko stekat po aute
- dalsou handrou prebehnut cele auto 2 x - zbavit karoseriu kvapiek vody (tie ked uschnu tak vytvoria sede kolieska)
- zobrat handru pucovacku kruzivo lestit kasnu oproti slnecnemu odrazu (ja to robim po dieloch karoserie)
- zobrat dalsiu handru a finalne dolestit kasnu

Vysledok vymakany - normalne vidno odrazy listov na karoserii atd...

A potom hor sa na lestenie diskov ! ;)

Takze voda a dobre handry su zaklad. Ziadne umyvarky, ziadne sampony a ziadne hubky! Hubky su previt! Tie vedia pekne vydrat lak!
Naposledy upravil(a) Rado77 dne úte srp 18, 2009 15:28, celkem upraveno 1 x.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Já na Legynu-žiaden šampón ani iné potvory len čistá voda a jelenica,na umytie umelá a na finále pravá a stačí no a 2x do roka ručne aplikovaný vosk od želvy :lol: :lol: :lol: No jo a umývam asi tak 4x do týždňa (prach je sviňa) :lol: :lol: :lol:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Presne tak Peháčku, "vosk od zelvy" je super ;) Jo a este poznatok - cistenie okien. Pouzivam klasicku okenu. Ale aj po vypucovani okenou v kombinacii s bielym trickom - este stale ked sa clovek pozrie na odlesky slnka z boku skla, vidi urcite smuhy alebo ako to nazvat. Takze opet finalna nova handricka, a pekne kruzivo vypidlikat ;) A cuduj sa svete - aj po tolkych oplachnutiach vodou a finalnom prelesteni celej kasne - este stale sa na bielom tricku objavi spina ! :shock: Ti najvecsi maniaci pouzivaju clay (plastelinu), ktorou z porov v laku dostanu prec aj tie mikroskopicke zrnka prachu. Potom lestia vrtackou so specialnou hubkou a specialnym pripravkom o roznych otackach, kde rozlestia uplne jemne poskodenia laku, jemne ryhy po klucoch v okoli kluciek atd... Svietia na to lampami a skumaju z boku odrazy svetla. Ale to uz je iny level a clovek by to musel robit pomaly po kazdej jazde. Predava sa aj special sada na toto (obsahuje clay, ten speci pripravok - biely husty a tusim aj special molitanovity kotuc na vrtacku), a stoji to tusim 3000 korun. Ale clovek musi vediet ako na to.
OK, ale trochu som odbocil a uz to moc nesuvisi so zazltnutymi svetlami ze? :D Takze znovu: :arrow: CIF rulezzz, :arrow: kvalitne handricky rulezzz !!! :mrgreen:
PS: a vsimol som si po tych rokoch, ze celkovy pohlad na auto tvoria kolesa. Ako vieme, predne disky sa dost spinia kvoli kotucom a teplu oproti zadnym. Aj ked ma auto umytu kasnu, ale spinave disky, celkovo posobi spinavo. A zase naopak - ked je aj kasna trochu zafulana, ale disky su ciste a lesknu sa, hned to vyzera celkovo ze je auto vypucovane.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Robert08

Příspěvek od Robert08 »

Tak sem dnes dělal světla 2000 a tempem.
lepší to určitě je, ale chtělo by to asi kotouč na vrtačku.
hlavně sem z toho musel odbrousit jakýsi bezbarvý lak.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
helic

Příspěvek od helic »

já je vyčistil normálně cifem, otázka tak 10 minut a pak přetřel leštěnkou McBreit, už měsíc přes ně vidím :D
Jura

Příspěvek od Jura »

Kamarádovi jsem světla na matesovi vyřešil podle systému, který podle zdejších příspěvků nejlíp funguje:

* šmirgl 1500 + voda - krouživý pohyb malými kroužky do zmatnění celého světla
* brusná pasta (kkoupená v Halfordsu) na vlhkém hadříku - krouživý pohyb do vyleštění
* turtle wax na vyleštění
- efekt tempo pasty nebyl přesvědčivý

Celé jsme opakovali 2x, celková doba obou zákroků dohromady max. cca 45 minut (ve dvou lidech).
Výsledek perfektní!!!
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
wlk1977

Příspěvek od wlk1977 »

Tak jsem taky přebrousil přední světla smirkem 2000 a pak kotouč na vrtačku z ovčího rouna a obyčejný tempo za 79kč. Je to fakt rozdíl, světla jsou jak kdybich koupil nový. Dík za radu chlapi.
skull

Příspěvek od skull »

Taky chci poděkovat za radu-dělal jsem to na Tacumě a výsledek je super.
Jirik

Příspěvek od Jirik »

Musim se taky pripojit. Vyzkousel jsem postup s vodnim smirglem 2500 (kupodivu jsem ho sehnal v 1. zelezarstvi), a brousil jsem namokro oba reflektory asi 30 min. Vysledek me velmi zklamal, reflektory byly stale zamlzene. Potom jsem to ale prebehl Turtle Waxem na kousku flanelu a vysledek byl ohromujici, asi za 10 min byly jako nove. Takze bych doporucil nejdrive vyzkouset Turtle wax bez smirglu...
bucek

Příspěvek od bucek »

http://www.autolesk.cz/e-shop/index.php?item=3
Zdarec, tady jsem objednal, vybrousil, vyleštil a čuměl jak puk;-) Světlo(poškrábané z menší kolize na parkingu) je JAK NOVÉ!!!
Obsah balení:
UNAŠEČ 115mm (suchý zip) - používá se pro broušení a leštění pomocí kotoučů opatřených suchým zipem klasickými i akumulátorovými vrtačkami.
BRUSNÉ KOTOUČE 115mm (suchý zip) – zrnitost 600, 1000, 1500 po jednom kusu, dva kusy zrnitosti 2000.
MOLITANOVÝ LEŠTÍCÍ KOTOUČ 125mm (suchý zip)
LEŠTÍCÍ PASTA CAREX 50g
karlik

Příspěvek od karlik »

Možná by to mohlo někoho zajímat - video, jak postupovat během renovace a leštění světlometů.
http://www.stream.cz/video/484094-leste ... svetlometu
http://www.stream.cz/video/483967-leste ... ych-plastu
11mh11

Příspěvek od 11mh11 »

Jarda píše:Lze někde zakoupit nové skla na přední světla?Mám je celé jako zamlžené,kdyz je namočím krásně jsou čirá.Jarda
XERAPOL XERAPOL XERAPOL XERAPOL

google google google google

Zozen si pastu XERAPOL,ja s tym lestim vsetky svetla dokonca aj plast okna na kabriach...ako nove budu uvidis.
bucek

Příspěvek od bucek »

Nic proti Xerapolu, ale ten leští chemicky! Tzn. že naleptává povrch materiálu a "slívá ho". Zahladí jen mlhu, a drobné nedostatky, pro hlubší škrábance a důlky od kamínků musíte povrch zabrousit a poté zaleštit. Chcemické leštění Xerapolem je odlišné také tím, že povrch je pak narušen, má změněnou struktůru, rychleji žloutne a praská vlivem změn teplot - prostě rychleji stárne.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“